T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: T9x a FrSky (s telemetrií) prakticky

#1276 Příspěvek od RiMr »

- zkusit jinou baterku ( i když já páruju s připojenou 1S Lipol napřímo, to bys musel mít opravdu nízké napětí)
- zkusit jiný přijímač

#1277 Příspěvek od Drondys »

HonzaHenzl píše:Ahoj lidi, mám T9X s integrov. FRSKY modulem a přijímač D8R II. Zpároval jsem ho včera a vše ok, serva běhala. Dnes je to už nefunguje. Pokusil jsem se o nové párování. Zmáčknu na vysílačce kolík a zároveň zapnu vysílačku. S|amozřejmě přepnuto na 2cestný režim. Rádio pípá cca v sekundových intervalech. Zmáčknu párovací tl. Na přijímači a zapnu bat. Svítí zelená a bliká červená. Rozpojím a vše vypnu. Stále serva nechodí. Když je ale připojuji do slotů přijímače cuknou, tak tam šťáva de. Co s tím????

1. Zkus napájet přijímač při párování z přijímačového aku packu. Pokud už nějaký hotový nemáš stačí si jen dočasně složit ze čtyřech plně nabitých běžných AA tužkových článků NiMH.

2. Zkus při párování od přijímače odpojit vše kromě napájení.

3. Nedávej při párování vysílačku příliš blízko k přijímači. Dej je od sebe aspoň na cca 2m.

Pokud nic z toho nepomůže pak zkus párování s jiným přijímačem Frsky.
HonzaHenzl

#1278 Příspěvek od HonzaHenzl »

Tak jsem poslechl rad a nic. Má po spárování modul přestat pípat a RX blikat, nebo dokud to nevypnu? Přitom, když zapnu telelemetrii, tak mi to ukazuje TX 90 a RX83%. Task spárované to být musí. Tak je asi přijímač KO. Není tu někdo z Plzeňska, u kterého bych mohl zkusit párování? Děkuji. Honza.
Drondys

#1279 Příspěvek od Drondys »

HonzaHenzl píše:Tak jsem poslechl rad a nic. Má po spárování modul přestat pípat a RX blikat, nebo dokud to nevypnu?

Pípání a blikání Tx/Rx při párování trvá dokud není vypnuto napájení.

HonzaHenzl píše:Přitom, když zapnu telelemetrii, tak mi to ukazuje TX 90 a RX83%. Task spárované to být musí. Tak je asi přijímač KO.

Pokud máš jiný přijímač Frsky tak to vyzkoušej s ním a jestli ten funguje tak může být opravdu nějaký problém/porucha v tom jednom přijímači. Zkus jedno servo, které ti funguje třeba na servotesteru zda bude fungovat alespoň na některém z kanálů toho problémového přijímače.
HonzaHenzl

#1280 Příspěvek od HonzaHenzl »

Funkční serva na testru chodí, v RX ne... Holt objednám ještě jeden. Přijímač mám z čech, tak bych rád nejdříve ověřil chybu a pak reklamoval.... Proto jsem se ptal na plzeňáka.
Drondys

#1281 Příspěvek od Drondys »

HonzaHenzl píše:Funkční serva na testru chodí, v RX ne... Holt objednám ještě jeden. Přijímač mám z čech, tak bych rád nejdříve ověřil chybu a pak reklamoval.... Proto jsem se ptal na plzeňáka.

Ještě zkus zrušit všechny mixy, zkontroluj nastavení a koncových bodů kanálů a pro jistotu pokud máš některý z open source firmware zkontroluj zda máš nastaveno přiřazení kanálů, protože open source firmware umožňuje i to, že na výstup nic nejde a pak by se přijímač tvářil tak, že i když je spárovaný tak na kanálech nereaguje na povely z vysílačky jelikož se do něj povely vůbec nepřenášejí.
HonzaHenzl

#1282 Příspěvek od HonzaHenzl »

Tak už mi to zase chodí. Pichnul jsem vysílačku k PC a založil nový model. Serva chodí na všech kanálech. To jsou ale záludnosti. :twisted:
wexter

