Řezání a broušení skla
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Řezání a broušení skla
Potřebuji uříznout dva kousky skla tloušťky 10mm, šíře 40mm, délka 400mm s vybroušením dle nákresu. Hrany jsou sražené broušením a leštěné. Nakonec je to zakalené. Problém je s tím vybroušením z tloušťky 10mm na 8mm. Nevíte o někom kdo by to vyrobil?
(Přesné rozměry jsou trochu odlišné od toho náčrtu, to bych dodal jako výkres) http://kvidicek.rajce.idnes.cz/Sklo#sklo.jpg
(Přesné rozměry jsou trochu odlišné od toho náčrtu, to bych dodal jako výkres) http://kvidicek.rajce.idnes.cz/Sklo#sklo.jpg
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- Xenomorfus
Re: Řezání a broušení skla
To je zajimavy problem, co Ti na to rekli sklenari? Neumim si predstavit, ze by to slo, aniz by se to v miste toho brouseni pri sebemensim namahani nezlomilo. Budu sledovat jak to dopadne..(tedy dobre dopadne a ja budu zase chytrejsi
).
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Xenomorfus píše:To je zajimavy problem, co Ti na to rekli sklenari? Neumim si predstavit, ze by to slo, aniz by se to v miste toho brouseni pri sebemensim namahani nezlomilo. Budu sledovat jak to dopadne..(tedy dobre dopadne a ja budu zase chytrejsi).
Brousit to není problém, ale brousí to strojně jenom na fasetu jako třeba zrcadla, ne ten zub. Kdysi jsem si něco podobného dělal v ruce s přípravkem na obyčejném sklenářském brusu. Ta dílna je zrušená, tam se nedostanu. Tady v Příbrami je jen jedno sklenářství, kde jsou "schopní" to udělat. Absolvoval jsem s nima tři pokusy, kdybych sem napsal výsledky, tak se potrháte smíchy.
Potom jsem zkusil sklenářství v Sedlčanech. Tam je problém, že to nedělají přímo, ale zadávají to. Nikdo to nebyl schopný udělat celé a pochopím, že pokud to jenom sjednávají, nebudou se takové hovadině věnovat po telefonech dva dny, aby to domluvili, je to věc za pár stovek.
Stačilo by mi, kdyby to někdo uříznul a obrousil. Kalení ani takhle malých věcí není problém.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- Xenomorfus
Tak to je spise horor story :-/. Fachmani se vytraceji, jedni zadavaji druhym a nakonec se dozvis, ze to mas zahodit a koupit nove (obecne receno). Drzim palce, bohuzel nepomuzu :-/.
Xenomorfus
No, ať se teda zasmějete.
Přišel jsem s tímhle požadavkem a dodal normální kótovaný strojařský výkres ( je to tak jednoduché, že by to ale snad stačilo jen sepsat na zakázkový list.
Na první pokus vyhlásili po třech týdnech, že potřebují protikus, kam se pasují ty výbrusy z 10mm na 8mm (dohodli jsme se, že to nepůjde vybrousit na zub, že udělají fasetu s úkosem).
Protikus bylo sklo 50x30cm s vrtanýma dírama, zabroušené, zaleštěné, zakalené. Po dalších čtrnácti dnech po dotazu co s tím je, vyhlásili, že hned druhý den jim spadlo to vrtané sklo a protože je to kalené, tak to bylo samozřejmě na krystalky, neměli to jak vyrobit znovu ( ale nezavolali, že mají problém, ať dodám rozměry).
Na druhý pokus jsem si to šel za dalších čtrnáct dnů vyzvednout. Ten kus 50x30 co dělali už ve vlastní režii zprasili, oštípali hrany těch vrtaných děr, přesto to poslali do kalírny.
Na třetí pokus nemohli najít jeden z těch kousků 40x 4cm, museli to udělat znovu = +dalších čtrnáct dnů.
Na čtvrtý pokus jsem si to vyzvednul zabalené, kompletní a někdy za čtyři dny se domluvil na lepení UV. Den předtím než přišli jsem připravil celou tu sestavu na lepení a zjistil jsem, že ty fasety vybrousili obráceně. Ne na zbylých 8mm tloušťky, ale na 2mm = nepoužitelné.
Celou lepící akci jsem zrušil a už jsem to tam ani nešel reklamovat pro těch šest set co to stálo.
Potom jsem zkusil to sklenářství v Sedlčanech.
Přišel jsem s tímhle požadavkem a dodal normální kótovaný strojařský výkres ( je to tak jednoduché, že by to ale snad stačilo jen sepsat na zakázkový list.
