Turnigy be found lost model beeper (dohledání modelu)

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Zpráva
Autor
Kissman
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy be found lost model beeper (dohledání modelu)

#46 Příspěvek od Kissman »

Prvdepodobne to, ze vyrobce pise "if your reciever loses radio signal" a ne "if your reciever loses output signal" :lol:
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
zdzd

#47 Příspěvek od zdzd »

Kissman píše:Prvdepodobne to, ze vyrobce pise "if your reciever loses radio signal" a ne "if your reciever loses output signal" :lol:

A to je právě ono. Výpadek spojení => výpadek signálu pro serva.

Kdyby to dokázalo identifikovat konkrétní polohu serva tj. FS nebo delší dobu konstantního signálu, napsali by to tam. Protože by to znamenalo větší inteligenci zařízení a to by jistě neopomněli.

Napsané to tam není, tudíž to neumí. Jasná zpráva. Opravdu nechápu to pobouření, že to neumí. Když u auta nemám napsány vyhřívané sedačky, tak tam nejsou. Diví se tomu někdo?
timi

#48 Příspěvek od timi »

Dnes už funguje oboustranná komunikace mezi modelem a vysílačkou. Je možné, že by nějaký chytrý vysílač, třeba Jeti, přijímal od modelu nějaký signál. A na displeji by ukazoval jakési číslo. Třeba v metrech. Kdyby se k němu člověk blížil tak tak by se zmenšovalo a opačně. Je to reálný nebo blbost?
JMalik

#49 Příspěvek od JMalik »

Oboustranná komunikace funguje, ale není to doplerovský radar :wink:
Můžeš měřit sílu signálu.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
timi

#50 Příspěvek od timi »

JMalik píše:Oboustranná komunikace funguje, ale není to doplerovský radar :wink:
Můžeš měřit sílu signálu.

Předpokládám, že vysílací výkon vysílače v přijímači bude asi výrazně menší naž na opačné straně?
Takže pokud by model uletěl a spadl někde daleko, takže by stejně byla síla signálu již nedostatečná? Za předpokladu, že by zůstal napájený.
A síla signálu bude asi na plné hodnotě ať to bude daleko 50 nebo 500 m. Takže taky blbost.
Pak už snad jen do modelu strčit smartfoun s androidem a posílat trasu do internetu. Pak si stáhnout souřadnice a s Garminem to odlovit:-)
zdzd

#51 Příspěvek od zdzd »

timi píše:Předpokládám, že vysílací výkon vysílače v přijímači bude asi výrazně menší naž na opačné straně?
Takže pokud by model uletěl a spadl někde daleko, takže by stejně byla síla signálu již nedostatečná? Za předpokladu, že by zůstal napájený.
A síla signálu bude asi na plné hodnotě ať to bude daleko 50 nebo 500 m. Takže taky blbost.
Pak už snad jen do modelu strčit smartfoun s androidem a posílat trasu do internetu. Pak si stáhnout souřadnice a s Garminem to odlovit:-)

Nebo směrovou anténu a klasický hon na lišku...
Drondys

#52 Příspěvek od Drondys »

zdzd píše:A to je právě ono. Výpadek spojení => výpadek signálu pro serva.

Kdyby to dokázalo identifikovat konkrétní polohu serva tj. FS nebo delší dobu konstantního signálu, napsali by to tam. Protože by to znamenalo větší inteligenci zařízení a to by jistě neopomněli.

Napsané to tam není, tudíž to neumí. Jasná zpráva. Opravdu nechápu to pobouření, že to neumí. Když u auta nemám napsány vyhřívané sedačky, tak tam nejsou. Diví se tomu někdo?

Z toho co píšeš je zřejmé, že Hobbyking moc neznáš jinak bys to asi nenapsal, protože v různých popisech zboží na Hobbykingu není vůbec nic neobvyklého když se v řadě případů i podstatné vlastnosti zcela opomíjejí a často nejsou vůbec uvedeny a o zcela běžné absenci návodů rovněž v řadě případů ani nemluvě. Tudíž není nic neobvyklého ani to, že si petrovo nebyl jist vlastnostmi toho modulu zakoupeného na Hobbykingu a ptal se ostatních na to, jak se jim chová, a proto jsem také uvedl ty testy na předchozí stráně tohoto tématu.
zdzd

#53 Příspěvek od zdzd »

Nemám nic proti aby se ujasnilo co to umí či ne.

Ale přijde mi ujeté fňukat nad tím, že to neumí něco co není uvedeno.