#1283 Příspěvek od wexter »

Zdravím. Pokoušel jsem se nainstalovat telemetrii do FlySky 9x (Trunigy 9x), ale nějak se nepovedlo. Po zapnutí se rozsvítí displej (instaloval jsem i podsvícení) a ovládač pípá a bliká Switch error. Bohužel jsem nepřišel kde je problém. Spínače mám samozřejmě všechny ve výchozí pozici, tak, jak mají být. Nemám nějak chuť se v tom šťourat, proto pokud máte někdo zájem, ovládač i s telemetrií přenechám, šikovnější člověk s pájkou si s tím určitě poradí, mi pájka do ruky prostě nepatří... Kdyby něco, tak PM.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1284 Příspěvek od RCStudio »

Mas tam uz firmware s telemetrii?
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Drondys

#1285 Příspěvek od Drondys »

wexter píše:Zdravím. Pokoušel jsem se nainstalovat telemetrii do FlySky 9x (Trunigy 9x), ale nějak se nepovedlo. Po zapnutí se rozsvítí displej (instaloval jsem i podsvícení) a ovládač pípá a bliká Switch error. Bohužel jsem nepřišel kde je problém. Spínače mám samozřejmě všechny ve výchozí pozici, tak, jak mají být.

Problém bude zřejmě v tom, že tam nemáš správný firmware jak popisuje slimr v odpovědi v jiném tématu viz tento odkaz a viz citace.

slimr píše:Po těchto úpravách mi trošku zatrnulo, podsvícení vysílačky OK, náběh vysílačky s orig. firmw. ne - hláška switch error. Toto je v pořádku, jelikož úprava pro zabudování frsky modulu pro zobrazení na origo dispeji odpojí nějaký přepínače. Po naflešování Open9X vše OK.
wexter

#1286 Příspěvek od wexter »

Nainstaloval jsem ovládače programátora, nainstaloval jsem eePe, připojil rádio přes programátora k PC, zapnul rádio, které píše EEPPROM ERROR a píská, v eePe jsem flashnul er9x.hex a pod odsouhlašení rádio na chvíli přestane pískat a napíše toto a pokračuje v pískání. Mám to chápat tak, že je to prostě špatně napájení?

Started AVRDUDE
C:/Programy/eePe/avrdude.exe -c usbasp -p m64 -P usb -U eeprom:r:C:/Users/Tomino/AppData/Local/Temp/eebackup.hex:i
=================================================================================

avrdude.exe: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update.
avrdude.exe: error: programm enable: target doesn't answer. 1
avrdude.exe: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.

avrdude.exe done. Thank you.

=================================================================================
AVRDUDE done - exit code 1
Drondys

#1287 Příspěvek od Drondys »

wexter píše:Mám to chápat tak, že je to prostě špatně napájení?

Máš zřejmě špatně připojený programátor k desce T9x. Doporučuji si projít návod viz tento odkaz a tam zejména obrázek viz tento odkaz.
wexter

#1288 Příspěvek od wexter »

Nevím proč, ale když jsem si přeměřil kablíky připájení kolem procesoru, tak asi 3 z nich jsou spojení, ale nevím jak se to mohlo stát, takže se nejspíš vyzkratovaly. Takže jsem objednal novou vysílačku...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1289 Příspěvek od RCStudio »

Pokud jsi to napajel jen temi 5V max tak je dobra sance ze to neni odpaleny ale jen nekde ukapl cin nebo tak, ostatne ne vzdy se da promerenim odporu zjistit ze je opravdu problem
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1290 Příspěvek od RiMr »

wexter píše:Nevím proč, ale když jsem si přeměřil kablíky připájení kolem procesoru, tak asi 3 z nich jsou spojení, ale nevím jak se to mohlo stát, takže se nejspíš vyzkratovaly. Takže jsem objednal novou vysílačku...

Kdyby ses chtěl té staré zbavit (ale hlavně si ověř, že je fakt hyn), tak ji od tebe za nějakou symbolickou cenu koupím na náhr. díly pro ostatní drtiče tédevítek :)

Zpět na „Turnigy T9x“