GAMA 2100 - RTF
Re: GAMA 2100 - RTF
Ctěl jsem jen sdělit že plně souhlasím s kolegou "mistarka" a sleduji téma pečlivě abych mohl vyměnit motor taktéž a nemám měřák ani potřebné znalosti a tak jsem vděčný za tuto diskuzi
Dík.
Dík.
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
-
czpredseda
mistarka píše:Já nepotřebuji aby byla Gama rychlá,mně plně vyhovují její letové vlastnosti,ale při váze 1300 gramů a tahu motoru 550 gramů je stoupání do výšky 200m utrpení.A navíc když to nenosí tak vystoupám max 3x a bat.je prázdná.To pak je doopravdy na provaz.Je možné že můj motor je vadný,ale zatím sem nikdo nedal hodnoty tahu svého motoru,tak nemám s čím porovnat.
550g je fakt bída. Můj 800g piper J3 má s motorem turnigy 2826 1400ot/V s tříčlánkem a vrtulí 7x4 tah 700g.
kolik to má W? Na phoenixu mám sklopku 10x6 a motor 2836 1000 ot/V a má příkon skoro 380W a stoupavost kolem 8m/s tah jsem ještě neměřil, nebylo třeba
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem asi udělal něco špatně, protože se mi motor dneska zadřel
mistarka píše:Já nepotřebuji aby byla Gama rychlá,mně plně vyhovují její letové vlastnosti,ale při váze 1300 gramů a tahu motoru 550 gramů je stoupání do výšky 200m utrpení.A navíc když to nenosí tak vystoupám max 3x a bat.je prázdná.To pak je doopravdy na provaz.Je možné že můj motor je vadný,ale zatím sem nikdo nedal hodnoty tahu svého motoru,tak nemám s čím porovnat.
já mám u gamy tah 1050gramů a stoupání není žádný problém. Mám setový motor, jen jsem dal větší vrtuli.
Ahoj tak jsem dal tento motor RAY C2836/08,chtěl bych použít větší vrtuly, ale netuším jakou, nemohl by mi nekdo poradit
dík
dík
http://www.pacho.cz
Ahojte, tak mám tiež Gamu, nemôžte tu dať nejaké linky na foto ako to máte vnútri usporiadané ? Mám prijímač frsky futaba a servo káble idú v 90 st. hore na prijímač.
A ako meráte ťah motora ?
tino píše:Ahojte, tak mám tiež Gamu, nemôžte tu dať nejaké linky na foto ako to máte vnútri usporiadané ? Mám prijímač frsky futaba a servo káble idú v 90 st. hore na prijímač.
Já měřím tah pomocí tohoto přípravku.(na fotce je tlačná sestava).Důležité je aby obě ramena přípravku měly stejnou délku.V případě že měřím tah motoru v modelu,použiji provázek a uvážu ho za trup a na přípravku za očko.Model bez podvozku(větroň) povesím za lustr do výše cca 30 cm od země.(Podle velikosti vrtule.)Zároveň meřím i proud pomocí watmetru.
Naposledy upravil(a) mistarka dne ned 04.08.2013 5:58, celkem upraveno 1 x.
Alpha 1500,Cessna 480,FunCub,,Se.5,DHC-2 Beaver, Mustang.
,Cadet 5,Turnigy T9x Er9x.
,Cadet 5,Turnigy T9x Er9x.
Tak to já zase na měření tahu používám elektronickou váhu od Oravy: http://www.zbozi.cz/vyrobek/orava-ev-9/
vďaka a čo to usporiadanie v game ? Skúšobne som to tam naložil a ak dám aku podľa návodu tak je strašne ľahký na predok. To by trebalo dať aku nad servá aby to bolo vyvážené
tino píše:vďaka a čo to usporiadanie v game ? Skúšobne som to tam naložil a ak dám aku podľa návodu tak je strašne ľahký na predok. To by trebalo dať aku nad servá aby to bolo vyvážené
Ano přesně tak buď baterii pořádně těžkou nebo si udělat lože na serva a dát tam i lehčí. Ja Gamu létal s 1800mAh nad servy a bylo to akorát.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
Njn, to je totiž problém, kterej jsem probíral už někdy v loňském roce. Jenže jsem zvolil takový příliš neomalený způsob vyjadřování, takže ve výsledku jsem spustil tzv. flame a každého jsem nasral
Lidé se mění, snad i já, ale Gama je pořád stejná a stále stejný je i můj názor na tento model. Prostě mám za to, a dnes už jsem o tom i přesvědčen, že původní konstrukční návrh počítal s hmotnějším motorem, než jaký byl nakonec v prodejní verzi použit. Proto nikomu nesouhlasí prostor pro akumulátor s těžištěm, prostě za motorem chybí cca. 20-30g.