Celá situace mi připomíná akci, kdy by si někdo koupil obvod signalizující výpadek síťového napětí a zapojil ho k počítači za UPS. No a pak by někde sáhodlouze řešil, ať si to nikdo nekupuje, protože to nefunguje...
Drondys

#54 Příspěvek od Drondys »

zdzd píše:Nemám nic proti aby se ujasnilo co to umí či ne. Ale přijde mi ujeté fňukat nad tím, že to neumí něco co není uvedeno...

Z hlediska mnou uvedených testů jsem reagoval spíš na dotazy od petrovo jako "Má-li někdo něco k rozhýbání, či své praktické zkušenosti, sem s nimi" nebo "by mne zajímalo, jestli někomu tento konkrétní modul pracuje tak, jak má". To jsem jako fňukání nebral a jelikož se na správnost popisů uvedených na Hobbykingu v řadě případů nedá moc spoléhat tak jsem to pojal jako ujasňování toho co a jak to umí a jak se to dá za těch či oněch okolností použít a k tomu jsem uvedl výsledky svých testů a některé doplňující informace k tomu. Z mého pohledu o nic jiného nešlo.
JMalik

#55 Příspěvek od JMalik »

timi píše:..............Pak už snad jen do modelu strčit smartfoun s androidem a posílat trasu do internetu. Pak si stáhnout souřadnice a s Garminem to odlovit:-)

Když ti ulétne volný model, tak je to celkem normální. Když ti uletí RC model, tak bych zapřemýšlel jak jsem to pilotoval :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
timi

#56 Příspěvek od timi »

Dobře, tak popřemýšlejte :wink:
Mně nikdy žádný model neulétl, a tak mě nenapadá o jaké své chybě pilotování bych měl přemýšlet.
Měl jsem prostě jen hloupou myšlenku a měl sem si jí nechat pro sebe.
petrovo

#57 Příspěvek od petrovo »

Drondys - velmi, ale skutečně velmi si vážím Vašeho přístupu minimálně k tomuto tématu. Je to přesně tak, jak má být. Zároveň děkuji za Váš osobní čas tomu věnovaný.

Teď ještě pro úplnost uvádím obrazem k čemu dochází (respektive nedochází):

TOTO je přesně to, co modul dělá. "Dělat" by ale měl více .... Hlavně to, k čemu je určen.
zdzd

#58 Příspěvek od zdzd »

petrovo píše:Teď ještě pro úplnost uvádím obrazem k čemu dochází (respektive nedochází):

TOTO je přesně to, co modul dělá. "Dělat" by ale měl více .... Hlavně to, k čemu je určen.

Tak toto je už čtvrtá ukázka toho, že ten modul dělá přesně to, co má dělat a co je u něj uvedeno.

Problém není v modulu, ale mezi klávesnicí a židlí.

Po lopatě:
Dá se tím servem po vypnutí vysílače protáčet rukou? Nedá! Servo má signál, modul tudíž má signál taky a nemá jediný důvod cokoliv signalizovat. Žádnou funkci, která by po nějaké době bez pohybu serva nebo při jeho určité poloze zapnula signalizaci, nemá v popisu a ani ji nedělá.

Kdo ji očekává, je v omylu a zaplňuje diskuse a trubku posty, které jen ukazují, že to funguje tak jak má. A že problém je čistě v nepochopení popisu funkcionality a stížnostech na špatnou adresu.

Z Turningy nic nemám a nemám jediný důvod je obhajovat. Ale v tomto případě je chyba opravdu na straně uživatele.

Znovu:
Celá situace mi připomíná akci, kdy by si někdo koupil obvod signalizující výpadek síťového napětí a zapojil ho k počítači za UPS. No a pak by někde sáhodlouze řešil, ať si to nikdo nekupuje, protože to nefunguje...
JMalik

#59 Příspěvek od JMalik »

timi píše:Dobře, tak popřemýšlejte :wink:
Mně nikdy žádný model neulétl, a tak mě nenapadá o jaké své chybě pilotování bych měl přemýšlet.
Měl jsem prostě jen hloupou myšlenku a měl sem si jí nechat pro sebe.

To co požaduješ můžeš vyřešit zatím jen pomocí GPS lokalizace. Jinak ne.
timi

#60 Příspěvek od timi »

Já to vlastně vůbec nepotřebuji. Jen mě napadla taková myšlenka při pročítání tohoto vlákna. Ale byla tak trochu hloupá.
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“