FrSKy Taranis

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
oplu
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSKy Taranis

#31 Příspěvek od oplu »

jo, byla to rekakce na tebe :-) akorát jsem měl hold starší info... já jsem měl prostě info, že první várka by měla dorazit kolem konce května (dle T9hobbysports). O tom, že největší šance je u alofthobbies to už taky vím/víme déle. teď už jen hold čekat, snad se mi to povede u aloftu, jinak si počkám do druhé várky :-(
bitovod

#32 Příspěvek od bitovod »

Je to neskutečně ošklivý. Ale jakmile bude na trhu, jdu do ní a prodám EVO 9 (jestli úpak ještě bude komu :)) - jakkoli to vypadá jako totální krávovina, OpenTX je firmware, který prostě chci. A 16k za ty peníze je naprosto bezkonkurenční (i když "jen" přes SMART BUS, ale třeba to půjde hacknout a udělat "plnotučný" 8k expander, to by mi připadalo jako naprosto ideální.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
bitovod

#33 Příspěvek od bitovod »

mihlit píše:Vario je funkční. Ty nové typy. Měl jsem je jako jeden z prvních. Původní firmware má v sobě chybu a vario zatuhává. Hlásil jsem to FrSky a pak jsem jim testoval náhradní firmware. Ten již funguje dobře.
Pokud umíš anglicky, tak tu jsem psal review:
První část http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... ount=10667
Druhá část http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... st24718844

Nový firmware i vylepšuje ty poslední dva modré grafy z první části. Ještě jsem je nezaktualizoval.

Hezké, předpokládám, že do komunikuje s HUBem přes I2C stejně, jako původní vario. Protože pokud ano, mohla by být zajímavá třeba tahle cesta... Netuším, kolik stojí či bude stát "originál" od FrSky, tohle by třeba mohlo být dostupnější. A nebo tamtéž samostatný senzor, ale skoro bych to raději zapájené, byť SMD blechy teď pájím denně - tohle pouzdro osazovat amatérsky není žádná radost (chce to desku s maskou a pastu).
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
oplu
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od oplu »

Tak, jeden kousek už by měl být na cestě, nebo bude v nejbližší době.
Mám dvě otázky, na https://code.google.com/p/opentx/wiki/OpenTx_FrSky_EN
je napsáno, že je možné použít i D-type and VxR-II receivers, platí ta 2 i pro D-tpe nebo jen pro ty VR? Mám doma jeden Dtype tak jestli prodat nebo nechat abych nemusel kupovat navic :-)
a druhá otázka, pujde do F3Kcka prdnout ten V8R4-II přes Y kabel a plně to naprogramovat? :-)
Drondys

#35 Příspěvek od Drondys »

oplu píše:Mám dvě otázky, na https://code.google.com/p/opentx/wiki/OpenTx_FrSky_EN
je napsáno, že je možné použít i D-type and VxR-II receivers, platí ta 2 i pro D-tpe nebo jen pro ty VR? Mám doma jeden Dtype tak jestli prodat nebo nechat abych nemusel kupovat navic :-)

Frsky Taranis by měl obsahovat interně zabudovaný VF modul podporující tři různé režimy vůči přijímačům podobně jako XJT modul zmíněný viz tento odkaz. Podpora různých přijímačů nesouvisí přímo s OpenTX firmware jako takovým, ale především s interním firmware uvnitř VF modulu.

D-type jsou telemetrické přijímače a VxR-II jsou netelemetrické přijímače, které lze párovat i když je VF modul v telemetrickém režimu akorát nepřenášejí žádná telemetrická data. U telemetrických přijímačů tj. D-type bude dle mého názoru podporována nová verze firmware tj. implicitně by to nejspíš nefungovalo pokud by s tím někdo chtěl použít třeba starý přijímač D8R bez toho, aby v něm aktualizoval firmware na novější verzi, ale s případnou aktualizací firmware by i tento starší D-type přijímač měl dle mého názoru s XJT modulem Taranisu fungovat.

oplu píše:a druhá otázka, pujde do F3Kcka prdnout ten V8R4-II přes Y kabel a plně to naprogramovat? :-)

Tomu nerozumím. V jakém smyslu V8R4-II přes Y kabel ? V8R4-II by měl normálně jít použít s Taranisem jako jeden přijímač, akorát v takovém případě budou k dispozici pouze 4 kanály a nic víc. Y kabelem můžeš výstupy přijímače rozdvojit podobně jako u jiných přijímačů, ale to neznamená, že tím bude z V8R4-II vícekanálový přijímač.
oplu
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od oplu »

ok, takže pokud aktualizuju prijímač, tak by to mělo fungovat super. jedná se o přijímač D6FR.
k té druhé tázce, blbě jsem ji furmuloval, mám F3K, křídélka, VOP, SOP, je možné napájet přijímač přes Y kabel?
a půjde to plně naprogramovat? např u mé staré MC-20 jsem musel mít křidélka na kanálech 2-5(myslím) bude vadit když tady budou třeba 3 a 4?
Drondys

#37 Příspěvek od Drondys »

oplu píše:ok, takže pokud aktualizuju prijímač, tak by to mělo fungovat super. jedná se o přijímač D6FR.

