RC díly pro loď
RC díly pro loď
Poradí mi někdo s výběrem veškerých RC součástek pro loď? Pořídil sem si model Yamato 1\350 který je k tomu uzpůsoben ale nebyly k němu žádné elektro součástky. Je to to můj první model RC lodi proto bych byl rád kdyby mi někdo poradil co a jak.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: RC díly pro loď
A kolik hmotnosti můžeš do modelu dát? To totiž bude klíčové.
Originál měl výtlak kolem 72000t naložený, takže pokud je trup dobře, tak máš cca 1,6kg. To by mohlo vyjít.
Originál měl výtlak kolem 72000t naložený, takže pokud je trup dobře, tak máš cca 1,6kg. To by mohlo vyjít.
Našel sem tohle forum http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=624020 ale protože je moje angličtina není zrovna nejlepší tak z toho moc moudrej nejsem xD
Snad ti bude inspiraci muj Bismarck 1/350 - http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=7400
350-tina zase neni az tak velky model. Moje hmoti kilo a je to tak akorat na caru ponoru (dovazovano olovem). Kdyby vazil 1,6kg tak by asi skoncil pod vodou
Ty MIGy 280 jsou i tak vic nez silne pro maketovou jizdu, stacily by i mensi. Vim ze Tamiya k temhle modelum lodi prodava konverzni kity pro osazeni pohonem. Hridele a vsechny dily jsou pak velikostne zamenitelne s plastovymi ze stavebnice.
Rizeni sem zvolil jen pomoci motoru, i kdyz by tam misto na servo kormidla bylo. Jenze kdyz clovek zalepi zadni palubu tak uz se tam k nicemu nedostane. Snad jen nahon bowdenem by sel... Ale kormidla jsou mala a maji dost malou ucinnost, takhle se aspon muzu otacet na miste
Nak
350-tina zase neni az tak velky model. Moje hmoti kilo a je to tak akorat na caru ponoru (dovazovano olovem). Kdyby vazil 1,6kg tak by asi skoncil pod vodou
Ty MIGy 280 jsou i tak vic nez silne pro maketovou jizdu, stacily by i mensi. Vim ze Tamiya k temhle modelum lodi prodava konverzni kity pro osazeni pohonem. Hridele a vsechny dily jsou pak velikostne zamenitelne s plastovymi ze stavebnice.
Rizeni sem zvolil jen pomoci motoru, i kdyz by tam misto na servo kormidla bylo. Jenze kdyz clovek zalepi zadni palubu tak uz se tam k nicemu nedostane. Snad jen nahon bowdenem by sel... Ale kormidla jsou mala a maji dost malou ucinnost, takhle se aspon muzu otacet na miste
model je uzpůsoben na 4 pohony takže mam v úmyslu použít sice méně výkonné a lehčí motory a využít při tom všechny 4 (uvažuju o použití MIG 2025 http://www.megamotor.cz/v4/script/default.php)
největší problém mi zatím dělá vyřešení hřídele a serva na kormidlo (Yamato má 2 kormidla za sebou)
ve výsledku bych chtěl něco takového jako je na foru na které sem dával odkaz již dříve xD
největší problém mi zatím dělá vyřešení hřídele a serva na kormidlo (Yamato má 2 kormidla za sebou)
ve výsledku bych chtěl něco takového jako je na foru na které sem dával odkaz již dříve xD
Pokud mohu poradit, tak použií motorů 2025 bude asi nejlepší řešení, sám jsem tuto sestavu měl v modelu křižníku Sheffield, sice v měřítku 1:200, ale váha a výtlak bude asi podobný. Je třeba ale uvažovat s použitím levých a pravých šroubů. Co se týká kormidel, tak jejich účinnost ukáže až "jízdní zkouška". Případné dodatečné zvětšení kormidel by ale neměl být problém. Jinak u modelů v tomto měřítku je třeba výrazně uvažovat o váze a šetřit každým gramem.