Na první pokus vyhlásili po třech týdnech, že potřebují protikus, kam se pasují ty výbrusy z 10mm na 8mm (dohodli jsme se, že to nepůjde vybrousit na zub, že udělají fasetu s úkosem).
Protikus bylo sklo 50x30cm s vrtanýma dírama, zabroušené, zaleštěné, zakalené. Po dalších čtrnácti dnech po dotazu co s tím je, vyhlásili, že hned druhý den jim spadlo to vrtané sklo a protože je to kalené, tak to bylo samozřejmě na krystalky, neměli to jak vyrobit znovu ( ale nezavolali, že mají problém, ať dodám rozměry).
Na druhý pokus jsem si to šel za dalších čtrnáct dnů vyzvednout. Ten kus 50x30 co dělali už ve vlastní režii zprasili, oštípali hrany těch vrtaných děr, přesto to poslali do kalírny.
Na třetí pokus nemohli najít jeden z těch kousků 40x 4cm, museli to udělat znovu = +dalších čtrnáct dnů.
Na čtvrtý pokus jsem si to vyzvednul zabalené, kompletní a někdy za čtyři dny se domluvil na lepení UV. Den předtím než přišli jsem připravil celou tu sestavu na lepení a zjistil jsem, že ty fasety vybrousili obráceně. Ne na zbylých 8mm tloušťky, ale na 2mm = nepoužitelné.
Celou lepící akci jsem zrušil a už jsem to tam ani nešel reklamovat pro těch šest set co to stálo.
Potom jsem zkusil to sklenářství v Sedlčanech.
- Xenomorfus
Tak ted nevim, jestli se smat cizimu nestesti...ale promin, to je takova story, ze by to scenarista lepe nenapsal
. Kazdopadne klobouk dolu pred Tvym klidem, uz pri treti navsteve bych asi vylit jak certik z krabicky a nastaly by "Lipany". Ale je fakt, ze ne uplne vsechny prace umi dobre udelat v CR. Konkretne treba opravy litinovych bloku motoru (u veteranu) nejlepe vozit jednomu chlapikovi do Polska. A to tam jezdi jak kluci od nas z Moravy, tak i z Cech. Asi je zkratka nejlepsi. Tak pak dej vedet, jak to dopadlo
.
Xenomorfus
U nás v Litoměřicích je sklenářství -Komplet, když zadávám něco do výroby a
nestačí jim na to vlastní síly ( kalení, hodně přesné věci ), zadávájí to k výrobě do Teplic.
Osobně jsem tam nebyl, ale vše dělají na CNC a výsledek byl vždy perfektní,
vč. rozměru.
Možná by vedla cesta tudy
nestačí jim na to vlastní síly ( kalení, hodně přesné věci ), zadávájí to k výrobě do Teplic.
Osobně jsem tam nebyl, ale vše dělají na CNC a výsledek byl vždy perfektní,
vč. rozměru.
Možná by vedla cesta tudy
Poprosil bych o ten kontakt. Šance malá, ale určitě to zkusím. Problém je ten malý kousek. Asi vyhlásí, že to nedokážou upnout. Super by byl nějaký šikula s brusem doma.
Sklenářství Komplet - 416732498
- JosefSvejk
JMalik píše:Asi vyhlásí, že to nedokážou upnout.
Taky jsem si říkal, že nejlepší by to bylo "líznout" na magnetce.
Jedině svěrák s gumovýma čelistma a ten "přimagnetovat". To je ale asi blbej nápad, že?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
zdendaK píše::lol: půjčím ti brousek na kosu a za tu dobu jich zvládneš určitě několikšikovný jsi
Vidloši,
píšeš to jenom proto, že kdybych to zvládnul, tak tě čeká ten tlumič na víko gramce a víš, že to nepůjde udělat s těmi technologiemi s JZD
Prostě je to v pr..li. Nedokážu tam bez těch přiblblých kousků skla napasovat ten skleněný dekl, protože idioti co lepili ten základ nepochopili, že to nejde dělat +- milimetr, ale musí to spasovat na desetiny.
JMalik píše:
Vidloši,
píšeš to jenom proto, že kdybych to zvládnul, tak tě čeká ten tlumič na víko gramce a víš, že to nepůjde udělat s těmi technologiemi s JZD![]()
Prostě je to v pr..li. Nedokážu tam bez těch přiblblých kousků skla napasovat ten skleněný dekl, protože idioti co lepili ten základ nepochopili, že to nejde dělat +- milimetr, ale musí to spasovat na desetiny.
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz