FrSKy Taranis

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
oplu
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSKy Taranis

#46 Příspěvek od oplu »

Tak, já už mám vysílačku Taranis od T9hobbysport doma :-) vhledem k pracovní vytíženosti otestuju o víkendu nebo příští týden.
Po zatím jen zběžné prohlídce to vypadá ok, krom vypínacího knoflíku nemá nikde žádný vakl, že by něco cinkalo, vrzalo, cvakalo. Po zapnutí displeje se mi akorát trošku nepozdává horní řádek, který je hůř čitelný a trošku mě zarazilo písmeno O u slova open TX, kdy se při změně pozorovacího úhlu mění. Uvidíme jak to bude třeba s dosahem (snad v neděli). Zatím jediné co mě zarazilo byla vypadlá baterie hned po té, co jsem otevřel kryt.
No a teď bych se Vás rád zeptal, co tam místo toho packu mám strčit za Li-Po nebo něco podobného, aby se to tam vlezlo :-) Prostor 110x25x30mm (nějaké milimetry (1-3) jsem ubral abych to hezky zaokrouhlil :-)
foxbox

#47 Příspěvek od foxbox »

Ten horní řádek se intenzivně řešil na RCgroups foru. Je to prostě záměr developerů udělat šedé pozadí.
Trochu se to nepovedlo a pod okamžitým tlakem uživatelů byl taky upraven poslední firmware aby šel měnit kontrast displeje.
Ten řádek u dřívějších verzi nebyl prošedlý tak se divili co to teď je. Zkontroluj jestli už máš poslední FW v. 2604.

Letu zdar :wink:
Royal EVO 9, Taranis, Zen F5J, Zen 100, Sukhoi 29, Daidalos , Elegant ...
Drondys

#48 Příspěvek od Drondys »

oplu píše:No a teď bych se Vás rád zeptal, co tam místo toho packu mám strčit za Li-Po nebo něco podobného, aby se to tam vlezlo :-) Prostor 110x25x30mm (nějaké milimetry (1-3) jsem ubral abych to hezky zaokrouhlil :-)

Frsky Taranis by měl být implicitně dodáván s NiMH packem složeným ze šesti článků. Podle recenze viz tento odkaz má ten NiMH pack kapacitu 800 mAh, ale není jasné zda jsou to články s nízkým samovybíjením. Pokud chceš ten pack nahradit za lipolku pak ideální náhradou může být 2S třeba viz tento odkaz. Rozměrově vychází podle popisu na cca 100x17x28 mm takže by se tam měla v pohodě vejít a má slušnou kapacitu (pozn. cca trojnásobek oproti tomu NiMH packu).

Podle popisu viz tento odkaz je povolené rozmezí napájecího napětí pro Frsky Taranis od 5,5V do 13V. Kromě 2S lipo tedy lze použít třeba i 3S life jako třeba viz tento odkaz nebo 3S lipol třeba viz tento odkaz.
oplu
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od oplu »

Díky :-) samozřejmě došla vysílačka i s nimh packem :-)
Jinak děkuji za odkazy :-) asi tam pichnu tu rhino anebo G3 ještě uvidíme :-) ale děkuji za info :-)
old_Mr_Grim

#50 Příspěvek od old_Mr_Grim »

A na kolik tě celkem vyšla od těch T9?
oplu
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od oplu »

166liber (cca 5000Kč), vysílačka bez přijímače + doprava (doprava byla bomba v pondělí podal, ve středu odešlo, ve čtvrtek doma) služba In Time.

to foxbox: zkontroluju, hned co dojedu od přítelkyně dom :-D teď jdeme zkoušet dosahy :-)
oplu
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od oplu »

Takže jsem provedl zkoušku dosahu u přijímačů D6FR V8R4-II a D8R-XP na vzdálenost 1350m s přímou viditelností z kopce na kopec (viz. přiložený obrázek) a i při jakémkoli natočení antén vysílače a přijímače nedocházelo k výpadkům, pravidelný pohyb s jedním servem byl bez trhání, škubaní nebo něčeho podobného. Během nějaké doby bych u všech přijímačů rád zjistil maximální dosah, jen nevím kde :-D
Přílohy
Vzdálenost.png
Drondys

#53 Příspěvek od Drondys »

oplu píše:Tak, já už mám vysílačku Taranis od T9hobbysport doma...

166liber (cca 5000Kč), vysílačka bez přijímače + doprava (doprava byla bomba v pondělí podal, ve středu odešlo, ve čtvrtek doma) služba In Time.

Předpokládám, že těch 166 liber je už celková částka včetně poštovného. Na t9hobbysport viz tento odkaz uvádějí cenu včetně DPH u comba bez přijímače 140 liber tj. těch 26 liber by odpovídalo poštovnému. Cena comba s přijímačem X8R je o 20 liber (cca 600 Kč) vyšší takže i s poštovným do ČR by cena toho comba i s přijímačem X8R včetně DPH a včetně poštovného měla být cca 186 liber tj. cca 5600 Kč.
old_Mr_Grim

#54 Příspěvek od old_Mr_Grim »

Tak jsem jim napsal. Poštovný do CZ je 28 liber což je celkem prda. A na skladě bude mít Taranis v Srpnu
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od RCStudio »

Zeby jsem si udelal radost?
Otazkou je jestli se da vubec prodat 9X + voice + DHT s telemetrii a lipo 2500
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Drondys

#56 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:Otazkou je jestli se da vubec prodat 9X + voice + DHT s telemetrii a lipo 2500

Za vhodnou cenu se dá prodat prakticky cokoli.

Dle mého názoru se ještě stále mohou najít zájemci o T9X s již zabudovaným Frsky modulem, nahraným open source firmware včetně integrované telemetrie a voice modul pro ně může být třešínka na dortu navíc.

Záleží tedy jen na tom zda se sejde nabídka s poptávkou. Na tuhle otázku dostaneš konkrétní odpověď až když si dáš inzerát do sekce Prodám.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od RCStudio »

Rikal jsem si asi to prubnu plnou sadu s RX
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od RCStudio »

Pristi tyden budou Taranisy v T9, nevite kolik davaji zaruku?
http://www.microtechnics.eu/detail.php? ... &langue=en
maji 2 roky a doprava 19Euro
Jan Janekx Urbanek
old_Mr_Grim

#59 Příspěvek od old_Mr_Grim »

Nevíš na kolik to v přepočtu na Kč vyjde včetně toho telemetrickýho přijímače a poštovnýho?
U T9 hobby sport to vychází v přepočtu na cca 5700 Kč
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od RCStudio »

Ceny na strankach jsou ale jen ten bez RX a RX maji zvlast
Jan Janekx Urbanek
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“