Align T-rex 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bonis
Kontaktovat uživatele:

Re: Align T-rex 500

#616 Příspěvek od bonis »

to dagx:

Díky za link.
Já po tom vlastně ani nepátral. Jen sem si tu postěžoval a byl smířen s výměnou, jen co se dostanu do Prahy a koupim nějaký lepší.
Ale ted sem rozhodnut dát jim ještě šanci a zkusit to upravit.

Martin
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
samicek

#617 Příspěvek od samicek »

Uplně to sem nezapadne ale je to i o TREX 500. Jakou TX k němu hodit...???
Koukám na LINK. Nebo volit ještě jinak... Měl se DX6i, ta šla ale do světa s HK 450.
frantas

T REX 500 rozebrání a promazání desky cykliky ?

#618 Příspěvek od frantas »

Jak rozebrat a opravdu promazat vnitřní části desky cykliky ?
Má už docela provozní vůli , ale i z důvodu kontroly opotřebení ( po 3 letech provozu ).
Mám neblahé tušení že všichni řeknou koupit novou - ale třeba už někdo to měl rozebrané ( není nad osobní zkušenost ) :idea:
FPV QUAD FAUST,T-REX 600 DOMINATOR,T-REX 500,F3A Supra Fly 10cm,Mistral,Funfly6,5 ,Viper 3D elektro.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#619 Příspěvek od OPR »

Rotzebrat se to moc nedá. Tea dá, ale ....

Vůbec to ničím nemaž. Jen bys tomu uškodil. Dokovaď ložisko bude chodit hladce a nebude vykazovat nějaké opotřební ( černý šmír a podobně) v klidu dál lítej. Vůli nijak nezlepšíš.
frantas

#620 Příspěvek od frantas »

Právě že je lehký únik šedé vazelíny z desky cykliky je ( předpokládám otěr duralu + mazací tuk )
Proto chci rozebrat - zkontrolovat - namazat . :arrow: A nebo zahodit .
FPV QUAD FAUST,T-REX 600 DOMINATOR,T-REX 500,F3A Supra Fly 10cm,Mistral,Funfly6,5 ,Viper 3D elektro.
saint21

#621 Příspěvek od saint21 »

Pokud se ti zdá, že ložisko je chytnuté vyměnit. Neopravovat nestojí to tolik a škody by mohli být zbytečně vetší než cena nové desky.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#622 Příspěvek od František Koudelka »

mam problem s rexem viz video

http://www.youtube.com/watch?v=IDLJc7bezVI

zatim sem nemel cas cokoliv zkouset, ale treba napadne neco nekoho z vas, pri rychlem pohybu cyklikou nahoru a dolu dochazi k vypadkum signalu, rozblika se prijimac, stalo se to tak, nejdrive sem vymenoval serva na cyklice mam ted DS515M, drive TGY 930, heli letela super, daleko lepe a presneji jak s turnigama, celkem na tech sevrech muzu mit tak dvacet letu, odhadem, jednou se mi ale stalo ze sem pristal s blikajicim prijimacem, nebyl sem si ale jist zda sem pri vymenen baterie vypnul vysilac, pak prijimac blika taky, dalsich asi pet letu sem to kontroloval a prijimac vzdy po letu svitil, tak sem tomu nevenoval dal pozornost, ted ale pred jednim letem, jsem zapojil baterii, normalne se vse nacetlo, odnesl sem heli kousek od sebe, hybu cyklikou, jako kontrola pred letem a najednou pipnul regulator a cuknulo servo vrtulky, znovu jsem odpojil zapojil baterii, odletal, prijimac po letu svitil, vse v poradku, doma mi to ale nedalo a znovau jsem zkousel hybat servama a to uz sem poridil tohle video, takze ja tipuju bud prijimac a nebo pada BEC.....gyro ale pri vypadku neproblikne, obcas cukne servo vrtulky
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#623 Příspěvek od pkotatko »

Tipnul bych to na BEC. Vyrad BEC, pripoj nejaky ctyrclanek NiCd, o kterem vis ze proud da a vyzkousej to. Kontrola konektoru a propojeni na prechodove odpory atd. uz predpokladam probehla.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#624 Příspěvek od František Koudelka »

Zatim sem nemel cas, ale dnes snad neco najdu, mam ted zrovna jeste jeden novy prijimac, tak zkusim ten, abych vyloucil, ale taky spis tipuju ten BEC, ten regulator co mam by mel mit 4A, je mozne ze by ty DS515serva mely vetsi odber? pred vymenou to letalo v pohode, ale vlastne i po.....nevim zda to s vymenou serv souvisi....
dagx
Kontaktovat uživatele:

#625 Příspěvek od dagx »

Měl jsem nedávno asi stejný problém.Po výměně serv za digitální se mi dělo zhruba to co tobě.Nikdy jsem nedosáhl restartu nebo vypnutí při letu ale při páčkování na stole nebo před startem a po přistání téměř vždy.Výměna regulátoru se silnějším BECem pomohla.Měl jsem ještě jiný problém ale to už sem asi nepatří.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#626 Příspěvek od František Koudelka »

No prave, ja za letu taky nic nepozoroval, jen prijemnou zmenu v rizeni, po vymene serv :D jinak regulator tam mam ted ASI, tenhle, mel sem ho v dilech k vrtulniku, ja ho novy nekupoval, do ted letal bez problemu

http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=193

BEC by mel byt 4A...je to pro rexe 500malo?

jinak v shopu kam jezdim prodavaji tyhle regulatory, koupil sem dva pro airliner eflite, 2xducted fan tenhle bych mohl dat pro rexe, ma BEC 5A

http://www.jperkinsdistribution.co.uk/d ... 0-%20EnerG

mohlo by to byt...?
dagx
Kontaktovat uživatele:

#627 Příspěvek od dagx »

S tím už ti já nepomůžu.To už přesahuje moje vědomosti.Když už ho máš tak to zkus.Já pokud měním nějakou elektroniku tak pouze za tu co už několika lidem spolehlivě fungovala.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#628 Příspěvek od František Koudelka »

No spis mi slo o to kolik amper je teda potreba BEC, dneska sem se k tomu zase nedostal, zkusil byhc treba odpojit jedno servo na cyklice, jestli to bude delat porad, ale kdyz sem odpojil vrtulkovy tak to delalo stejne

ty regulatory mam dva 25A ale jeste sem s nima neletel, ale cokoli mam od toho perkinsnu tak s nicim nemam problem tak ten 65A bych asi taky zkusil, mam na to i programovaci kartu, ale jestli teda 5A bude bezpecne stacit...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#629 Příspěvek od pkotatko »

Digitalni servo ma vzdycky vetsi odber nez analog. Vyzkousej to nejdriv s tou baterkou. Pak budes naprosto presne vedet kde je chyba. A je to nejjednodussi a nejlevnejsi cesta.
4A by mely teoreticky stacit. Asi by to vyresil i Buffer Pack z malych NiXX. Vyzkousej to.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#630 Příspěvek od František Koudelka »

Prave zadnou takovou baterku doma nemam :? jinak ty puvodni serva byly taky digitalni, teda aspon to tak bylo na nich napsano :lol: vezmu ampermetr a zmerim odber :) nebo zkusim aspon jedno servo odpojit, zda to zmizi, nebo misto nich pripojim zpet ty puvodni
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“