Hornoploch / benzin / cca. 2m

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Zpráva
Autor
Kissman
Kontaktovat uživatele:

Hornoploch / benzin / cca. 2m

#1 Příspěvek od Kissman »

Po zkusenosti z minuleho leta (koupe letaneho trenera na znovunauceni se spalovakem, ktereho jsem nakonec prodal na ND bez jedineho vzletu) si tento rok hodlam poridit ero nove vc. komponent.

Ale co se tak rozhlizim, nikde zadne nejsou... Tiger, Canary a spol. clovek nechce - moc male, jedno servo v kridle a bez klapek (na tak male je to aj tak bez efektu).

Takze, hleda se ARF ero, rozp. 1700+, mechanizovane kridlo (4 serva), trenerovite povahy... libi se me napr. velky Kadet Senior od Sigu, ale sehnat to v CR je nemozne. Rad bych tedy taky, aby to slo vubec sehnat.

Nekdo nejake napady (beru to jako meziclanek na ceste k benzinu)?
Naposledy upravil(a) Kissman dne stř 24.07.2013 13:43, celkem upraveno 1 x.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
diablotin

Re: Hornoploch na zhavika ke 2m

#2 Příspěvek od diablotin »

Naděje umírá až po nás.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kissman »

1 servo na kridle...
diablotin

#4 Příspěvek od diablotin »

to asi tohle nemá.zase nevidím důvod používat jen jedno servo. navíc když už je to poměrně velké letadlo.a myslím že i ty náhony by byly zbytečně složité.a i z hlediska nastavování jsou lepší dvě serva.
Naděje umírá až po nás.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kissman »

Nejdrive cist, az potom psat...
http://air.pelikandaniel.com/?sec=product&id=4916 píše:Křídlo je vcelku s jedním středovým servem pro ovládání křidélek.
edit: tu jsou zretelne fotky spodku kridla ;) http://phoenixmodel.com/Product.aspx?ProductId=14
Jirka 72
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jirka 72 »

Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.
JardaRůžička

#7 Příspěvek od JardaRůžička »

Toho Pilatuse bych taky doporučoval.
Manny

#8 Příspěvek od Manny »

Jsem v podobné situaci a také hledám a hledám, ale nenacházím :x na každým éru najdu něco co mě odradí a tak jsem se rozhodl, že si to přes zimu radši postavím sám, aby to bylo komplet podle mého
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Hornoploch na žhavíka ke 2m

#9 Příspěvek od TomasC »

Před lety jsem akrobaty začal na tomto: http://www.americanpioneerhobbies.com/s ... agger.html ale je to cca 160cm.

Dvě serva na křidélka to má. měl jsem to na 8ccm a šlo to kolmo.

Nejspíš to mám zcela osazené na půdě. Takže kdyby jsi chtěl nějaké info, tak mohu vyfotit.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kissman »

Jenom pro upresneni... letat umim. Treneroviteho hornoplocha chci z toho duvodu, abych kdyz s nim nahodou trisknu o zem napr. proste chybou pilota nebo z jakehokoliv duvodu tak aby me to tolik nemrzelo - tzn. na cene sice nezalezi, ale cim min tim lip z predchoziho duvodu. Kdysi sem litat s Cochtanem (to bylo paradni ero, plan byl v modelari 2/1978), ale to uz je daaavno. Pak bylo jen elektro.

Po tomto prijde na radu pravdepodobne nejaky 2m+ benzin Piper atp. protoze se me ta era strasne libi a akrobati nejsou moje krevni skupina :) a na to sem tam vyblbnuti postaci EPP.

2Manny: a co budes stavet, vlastni konstrukci nebo dle planu? Shanel jsem ruzne po netu i napr. vyrezy nebo aspon plany pro CNC, ale nikde nic... :(
veka1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od veka1 »

Kissman píše:Shanel jsem ruzne po netu i napr. vyrezy nebo aspon plany pro CNC, ale nikde nic... :(

... ja vím, není to trenérovitý typ ani dvoumetr. Ale 4 servové křídlo to má, je to i hornoploch a není nutno ani googlovat....
stačí sledovat aktivity členů zdejšího df,např. viewtopic.php?f=120&t=55637&hilit=finist&start=0.

veka1
diablotin

#12 Příspěvek od diablotin »

Jak chceš velkej ten následující benzín.
Mě tedy přijde jako nesmysl pořizovat si věci na žhavíka a pak jiný na benzín včetně motoru.
Nebylo by lepší pořídit místo žhavíka rovnou benzín a mít tréningové letadlo na něj??
Já jsem kdysi měl udělaného hornoplošníka křídlo jsem akorát vyříznul z extrudovanýho polystyrenu a potáhl páskou.trup byl ze dvou desek polystyrenu. byl vyříznutý jen jako bokorys s tím že po celé délce měl tloušťku 10cm a celé to bylo taky potažené páskou.
Je to hotový tak za týden.není to nic hezkeho ale zase tě nebude tolik mrzet když s tím praštíš o zem.
Naděje umírá až po nás.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kissman »

Diablo: asi to tak nakonec dopadne... koukam ted po vhodnem eru a motoru na benzin...
Manny

#14 Příspěvek od Manny »

Rozmýšlim se mezi Fieseler Fi 156 Storch, Piper L4, Cessna O-1 Bird Dog, Aero L 60 Brigadyr a Piper Super Cub.
Rozpětí by se mi líbilo tak kolem 1800, plná mechanika. Jsem žhavíkovej, tak u toho i zůstanu. Plány buď nějaký seženu, ev. zvětšim/zmenšim, nebo si to prostě i namaluju :) Pojmu to jako polomaketu.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Kissman »

Uz je jisty benzin... nicmene si predstavuju idealne neco takoveho http://www.chiefaircraft.com/radio-cont ... 30-01.html

Bohuzel se v CR a okoli neprodava :(

/edit: ale asi risknu postu z USA, protoze podobne domyslene ero tady opravdu nesezenu (moznost podvozku vepredu i vzadu, pripraveny hacek, pripravene klapky, velikost + vyrezy nahradnich dilu)

V setu s motorem ani cena toho motoru neni vubec spatna...

Jeste letove video, doporucuji start i pristani ;)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DIt_B3mRPc8[/youtube]
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“