ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
kekro

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#406 Příspěvek od kekro »

Woita píše:Udělal jsem pěknou anténku na 433 MHz pro pozemní modul:

Celkom sa mi to pozdava, uz som to aj spravil na modulu k pc. Dik za navod jednoduche. Ja som akurat neurezal ten kryt antenky, ale som ho vybral a nasadil tu slamku :-)
Mas to uz aj odskusane? Popripade niekto ak sa k tomu vyjadri ci je to vsetko ok? Co sa tyka prerobenia antenky na coptere moze byt aj omotana, alebo ako to riesit lebo 17 cm uz je celkom dost dat rovno nikam :-)
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#407 Příspěvek od jamesgsf »

Tak včera ve dvě ráno jsem dodělal svoji překopávku na nový rám, Ještě vyřešit kabel k telemetrii. Jinak kdyby to někdo hledal konektory jsou Molex rozestupy 1.25mm 4 a 5 pin. Už se těším na zálet.
Přílohy
DSC_0825.jpg
DSC_0826.jpg
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
kekro

#408 Příspěvek od kekro »

jamesgsf píše:Tak včera ve dvě ráno jsem dodělal svoji překopávku na nový rám, Ještě vyřešit kabel k telemetrii. Jinak kdyby to někdo hledal konektory jsou Molex rozestupy 1.25mm 4 a 5 pin. Už se těším na zálet.

Tak ako som uz pisal mne prisla telemetria teraz tiez, ale k APM 2.5 som mal dva kable jeden pre GPS a jeden pre telemetriu takze som ten original co prisiel s 433 tele hodil do suflika a pouzil ten 2 volny co bol k doske.

A nemal si ten kablik taktiez k doske?

Ako mate nastavenu telemeriu v MP? co som cital totu https://code.google.com/p/arducopter/wiki/3DRadio
tak defaultne nastavenia su kapanek ine ako by mali byt, ked som skusil znizit hodnoty tak ako je v tej tab. tak je to vsetko spomalene a dosah sa jasnacka rapidne zmensil. Vymenenu, respektive upravenu mam zatial len jednu antenu k pc, tak ako bolo pisane s tou slamkou. :)
blesk
Kontaktovat uživatele:

#409 Příspěvek od blesk »

Ancistrus01 píše:

AT?

Antenna Tracker
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#410 Příspěvek od Ancistrus01 »

blesk píše:Antenna Tracker

No pozor ArduFlyer má podporu AT ;)
blesk
Kontaktovat uživatele:

#411 Příspěvek od blesk »

Link! :-D
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#412 Příspěvek od Ancistrus01 »

Link ti pošlu večer, prozatím obrázek že nekecám:

MP pro Blesk.png
demon

#413 Příspěvek od demon »

Zdravím všechny . Koupil jsem desku ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller s gps modulem a mám problém . Za nic na světe nejde kaibrace kompasu , červená ledka A bliká dvoj blikem a deska nejde odarmovat . No a teď při načítání firmware v okně - CONNECTINK MAVLINK mám hlášku -- Got Param AMP_PER_VOLT , a dál to nejede tady se to sekne . Nevěděl by někdo co stím .
kitemonkee

#414 Příspěvek od kitemonkee »

demon píše:Zdravím všechny . Koupil jsem desku ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller s gps modulem a mám problém . Za nic na světe nejde kaibrace kompasu , červená ledka A bliká dvoj blikem a deska nejde odarmovat . No a teď při načítání firmware v okně - CONNECTINK MAVLINK mám hlášku -- Got Param AMP_PER_VOLT , a dál to nejede tady se to sekne . Nevěděl by někdo co stím .
nemáš náhodou v sekci Hardware zaškrtnutý napěťový senzor?
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
Woita
Kontaktovat uživatele:

#415 Příspěvek od Woita »

Ten dvojblik - kamarádovi toto začalo dělat, když připojil servo (pro gimbal). Nešlo to ani zapnout, dvojblik červené, to servo se zvláštně cukalo, nešla zkalibrovat vysílačka, chovalo se to podivně.
Závada byla odhalena rychle: Po přidání toho jednoho (8g) serva už nestačil zdroj a bylo tedy špatné napájecí napětí. Napájel to z jednoho z regulátorů z interního analogového BECu. Takže udělal napájení z externího SBECU a je po problémech.
Napájení doporučuju tak 5,5V, ten procesor při tom taktu na jakém jede vyžaduje vyšší napětí než jakého se mu dostane při napájení 5V BECem - má v cestě ještě diodu na desce. Napájení ArduFlyeru nesmí překročit 6V, ale zase to nechce o moc míň :-)
Můj typ je, že spousta lidí měla různé záhadné problémy právě kvůli napájení tak-tak na hraně.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
demon

