Potensky RX's vs JETI REX 5

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
NoName

Potensky RX's vs JETI REX 5

#1 Příspěvek od NoName »

Který si jen vybrat... Jaké s nimi máte zkušenosti? Já osobně mám s Potenského věcmi zkušenosti velmi dobré,tak bych rád věděl,zda to platí i pro jeho přijímače 8) Nebo raději Jeti Rex 5?
czernitko

#2 Příspěvek od czernitko »

Mám rex 5+, postupně provozován ve svahovém samokřídle, 3 větroních, 3 samokřídlech na elektro (dc i ac) a několika lehkoletech, zatím funguje naprosto spolehlivě i přes veškeré potíže které mu mohly moje vylomeniny se svahovým samokřídlem připravit, nezpozoroval sem problémy s cukáním ani na vzdálenosti okolo kilometru, dál sem zatím neměl důvod a možnost letět. vysílač mpx cockpit.
Honza

#3 Příspěvek od Honza »

Záleží na tom, jestli chceš nízkou hmotnost, "kvalitu" nebo chceš by měl hezkou barvu.....

To je spíš námět na flame potensky/jeti.

Krtečku, doufam, že sis to přečet pořádně:
czernitko píše:...nezpozoroval sem problémy s cukáním ani na vzdálenosti okolo kilometru, dál sem zatím neměl důvod a možnost letět. vysílač mpx cockpit.
simax

#4 Příspěvek od simax »

No ja osobně jsem měl Rx JETI Rex+ ve čtyřech modelech. U svahového samokřídla se objevovalo rušení v mezích tolerance, ale u elektroletů ho bylo až přespříliš (Blade, Trick 1000, Toro se stříďákem - pokaždé jiný kus Rx! - na různých místech, ve městě i mimo). Teď jsem osadil jeden model novým MZKčkem quatra a problémy ustaly ....
Krtecek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Krtecek »

Honza píše:Záleží na tom, jestli chceš nízkou hmotnost, "kvalitu" nebo chceš by měl hezkou barvu.....

To je spíš námět na flame potensky/jeti.

Krtečku, doufam, že sis to přečet pořádně:
czernitko píše:...nezpozoroval sem problémy s cukáním ani na vzdálenosti okolo kilometru, dál sem zatím neměl důvod a možnost letět. vysílač mpx cockpit.

Jasne tak dik.
maxi

#6 Příspěvek od maxi »

Používám REX 5+ od samokřídel,hal.modelu,el.větronu rozpětí do 2m(MEGA 22 20 3). Lítame jak v hale tak na svahu vždy více modelu najednou.Na svahu v pohodě na hranici viditelnosti a žádný problém.U výrobku firmy JETI při reklamaci at už z vlastní chyby nebo vadou výrobku(druhý případ se mi nestal) taky není žádný problem.Lítam s vysilačem JR 3810.
carodej
Kontaktovat uživatele:

Chytraci

#7 Příspěvek od carodej »

Pokud mate v poradku elektroinstalaci , a tedy chcete porovnavat kvalitu prijímace( ne to jesli ho ruseni od motoru nebo nedostatecny vykon vysilace rusi)
je podle mych zkusenosti je nejlepsi Quatra od MZK, následuje ji Rex 5+, který vzhledem k dobe sveho vzniku funguje uzasne, nejhorsi zkusenosti mam s Potenskym, myslim ze odlehcovat prijimac na ukor dulezitych prvku je spatne ( to se tyka pri letani s vyce vysilaci). Mam nekolik Rex5+ se kterými jsem letal nekolik let soutezne hazedla F3K, elektro akrobaty, a nikdy sem nemel problemy . Nyni jsem prezbrojil na MZK a nic neresim ( diky novym microprocesoru Motorola jde v soucasne dobe asi o nejlepsi prijimace na svetovem truhu) . Jedine problemy sem mel s Potenskym to vsak jen s dosahem a s problemem ruseni pri letani vice modelu.
HERRI
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od HERRI »

no k původnímu dotazu:
já používám všechny typy (velikosti) od POTENSKÝho (PICO, NANO i MICRO) a v naprostý pohodě. PICO používám bez obalu (hmotnost s minikrystalem 3,2g), řek bych že z něj vychází PENTA od MZK....
Modely NANO A MICRO mají stejná střeva, pouze MICRO má zdířku na std. krystal a je v plastové krabičce....
Hmotnosti a funkce souhlasí s info na www.potensky.cz
Vzhledem k tomu že u Pecky ve Zlatnický maj doprodej modelů PICO, NANO i MICRO za jednotnou cenu 999,- tak bych neváhal 8) 8) .....
NoName

#9 Příspěvek od NoName »

Asi bych sel do toho MZK,ale nastal mi problem... Delaj se i 40mhz ? na peckamodel.cz jsem nasel jenom 35 :(
Honza

#10 Příspěvek od Honza »

Tak treba:
http://mzkservis.cz/home.php?page=produ ... _product=5

nebo:
http://mzkservis.cz/home.php?page=produ ... _product=6

No jasne, ze se delaji 40 !!

OFFTOPIC
Smankote me udivuje, jak se porad nekdo pta, jestli se vyrabi to ci ono, a ze se to tam a tady neprodava, ale malokoho napadne najit si web vyrobce. OMG Kdyz hledate u prodejcu a pisete do fora takovy veci, akorat plytvate casem. Next time - use Google.com !
NoName

#11 Příspěvek od NoName »

promin, nemel jsem cas :( uz to nikdy neudelam a budu hodny rcmaniak
Honza

#12 Příspěvek od Honza »

Ja to nemyslel zle. Fakt.
NoName

#13 Příspěvek od NoName »

Však já vím... Jsi mazák ne ? :D
Taylor

JETI Rex 5+

#14 Příspěvek od Taylor »

Zdravim,

chtel bych se zeptat jestli je normalni u REX 5+ ze pri vypnutem vysilaci serva na vsech kanalech prijimace neustale poskubavaji. R700 od Graupnera to nedela nebo jen hodne malo. Mam ten REX 5+ v minitornadu a kdyz zalitnu trochu dal, tak serva obcas skubnou i ve vzduchu, tak zacinam mit podezreni jestli ten prijimac neni spatny.

Diky za rady, Pavel
zdzd

#15 Příspěvek od zdzd »

Je to normální. Zapínat přijímač při vypnutém vysílači je jednoznačně nedoporučováno - zachytí kdejaký šum a serva škubou.

Moje pořadí přijímačů.

Futaba - neexistuje problém
Hitec - není problém vyjma feather, což je šunt.
JETI - vyma REX 4 bez plus je to standardní kvalita, nová řada MPD je super, servis od JETI rovněž super.
MZK - problémy při současném provozu více modelů, nová řada sexta atd. má být dobrá. Zatím jsem neměl příležitost si to potvrdit.
Potensky - problém na problém

Graupner ani Multiplex nemám. Ani nechci. Nikoliv ovšem z důvodu kvality. Prostě ty značky mne nelákají.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“