Viking 2-E a další modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15_junior

Re: Viking 2-E a další modýlky

#1486 Příspěvek od graup15_junior »

Staifus píše:Nedá mě to..... třeba v Rokycanech je modelářské letiště cca 200m vodorovně s klasickym letištěm, kde startuje od ULL, větroně, cesny po třeba Andulu atd.... Takže nejen že se to tam hemží vysoko a nízko, ale i blízko.... Nemluvě o tom, že tam lítaj kluci s turbínama a problém jsem od nich tam nikdy neslyšel.. Takže kdyby to vadilo, tak by se to asi nesmělo :wink:

Presne
pepin

#1487 Příspěvek od pepin »

graup15_junior píše:Presne

ale tam se počítá, že létáte v té základní letové hladině do těch 300m a nikdo nevymýšlí jak to kontrolovat, jestli jste náhodou trochu nepřestřelili.

zkuste někdy zajít na tom letišti na věž a pokecat tam s řízením provozu, at vám dají nějaké potvrzení, že si mužete poletovat v kilometrové a vyšší výšce--nebo at vás odkážou někam, kde vám na to ten štempl dají.to jsem chtěl já, ale nedostal jsem ho.
Naposledy upravil(a) pepin dne čtv 18.07.2013 13:30, celkem upraveno 1 x.
graup15_junior

#1488 Příspěvek od graup15_junior »

pepin píše:[quote="graup15_junior"]
Presne

ale tam se počítá, že létáte v té základní letové hladině do těch 300m a nikdo nevymýšlí jak to kontrolovat, jestli jste náhodou trochu nepřestřelili.[/quote]

A letadla startuji a pristavaji az ve 300 metrech? Uz toho nechme
pepin

#1489 Příspěvek od pepin »

graup15_junior píše:A letadla startuji a pristavaji az ve 300 metrech? Uz toho nechme

ano, tady o tom debatovat opravdu nemá smysl, dojdi si na tom letišti na věž a pokecej o své představě svobodného poletování v neomezené výšce s modýlkem s řídícím letového provozu. hlavně mu vysvětli, jak uhlídáš těch 300m pod základnou mraku. mě to přijde, jak kdyby se někdo ospravedlnoval prujezdem na červenou tím, že se ale rozhlédl a vážně nic nejelo.
RomanSadilek

#1490 Příspěvek od RomanSadilek »

Tak místo závitovky mám pevnostní šrouby 12.9 a dokonce i vím co to znamená :lol:

Včera jsem laminoval tunýlek na kabely v trupu.
Nejdřív jsem měl obavy, ale nakonec to šlo výborně a jsem s výsledkem spokojenej.

konečně mě začíná to stavění bavit.
klobouk

#1491 Příspěvek od klobouk »

Pepin : ale tam se počítá, že létáte v té základní letové hladině do těch 300m a nikdo nevymýšlí jak to kontrolovat, jestli jste náhodou trochu nepřestřelili.

Tak to je totální nesmysl.. nepočítá. zvlášť pokud jde o závody SMČR. Běžně se ve větroňářských kategoriích létá výše.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1492 Příspěvek od JirkaA »

klobouk píše:
Tak to je totální nesmysl.. nepočítá. zvlášť pokud jde o závody SMČR. Běžně se ve větroňářských kategoriích létá výše.

Ale nemusíme to vytrubovat hlasitě na VEŘEJNĚ přístupném fóru. Kdy už to konečně pochopíte???? :roll:
OK2WY
klobouk

#1493 Příspěvek od klobouk »

Ano, drž hubu a krok.
A kupředu levá ..
klobouk

#1494 Příspěvek od klobouk »

Nejlepší vytvořit teď jako dojem, že jsou s tím předpisem fšichni fpohodě. To se pak budeš divit, až Ti přijde účet na x mega na zničenýho drona od firmy xy , který letěl ve výšce 400m. Soutěžils ? Nezajímá.
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#1495 Příspěvek od PiNa »

Jediné plus tohoto plkání je fakt, že padla stránka číslo 100, takže se to tu brzo zavře a snad to Dalibor promaže :mrgreen:
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
kovaco

#1496 Příspěvek od kovaco »

:lol: Moje řeč. Škoda slov. :lol:
Dalibore, kupředu levá, začni mazat.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
JMalik

#1497 Příspěvek od JMalik »

Staifus píše:Nedá mě to..... třeba v Rokycanech je modelářské letiště cca 200m vodorovně s klasickym letištěm, kde startuje od ULL, větroně, cesny po třeba Andulu atd.... Takže nejen že se to tam hemží vysoko a nízko, ale i blízko.... Nemluvě o tom, že tam lítaj kluci s turbínama a problém jsem od nich tam nikdy neslyšel.. Takže kdyby to vadilo, tak by se to asi nesmělo :wink:

V Medlánkách je modelářské letiště přímo na hraně VPD a taky se tam létá v pohodě.
Jen jednou se tam ale objeví mladý Graup15 apod. s těmi názory na létání a vezme to úplně jiný průběh.
(Někdy si na tyhle letiště, kde se létá po domluvě s AFIS dojeďte, zeptejte se na pravidla létání....ať vystřízlivíte.
Prostě na ty Medlánky dojeď, dej to s větroněm do pěti, šesti stovek nad zem a pověš jim tam do hospody na letišti ten graf. Pokud teda stačíš utéct z plochy dřív než ti to rozšlapou :wink: )
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#1498 Příspěvek od PiNa »

Mimochodem v Dánsku mají limit všude 100m, a tak se na Trubku dávají jenom ta videa, kde se lítá pouze do 100m.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
graup15_junior

#1499 Příspěvek od graup15_junior »

JMalik píše:[quote="Staifus"]Nedá mě to..... třeba v Rokycanech je modelářské letiště cca 200m vodorovně s klasickym letištěm, kde startuje od ULL, větroně, cesny po třeba Andulu atd.... Takže nejen že se to tam hemží vysoko a nízko, ale i blízko.... Nemluvě o tom, že tam lítaj kluci s turbínama a problém jsem od nich tam nikdy neslyšel.. Takže kdyby to vadilo, tak by se to asi nesmělo :wink:

V Medlánkách je modelářské letiště přímo na hraně VPD a taky se tam létá v pohodě.
Jen jednou se tam ale objeví mladý Graup15 apod. s těmi názory na létání a vezme to úplně jiný průběh.
(Někdy si na tyhle letiště, kde se létá po domluvě s AFIS dojeďte, zeptejte se na pravidla létání....ať vystřízlivíte.
Prostě na ty Medlánky dojeď, dej to s větroněm do pěti, šesti stovek nad zem a pověš jim tam do hospody na letišti ten graf. Pokud teda stačíš utéct z plochy dřív než ti to rozšlapou :wink: )[/quote]

Proc bych se mel chovat tak iracionalne jak pises? Ja napr litam kde neni letiste, zkus to taky!
pepin

#1500 Příspěvek od pepin »

JirkaA píše:Ale nemusíme to vytrubovat hlasitě na VEŘEJNĚ přístupném fóru. Kdy už to konečně pochopíte???? :roll:

mě to taky trvalo nějakou dobu, než jsem pochopil, co se po mě vlastně chce a myslím si, že termické soutěže jsou i v Dánsku, jak píše Pina a klidně věřím i tomu, že i pro obří makety větronu jim v pohodě stačí maximální výška 100m k parádnímu polétání bez nějakého pocitu, že jsou omezováni :wink:
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“