#416 Příspěvek od demon »

Zda je zaškrtnutý napětový senzor to nevím , protože se do té sekce vůbec nedostanu . Deska přišla ve čtvrtek a zatím nejde , jo Králík ten šel hned. Desku jsem vymontoval z koptru a skouším jí samostatně na stole , tak to napájení z usb mohlo stačit , skusím ještě napájení z bec . Na desce mám soft. V3.0.1 . No asi jí pošlu spátky , snad to uznají .
Teď jsem udělal další pokus a už to v okně Connektink Mavlink píše - GOT PARAM VOLT_DIVIDER . Tak nevím co je špatně .
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#417 Příspěvek od jamesgsf »

Dotaz umí apm 2.5 nejak omezit citlivost páček, jako to bylo u KK2.0 stick scaling?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jaroslav.falcon

#418 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Jojo to se mi stalo také, při loiter, ale mně to padalo pomalu takže v pohodě.
Mluvil jsem s profíkama co točí video a lámou se prý i APC. teď požívám CF od rctimer jsou i ručně dovážené a dávám ji pořádnou čočku tak, že při záběru praskl držák motoru ze sklotextitu 1.5 mm a vrtule zatím v pohodě. S plastem již do vzduchu nechodím.

creagel píše:Tak je vymalovano. Dneska jsem si rikal ze to doladim. Par okruhu, nastoupani, ... a pak to prislo.Rana jako z dela o zem z cca 20m. Odnesli to 2 ramena, vsechny vrtule. Vse ostatni se zda ok (vcetne gopro) - ale zatim nezkouseno.

Uz pri sbirani jsem si rikal, ze to padlo nejak divne. Jako by to nekdo z boku nakopnul. Jediny co jsem stihnul udelat bylo stahnout motory. Kdyz jsem sbiral torzo, tak nikde neni k nalezeni jedna pulka vrtule. Vse nasvedcuje tomu, ze proste za letu uletla jedna pulka vrtule :( To jsem neletal na plny plyn, letam jen 3S a motory mam 930kv.

Ty levny cinsky vrtule jsou asi opravdu poradny sracky (par videi s jejich destrukci za letu jsem videl, ale domnival jsem se, ze v me konfiguraci jsem silne pod jejich limitem) :(

Bohuzel, padem vyskocila z kamery karta, takze zaznam neni prehratelny. Ale snad to z toho nejak dostanu.
jaroslav.falcon

#419 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Loiter, RTL problém
Zdravím ,
Objevil se mi problém , z ničeho nic přestal fungovat loiter, copter se nakloní a odletí, předtím jsem lítal cca 2 měsíce OK. Někdy se to stalo jen při první aktivaci loiter. Včera přestal fungovat na stálo. Potom jsem udělal kalibraci kompasu a vše začalo fungovat. Kolega mel stejný problém s RTL. Já mám 2.9.1B a kolega 3.0.1. Pravděpodobně existuje nějaký "šotek" , který něco naruší.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#420 Příspěvek od Woita »

jaroslav.falcon píše:Loiter, RTL problém
Zdravím ,
Objevil se mi problém , z ničeho nic přestal fungovat loiter, copter se nakloní a odletí, předtím jsem lítal cca 2 měsíce OK. Někdy se to stalo jen při první aktivaci loiter. Včera přestal fungovat na stálo. Potom jsem udělal kalibraci kompasu a vše začalo fungovat. Kolega mel stejný problém s RTL. Já mám 2.9.1B a kolega 3.0.1. Pravděpodobně existuje nějaký "šotek" , který něco naruší.

Já byl u toho, když tomu druhému kolegovi toto začal dělat to samé při RTL. Udělali jsme kalibraci kompasu, akcelerometrů a RC vysílačky a už to zase vše funguje.
Můj typ je, že se to týká právě kompasu, jako by se někdy rozladil, třeba stykem se silným mag. polem. Ten kamarád co se mu stalo to s RTL měl u koptery chvíli hodně silný velký magnet
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“