Multiplex Royal EVO 9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
eco

Re: Multiplex Royal EVO 9

#166 Příspěvek od eco »

Chlapci velké díky všem, zdá se že rádio už zase funguje :D
Pro jistotu ale napíšu do MPXu jestli je to rádio opravdu v pořádku...
Petr
Dodo
Kontaktovat uživatele:

Multiplex Royal Evo/Pro + JETI Duplex TMe EX

#167 Příspěvek od Dodo »

Ahojte,

mam jedno Royal Evo s firmware Royal PRO 2.62. Pripojil som do nehp modul od JETI model urceny pre tieto vysielace. Vsetko funguje ako ma, no LEDka na vysielaci neblika ako by mala ked je pripojeny VF modul. Modul vysiela a taktiez samotny vysielac oznamuje ze VF modul je pripojeny, no ta LEDka stale svieti. Ak tam dam naspat povodny 40MHz VF modul, alebo FrSky modul tak ta LEDka blika.

Stretli ste sa s tym niekdo, kto ma tuto kombinaciu?

Dakujem.
Jozef
coro

Re: Multiplex Royal Evo/Pro + JETI Duplex TMe EX

#168 Příspěvek od coro »

Ano je to známy problém..
Teda nič zlé to neznamená, ale proste tam je meranie odberu prúdu a ten modul (mnohé aj iné na 2,4GHz) žerie tak málo že to firmware neberie ako vysielajúci FM (!!! lebo iný MPX by si pokecal datovo!) modul.
Je to myslené ako detekcia že odišiel kryštál, či možno vyhorel tranzistor alebo nie je pripojená anténa FM modulu..
Nepočíta to ani čas zapnutia.
Dodo
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiplex Royal Evo/Pro + JETI Duplex TMe EX

#169 Příspěvek od Dodo »

coro píše:Ano je to známy problém..
Teda nič zlé to neznamená, ale proste tam je meranie odberu prúdu a ten modul (mnohé aj iné na 2,4GHz) žerie tak málo že to firmware neberie ako vysielajúci FM (!!! lebo iný MPX by si pokecal datovo!) modul.
Je to myslené ako detekcia že odišiel kryštál, či možno vyhorel tranzistor alebo nie je pripojená anténa FM modulu..
Nepočíta to ani čas zapnutia.

Dakujem za odpoved, to som si aj myslel, len som si nepamatal ci mi pred tym LED blikala alebo nie. Je na to nejaky workaround? Neda sa zmenit ten snimaci odpor za iny, respektive mozno delic ak je na doske?

Jozef
Jara11

#170 Příspěvek od Jara11 »

Mám sice MPX Roylal Pro16, ale programování nebude asi daleko od 9k. Mám dotaz. Ze začátku jsem používal 12k Rx a nastavil si jednotlivé funkce na kanály. Nyní mám ero, kde mi stačí 9k Rx, který mám , ale mám problém. Od začátku jsem si například vztlaky dal na 10k a podobně. Nyní musím dát vztlaky max do 9k. a tak mi jde o to, jestli mohu změnit pouze přiřazení serv a funkcí a nic mi to u ostatních er nezmění, nebo to prostě přeskládat podle 9k. Rx a to samé udělat u 12k a jestli poté bude chodit vše jak má. Jako by se pouze zpřeházely kanály a jestli potom budou fungovat mixy a vše jako dřív, pouze to bude na jiném kanále. Nerad bych si něco zmastil a musel znovu přemýšlet.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Libor
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od Libor »

Jen v Servo Assign dáš jiný kanál.
Jara11

#172 Příspěvek od Jara11 »

To znamená, že pokud například směrovku přejmenuju na VOP a potom místo Vop přejmenuji na SOP, tak mi zůstanou všechna nastavení, jako např. velikosti výchylek? Tohle uvádím jako jednoduchý příklad, jedná se např. o křidýlka , vztlaky , kde jsou mixy.
jio

#173 Příspěvek od jio »

To určitě ne. U Evo přiřazuješ ovladač (knipl, přepínač) k určitému kanálu (servu). Jinak řečeno, když přiřadíš přehodíš křidélka na levý knipl, tak budou na levém kniplu a zůstanou nastavené tak jak byly vpravo "jen budou na jiném kniplu". A to co bylo na levém kniplu zůstane nepřiřazené do doby, než to přiřadíš třeba zase vpravo. Není to o nějakém přejmenování.
Drobný (ale celkem logický) problém je v tom, že některé přiřazení (například mixy) se týkají všech modelů a některé jen daného modelu. Více k tomu je ale už v manuálu.
Jara11

#174 Příspěvek od Jara11 »

