Chci jet klidnou řeku - kterou?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Chci jet klidnou řeku - kterou?
Nezarka se uz nejezdi?
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Jel jsem ji před rokem, hrozná nuda.
Jede se skoro furt v korytě nevidíš ven. A když je málo vody, tak to stojí.
Jede se skoro furt v korytě nevidíš ven. A když je málo vody, tak to stojí.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Berounka z Chrástu až do Račic (cca 50 km) je v pohodě. Dál už je na můj vkus až příliš pomalá. Občas jez, který je třeba přenést nebo spustit, v kempu v Chrástu vím, že jsou minimálně 2 firmy na půjčování lodí, kemp nebo hospoda prakticky každých 5-8 km. Naposled vyzkoušeno před 2 týdny.
Jardah
v srpnu bude možná stejně splavná jen vltava, osobně bych ji doporučil, je to taková klasika, teče to tak akorát a vzhledem k tomu, že ji jezdí hodně vodáku, je cestou spoustu osvěžoven, ale není to na 14 dnu, i na raftu je problém to natáhnout alespon na necelý týden, nejdýl jsme jeli tuším Ohři, ale to jsme se hodně zasekávali
jinak je to asi jedno jakou řeku zvolíš, určitě je ale potřeba hlídat splavnost, což je na vltavě dané upouštěním Lipna, tam je to vždy na jistotu.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
pepin píše:v srpnu bude možná stejně splavná jen vltava, osobně bych ji doporučil, je to taková klasika, teče to tak akorát a vzhledem k tomu, že ji jezdí hodně vodáku
Jezdi ji spousta opilcu, rekreantu, klientu cestovnich agentur, ale vodaku je tam uz absolutni minimum.....
Ale jak uz jsem psal, nekomu ty davy lidi nevadi. Me ano.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Nevím jak teď, ale první prázdninový týden jsme se na Berounce téměř báli a hostinští se ptali, zda jede ještě někdo.
Jardah
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Jezdi ji spousta opilcu, rekreantu, klientu cestovnich agentur, ale vodaku je tam uz absolutni minimum.....
Ale jak uz jsem psal, nekomu ty davy lidi nevadi. Me ano.[/quote]
Já jsem jel horní Vltavu s povolením a spodní Vltavu z Vyššího Brodu teď o víkendu. Ten Vyšší Brod (a okolí) byla katastrofa. Už se mi tam znovu nechce. Opilci, neukáznění turisti, magistrála. Když mi k tomu ještě pingl donese polívku a řekne automaticky "bitteschön" , tak ať jde celé lipno i s okolím doprdele
Fakt je ten, že já nejraději vezmu batoh a vypadnu do turisticky méně atraktivních míst a mám klid. Tyhle zástupy lidí, prodejny zbytečných cetek a "pravé italské speciality" na každém rohu mě prudí.
Nicméně Vltava je právě oblíbená díky tomu, že je relativně jednoduchá, stále teče a je tam "zázemí". Jel jsem také s úplným nováčkem (-ou) a zadáka jsem dělal poprvé. Koupání nebylo, jezy bez přenášení.
Ale jak uz jsem psal, nekomu ty davy lidi nevadi. Me ano.[/quote]
Já jsem jel horní Vltavu s povolením a spodní Vltavu z Vyššího Brodu teď o víkendu. Ten Vyšší Brod (a okolí) byla katastrofa. Už se mi tam znovu nechce. Opilci, neukáznění turisti, magistrála. Když mi k tomu ještě pingl donese polívku a řekne automaticky "bitteschön" , tak ať jde celé lipno i s okolím doprdele
Fakt je ten, že já nejraději vezmu batoh a vypadnu do turisticky méně atraktivních míst a mám klid. Tyhle zástupy lidí, prodejny zbytečných cetek a "pravé italské speciality" na každém rohu mě prudí.
Nicméně Vltava je právě oblíbená díky tomu, že je relativně jednoduchá, stále teče a je tam "zázemí". Jel jsem také s úplným nováčkem (-ou) a zadáka jsem dělal poprvé. Koupání nebylo, jezy bez přenášení.
Abu píše:Jezdi ji spousta opilcu, rekreantu, klientu cestovnich agentur, ale vodaku je tam uz absolutni minimum.....
Ale jak uz jsem psal, nekomu ty davy lidi nevadi. Me ano.
mě to tak šílený nepřišlo--, je vždy jen na tobě a tvé náladě, jestli chceš večer opejkat sám buřta někde u ohýnku, nebo se večer přifařit třeba k nějaké partě s kytarou, vždy je možnost nějaký kemp vynechat a přejet dál, nebo se šoupnout někam bokem, samozřejmě, že dnes je to na řekách jinak, než to bylo před třiceti lety, ale pořád je to řeka, konec koncu nejsem si tak uplně jistý, jestli když jsem mívával svoji lod, na které jsme v létě sjeli občas nějakou řeku, jestli jsem byl pravověrný vodák----spíš to pro mě nebylo tak nudné, jako se plahočit s uzdou na zádech a myslím si, že tak to měla většina tech PRAVOVĚRNÝCH VODÁKU.vždy ty řeky jezdili především studenti--takže od hospody k hospodě, dřív museli sehnat svoje lodě, dnes si je pujčí, nevidím v tom problém a třeba vodácký autobus je vcelku fajn věc, to samé když zničíš lod, přivezou ti jinou.