Já jsem nikdy neměl v úmyslu dělat z Gamy něco, čím není (hotlinera např.) Již více jak rok, létám v Gamě motor o hmotnosti 112g. a nemám žádné problémy s těžištěm. Nosníky v křídlech, jsem dodatečně prolil vteřiňákem, jelikož ve výrobě se na tomto místě asi dost šetřilo
. Výkonu je více než dost, Gama dokáže klidně stoupat i kolmo vzhůru, když chci a křídlům to nijak nevadí, o tom, že by chtěli "zatleskat", nemůže být řeč.
Tak, to je asi vše, pokud mě hodláte rozebrat na "atomy", jsem připraven
Ať to lítá.....
Lidé se mění, snad i já, ale Gama je pořád stejná a stále stejný je i můj názor na tento model. Prostě mám za to, a dnes už jsem o tom i přesvědčen, že původní konstrukční návrh počítal s hmotnějším motorem, než jaký byl nakonec v prodejní verzi použit. Proto nikomu nesouhlasí prostor pro akumulátor s těžištěm, prostě za motorem chybí cca. 20-30g.
Já jsem nikdy neměl v úmyslu dělat z Gamy něco, čím není (hotlinera např.) Již více jak rok, létám v Gamě motor o hmotnosti 112g. a nemám žádné problémy s těžištěm. Nosníky v křídlech, jsem dodatečně prolil vteřiňákem, jelikož ve výrobě se na tomto místě asi dost šetřilo
Tak, to je asi vše, pokud mě hodláte rozebrat na "atomy", jsem připraven
Ať to lítá.....
Ano přesně tak buď baterii pořádně těžkou nebo si udělat lože na serva a dát tam i lehčí. Ja Gamu létal s 1800mAh nad servy a bylo to akorát.[/quote]
a neviš mi poslať nejaké foto alebo návod ako si to urobil a akosi to tam upevnil ?
a neviš mi poslať nejaké foto alebo návod ako si to urobil a akosi to tam upevnil ?
A tobě přijde, že je potřeba, aby termický EPO větroň dokázal stoupat kolmo nahoru? Dáš menší motor, těsně za něj 1000-1300 baterku a ušetříš tak 100g. Což je podle mě důležitější, než aby "to stoupalo kolmo". Jestli se do 200m dostaneš za 10 nebo 20 vteřin je (pro mě) zcela nepodstatné. Ale jestli potom za stejných podmínek spadneš za 10 minut nebo si hodinu zalítáš v termice...to je dost velký rozdíl. A mám vyzkoušené, že u 2m letadla ti 100g ten rozdíl udělá.
Nazdar chlapi,
Jirka to vystihl uplně přesně, já to vidím zrovna tak.
Gamu jsem koupil z druhé ruky a ten člověk měl baterku v trupu za servama a aby to letělo dal do předu mezi motor a serva olovo ani jsem stím v tomto provedení neletěl,
vyrobil jsem kozlík z duralového plechu a dal baterku nad serva a regulátor pod baterku tedy na spodek toho kozlíku nad serva, celá konstrukce včetně 4 šroubů kterýmy je uchycena do trupu váží 40gramů, baterka je G3 RAY2200, celková hmotnost modelu je 1400g. Na jedno nabití dělám asi deset minut motorového letu.vrtule, motor a regulátor jsou setové.
Stupavost je mizerná a důvodem slabý motor nebo velká hmotnost.
Lítání v termice a nebo na svahu dobré ale promenády nízko nad zemí a nebo ve větru a turbulenci a případné vybrání pádu pomocí motoru a nebo přestoupání nějké překážky je složité.
Tož tak furt do kola
Jirka to vystihl uplně přesně, já to vidím zrovna tak.
Gamu jsem koupil z druhé ruky a ten člověk měl baterku v trupu za servama a aby to letělo dal do předu mezi motor a serva olovo ani jsem stím v tomto provedení neletěl,
vyrobil jsem kozlík z duralového plechu a dal baterku nad serva a regulátor pod baterku tedy na spodek toho kozlíku nad serva, celá konstrukce včetně 4 šroubů kterýmy je uchycena do trupu váží 40gramů, baterka je G3 RAY2200, celková hmotnost modelu je 1400g. Na jedno nabití dělám asi deset minut motorového letu.vrtule, motor a regulátor jsou setové.
Stupavost je mizerná a důvodem slabý motor nebo velká hmotnost.
Lítání v termice a nebo na svahu dobré ale promenády nízko nad zemí a nebo ve větru a turbulenci a případné vybrání pádu pomocí motoru a nebo přestoupání nějké překážky je složité.
Tož tak furt do kola
SkyClimber,Velox 2m,Pitss,Scout,Yak54,Click2,GeeBee r3,Bird of Time,Me110,B-26,Tilia25, Aurora9
tino píše:a neviš mi poslať nejaké foto alebo návod ako si to urobil a akosi to tam upevnil ?
Foto nemám, ale je to jednoduché na boky trupů jsem zalepil 2 smrkové lišty a dopředu napříč 2 cm překližky s nalepeným dorazem a suchým zipem.
Na konci baterky je druhý kus sucháče a vzadu leží baterie na přilepeném hranolku napříč trupem. Takže serva a regulátor jsou přístupné po odpojení baterie
Jaroslav Kuba