Chci jet klidnou řeku - kterou?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Pajik_CZ

Chci jet klidnou řeku - kterou?

#1 Příspěvek od Pajik_CZ »

Voda mě prostě láká... :)

Chci si sjet nějakou řeku v rámci dovolené v srpnu - 2.týden

Požadavky -

1- servis na loď - půjčím si v bodě A, dojedu do bodu B, odevzdám a víc se nestarám.
2- voda ideálně klidná- pojedu s přítelkyní , ona poprvé, já řekněme lehce pokročilý v ovládání lodi.
3- doba sjezdu ideálně 3 dny , delší nevadí
4- lidi mi nevadí a nepotřebuju být na řece "kam oko dohlédne" sám. Zároveň bych si ale nerad klestil pádlem cestu mezi ostatními vodáky a odrážel se neustále od jiných lodí, ideální nějaký kompromis :)

Jo, a aby to bylo v ČR :D

máte nějaký tip?
zase jen na zemi...
Vašek1948
Kontaktovat uživatele:

Re: Chci jet klidnou řeku - kterou?

#2 Příspěvek od Vašek1948 »

Zkus Lužnici ze Suchdola nad Luž. Vody bude mít stále dost. U jezu je půjčovna lodí, ale podrobnosti bych Ti musel zjistit. Mínus této řeky jsou komáři.
Pajik_CZ

#3 Příspěvek od Pajik_CZ »

co taková klasika - vltava?
zase jen na zemi...
JMalik

#4 Příspěvek od JMalik »

Na Lužnici i na Vltavě Krasavici skoro stoprocentně vykoupeš a ona bude vyžadovat změnu :lol:
Když zvolíš Sázavu, tak ti hrozí minimální nebezpečí změny partnerky, nahoře si půjčíš loď, dole to odevzdáš, po cestě je spousta příležitostí zastavit :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Xenomorfus

#5 Příspěvek od Xenomorfus »

..a co tak velkou bublinkovou vanu? :-D. Teda ja vodu nemam rad, ani plodovou, ani na plicich, natoz v piti, ale kamos vodak mne furt tahal na Berounku, pry to zvladnu i ja. A pak jeste neco rikal o Luznici, ale to uz prehlusil motor tanku :-). Co se vody tyce, mne never ani slovo, ale tyhle dve reky ber jako dalsi moznosti :-).
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
simonic80

#6 Příspěvek od simonic80 »

Pajik_CZ píše:co taková klasika - vltava?

Vltava je parada.bola to moja najlepsia dovolenka aku som zazil. startovalysme z vyssiho brodu a koncily cca 30km za ceskym krumlovem. A tych bufetov co bolo po rieke
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Dejfak »

Nebo Sázava, to je také hezké poježdění
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Helitom

#8 Příspěvek od Helitom »

Nějakou řeku už jsem jel. Minulý týden jsme se vrátili z Berounky. Vím moc to neteče, ale krásná krajina, sem tam nějaký jednodušší jezík. U Dloanského mostu jsme začali, kemp supr, 6 stanů v kempu z toho 4 naše. Sjezd 20 km, kemp Kobylka, téměř prázno, luxus. Sjezd 20 km, kemp u Varských, totéž nikdo nikde, paráda. Sjezd 18 km, Višňová u Roztok, kemp Hájek, téměř sami. Lodě jsme si pučili od Dronte, vyzvedli na začátku, vrátili ve Višňový. Můžu jen doporučit, ale není to jak Vltava, tam člověk když to nechá jet, tak možná večer samospádem dopluje, na Berounce nikoliv.
JR Graupner DSX9
Trex 500-hc3sx, Logo 600-hc3sx
(Trex 450, Minititan, T-rex 600N - prodáno)
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Dejfak »

Záleží co je to jeho děvče za dobrodruha.
Pádlovat 20km na stojaté vodě není pro kždého, hlavně na zadek :)
Berounka je hezká, Sázava má také nádhernou krajinu, je to už trochu atrakce, skoro za každou zatáčkou nějaká hospůdka nebo stánek. Ale ten spodek do Pikovic je krásnej, to údolí.
Kamarád tam teď jede na 6dní, má naplánováno 8km deně.
A teď to tam docela teče, takže taková zevlárna :-)
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Pajik_CZ

#10 Příspěvek od Pajik_CZ »

no úpně olej taky asi není to pravý, je prima nechat se unášet a jen korigovat směr :) takže z toho vychází nejlíp ta Vltava? Na té se dá svézt i bez zběsilého pádlování? :)

PS> asi je zavádějící, že chci jet klidnou řeku.... Ono když by to někde šplouchalo a houpalo ( klidně i častěji ) , tak se tomu bránit taky nebudu (a nebude :D ) .

Spíš mi šlo o splavnost na plastové kánoi a ten servis na loď.
zase jen na zemi...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Abu »

Pokud chces "full service", pocinaje vicemene zajistenym prutokem z elektrarny, pres lehce dostupne vybaveni z pujcovny, hospoda a taboriste na kazdym rohu, fronty na sjeti jezu a hejna rvoucich opilcu vedne vnoci, pak je Vltava z Vyssiho Brodu idealni reseni.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Felda
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Felda »

Já bych na tvém místě volil Lužnici. Ono ale opravdu záleží na povaze přítelkyně - může se stát že na Lužnici nepotkáš živáčka, na druhé straně je to tam horší s počtem a vybavením kempů, hospod po cestě je taky málo, řeka teče většinou pustinou. Zato klid, pohoda, komáři a v půli se můžeš rozhodnout zda pojedeš Starou nebo Novou řeku. Vltava je pravý opak, mraky lidí, občerstvení na každém rohu, kempů mraky a v nich kravál až do rána. I pro peněženku vyjde Vltava podstatně dráž. Zato jsou tam sjízdné jezy, na Lužnici v podstatě ne. Servis ohledně lodi je dán tím jak si to domluvíš, dnes snad každá půjčovna loď doveze do místa startu, dodá kompletní výbavu a v předem dohodnutém čase na předem dohodnutém místě loď a výbavu zase odebere.
kope
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od kope »

Za mne Berounka. jel jsem to jako 1. vodu a i můj háček seděl poprvé v lodi. Naprostá pohoda. Jen loď jsem měl svou a navíc na vodu už nějakou dobu nejezdím, takže nevím, jak je to s těmi požadovanými službami.
Naposledy upravil(a) kope dne úte 16.07.2013 14:51, celkem upraveno 1 x.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Spikyair »

Kolega z práce (taky vodák) doporučil Berounku.
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
radi5

#15 Příspěvek od radi5 »

Vltava (Vyšší Brod - Krumlov)........ :wink:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“