Dle mého názoru bude D6FR použitelný i bez nutnosti aktualizace, protože ten se dle mého názoru dodával už s novějším firmware.

oplu píše:k té druhé tázce, blbě jsem ji furmuloval, mám F3K, křídélka, VOP, SOP, je možné napájet přijímač přes Y kabel?

Nevím proč by nemělo jít napájet přijímač přes Y kabel. Ledaže by to byl nějaký Y kabel, který by měl vyvedenou jen zem a signálový vodič, ale neměl by použitý vodič + napájení. Pak by to logicky nešlo, ale to je věc jaký Y kabel použiješ nebo jaký si sám uděláš. Takže v tom bych problém neviděl.

oplu píše:a půjde to plně naprogramovat? např u mé staré MC-20 jsem musel mít křidélka na kanálech 2-5(myslím) bude vadit když tady budou třeba 3 a 4?

OpenTX firmware v Taranisu bude dle mého názoru podobně variabilní jako jiné open source firmware používané třeba s Turnigy 9X. Ostatně z nich i částečně vychází. Takže toho, že by nešlo přiřadit skoro cokoli čemukoli bych se moc nebál. :)
oplu
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od oplu »

děkuji za všechny odpovědi :-) mám všechny, které jsem chtěl :-)
Drondys

#39 Příspěvek od Drondys »

Níže je video z inspekce velmi solidního vnitřního zpracování Frsky Taranis od známého testéra Bruce Simpsna z RC Model Reviews.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OpoWbR12UxE[/youtube]
mab
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od mab »

Když se na jaře uvedení pořád odsouvalo, tak jsem si říkal, že chvíli počkám a informací bude spousta a bude běžně k dostání v obchodech.
Trochu jsem projel web a vypadá to, že první vlna objednávek byla dodána a jinak se nic neděje?

Ví někdo něco víc?

No asi počkám do vánoc, třeba bude nove info.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Drondys

#41 Příspěvek od Drondys »

Rozeslání prvních dodávek Taranis oznámil Frsky oficiálně ve zprávě 1. července 2013, Ze zprávy vyplývá, že první dodávky byly odeslány koncem června třem prodejcům ze seznamu dealerů Frsky. Ve zprávě se však neuvádí, kterým konkrétně.

Není vyloučeno, že díky vyšší poptávce nebude výrobce nějakou dobu stíhat pokrývat všechny objednávky a tak bude Taranis možná i dost dlouho jen na předobjednávku a všude bude dlouhodobě vyprodaný.

Proto by bylo dobré, aby sem napsali první zkušenosti ti co si Taranis předobjednali a kterým už dorazil domů.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od mihlit »

Taranis již vybraní distributoři dostali. Konkrétně microtechnics.eu (EU), alofthobbies.com (USA) a http://www.t9hobbysport.com (EU). Nikdo jiný.
Poslední zmiňovaný již postupně odesílá zásilky zákazníkům. Microtechnics zásilky připravuje a provádí extra kontrolu a párování přijímačů, takže rozesílání je pomalejší, ale měl by začít posílat dnes nebo zítra. Alofthobbies teprve dnes či zítra dostane zásilku z číny.

Jedná se o první várku. Všude je vyprodáno. Druhá várka zatím nebyla odeslána z číny, původní plán hovořil zhruba o 14ti dnech po první várce, ale to je podle mě optimistický odhad. Microtechnics má již druhou várku také kompletně vyprodanou (rezervace). T9hobby ještě tuším bere rezervace pro druhou várku. Alofthobbies jako posledně nechce brát předobjednávky, dokud nebude zásilka na cestě z Číny. Tam tedy bude největší šance uspět s nákupem z druhé várky. Během první várky jim zájem návštěvníků způsobil DDoS, takže není zatím známo, jak budou přijímat rezervace. Údajně jen jinak, než to bylo prvně.

Kdo všechno z distributorů obdrží druhou várku zatím známo není. Ani při druhé várce se ale na všechny určitě nedostane. Někteří distributoři dostali (po vyžádání) vzorek 10ti kusů určených k propagaci a případnému vyřízení certifikace v různých zemích. Samozřejmě někteří se rozhodli nadbytečné kousky prodat (obvykle spíše známým, protože poptávka výrazně převyšuje nabídku).

Já byl původně s jedním z těch extra distributorů, co měli dostat pár kousků, domluven. Jenže kvůli opoždění dodávky, ji prý zrušil, protože odjíždí na měsíc na dovolenou, tak aby se dostalo víc na ostatní. Ve výsledku tedy místo jedno z prvních rádií budu mít až z druhé várky, a to jen když bude štěstí. Takové jednání mě tedy upřímně dost nakrklo.

EDIT: Tak první kousky jsou již mezi lidmi http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... st25531582
old_Mr_Grim

#43 Příspěvek od old_Mr_Grim »

A nešlo by se domluvit a předobjednat společně pro zdejší zájemce?
I když ta šance je asi minimální. Ale kdyby nás bylo víc, možná by se trochu zvýšila
Drondys

#44 Příspěvek od Drondys »

Taranis už je v nabídce i v českém eshopu viz tento odkaz a ti nejspíš budou mít už taky nějaké předobjednané. Třeba i tam něco bude.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od RCStudio »

Spise spekulace nepresne udaje a predrazene
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“