Nešlo mi o změny funkcí na kniplech, ale jak jsem psal přiřazení serv v Assigment servo. Tam mohu dát směrovku na jaký kanál potřebuji, o kniplech nebyla řeč. Jde mi o to, že jsem si kdysi dal např. vztlaky na 11 a 12 kanál a nyní mám vztlaky u era, kde mám pouze 9kanálový příjmač. Právě teď se mi některé funkce automaticky prokopírují do shodných modelů a pokud je jiné řazení serv, tak se to zřejmě zmastí na něco úplně jinýho. Dneska kdybych začínal znovu, tak začnu od 1k na Rx např motorem,2k VOP,3kSOP atd. zkrátka funkce, které jsou u pomalu každého era. Třeba podvozek bych nechal někam na poslední kanál, protože ten nemám všude a mohu použít Rx s méně kanály.
jio

#175 Příspěvek od jio »

Tak to jsem ten dotaz nepochopil správně. V assign to ale funguje úplně stejně. Základem je vždy kanál a při programování mu na jedné straně přiřadím servo nebo mix a na druhé ovladač. Kanál je pevný, oba konce jsou volné.

Vypadá to, že to, co chceš, nebude možné. Zkusil jsem tento test na Evo9. U Evo12 to bude stejné.

- v servo.calibrate jsem nastavil u stávajícího modelu nesmyslnou křivku u kanálu kde byl Elevatr+
- model jsem s těmito nesmyslnými výchylkami zkopíroval do jiné pozice
- vybral jsme tento zkopírovaný model
- nesmysl pro Elevatr+ byl podle očekávání zkopírovaný
- v servo.assign jsem kanál s Elevatr+ vynuloval na -------
- na jiné pozici v servo.assign jsem kanál s Elevatr+ vybral
- v servo.calibrate jsouvýchozí hodnoty +-100

Ty nesmysly tam nebyly a zůstaly na původním, teď nepřiřazeném kanálu. Jinak řečeno, nastavení je dané pro kanál, ne pro ovladač. Takže nezbude než si nastavení kanálů 10-12 opsat a napípat je na jiném volném ručně. Což je otázka chvilky.
Gu100

#176 Příspěvek od Gu100 »

Potřebuji poradit o zkušenějších.

koupil jsem starší EVO9, sw verze 1.26 a chci upgrade na 2.xx případně 3.xx Pelikan mi upgrade prý zprostředkuje, ale chce abych si koupil M-link, že poslední verze nejde s DUPLEXem. Že sw 3.xx už nekomunikuje s DUPLEX modulem, neposílá PPM signál do konektoru HF modulu. Dá se to nějak vyřešit, aby poslední verze sw fungovala s Jeti DUPLEX modulem? Nějaké praktické zkušenosti, rada jak na to? Upgrade potřebuji, neboť nechodí 100% komunikace s PC, jen stáhnu data z TX ale nemohu zpět nahrát, takže zálohy modelů jsou mi k ničemu... díky.
Každý start je možný, každé přistání je nutné.
blembondo

#177 Příspěvek od blembondo »

To jsou věci...takže pokud nekoupíš M-link tak upgrade není možný?Udělej to jinak.Pošli to Pelikánovi na servis třeba s tím že Ti korektně nefunguje komunikace s PC.Dodej že používáš jen original PC kabel a máš koupený modul PCM se syntézou třeba na 35Mhz.Ten syntézový modul funguje i s novými verzemi softu 3.xx.Ten tam samozřejmě mít nebudeš ale to nevadí.Máš ho třeba na cestě a koupil jsi ho na inzerát.V servisu Multiplexu Ti vysílač zkontrolují a bezplatně upraví na verzi PRO.Vrátí se Ti to s verzí softu 3.xx.Z netu stáhneš poslední verzi s PPM.Tedy tuším 2.62.Tuto verzi v manageru přejmenuješ na verzi 3.xx z kterou to příjde ze servisu a nahraješ do vysílače.Musíš to přejmenovat jinak Ti to nedovolí nahrát tu starší verzi!A to je vše. :wink:
Pokud by došlo na to že ten syntézový modul budou opravdu chtít tak napiš a já Ti ho pošlu na zápujčku ale to by ze strany Pelikána bylo už silné kafe.Nenechávej tam ten Duplex!Všechno od Duplexu ven! :mrgreen:
Gu100

#178 Příspěvek od Gu100 »

Diky. Jeste jsem slysel, ze DUPLEX lze napojit na ucitel/zak. Nemate to nedo ve svem EVO?
Každý start je možný, každé přistání je nutné.
blembondo

#179 Příspěvek od blembondo »

Gu100 píše:Diky. Jeste jsem slysel, ze DUPLEX lze napojit na ucitel/zak. Nemate to nedo ve svem EVO?

Ano jde to.Ovšem PPM na vývodu učitel-žák má jen sedm kanálů.
Dodo
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od Dodo »

Ahojte mal by som jeden dotaz na majiteľov Royal Pro (mám verziu 3.x).

Dá sa nejako nastaviť aby pri zmene letového režimu bola páke plynu priradená rôzna funkcia (klapky, spoiler, nič)?

Nejako som sa k tomu nemohol dopracovať.

S pozdravom,
Jozef
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“