Spektrum DX9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Elfew
Kontaktovat uživatele:

Spektrum DX9

#1 Příspěvek od Elfew »

Tak a nový vysílač od Spektrumu je na spadnutí ;)

Více informací zde a nebo na webových stránkách SpektrumRC.com

http://www.rcheliolomouc.cz/spektrum-dx ... sg-update/
semi
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum DX9

#2 Příspěvek od semi »

Elfew píše:Tak a nový vysílač od Spektrumu je na spadnutí ;)

Více informací zde a nebo na webových stránkách SpektrumRC.com

http://www.rcheliolomouc.cz/spektrum-dx ... sg-update/

Na tom rcheliolomouc píšou, že by měl mít reporoduktor, ale na spektrumrc.com a něm není žádná zmínka. Ani na obrázcích není nikde vidět.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
semi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od semi »

Tak je tam, napravo vedle displeje.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1967153&page=4
Odsunuju Frsky Taranis na 2. místo :D
DS-14
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Elfew »

Ano je tam... je vedle displeye, mřížka a pod tím je reproduktor... je zde už i v DX8 ale zde by měl být výkonější typ.
semi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od semi »

Elfew píše:Ano je tam... je vedle displeye, mřížka a pod tím je reproduktor... je zde už i v DX8 ale zde by měl být výkonější typ.

Měl bych dotaz. Jaká je spolehlivost DSMX? A k čemu jsou vlastně ty satelitní přijímače, to jej musím dát do větroně, abych měl velký dosah?
DS-14
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jindra_S »

Nevypadá to špatně, na první pohled:
+ nechali stejný vzhled jako u minulých modelů (a ten se mi líbí)
+ ten hlasový systém může být užitečný, ale převážně s telemetrií (a u větroňů na připomínání co která páčka dělá :) )
- telemetrie je zase jen v samostatném modulu = další investice 1000 Kč na model včetně dalších přídavků za další finance
- není to pultovka ani nemá sestru pultovku DX9T
- točítka vzadu nejsou zrovna ideální - tahové potenciometry by byly lepší
+ zase lepší displej, to se hodí vždy
+ bezdrátový wireless kabel - kdo s někým létal na krátkém kabelu to rozhodně ocení

Reklamní video: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1968002
-
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Jindra_S »

semi píše:Měl bych dotaz. Jaká je spolehlivost DSMX? A k čemu jsou vlastně ty satelitní přijímače, to jej musím dát do větroně, abych měl velký dosah?

Spolehlivost je na dlouhé diskuze (viz jiná témata).
Kvůli dosahu se satelity nedávají - jen se zvětší počet antén v modelu a sníží pravděpodobnost, že jedna anténa bude v zákrytu.
-
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Elfew »

Osobne mam Spektrum asi 5let... Zacal jsem s DX6, přes DX7 a ted mam DX8...

NA DX6 a DX7 jsem pouzival DSM2 asi 4roky a bez jedineho problemu, to same u nas chlapy na letisti.

S DX8 pouzivam DSMX - coz je o generaci novejsi protokol a zase je lepsi, rychlejsi atd... litam s tim pouze na velke heline, na tech ostatnich i v letadlu mam stale DSM2 prijimace...

nemuzu si stezovat a na heliny a jednodussi letadla je DX8 plne dostacujici... samozrejme ze by se mi libilo hlasove upozorneni, jenomze na heliny nervu telemetrii takze mi je to k nicemu a navic na helinu staci bohate obycejne radio s 6ti kanalem :D

ta DX9 je urcena spise pro modelare s vetsimi letadli a hlavne pro vetrone kde je to opravdu pouzitelne, kazdopadne spravny krok a co nevidet urcite prestavi i DX18 novou s hlasovou telemetrii a mozna i novou pultovku... toto je jen prvni kaprik v rybniku
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jindra_S »

Elfew píše:ta DX9 je urcena spise pro modelare s vetsimi letadli a hlavne pro vetrone kde je to opravdu pouzitelne, kazdopadne spravny krok a co nevidet urcite prestavi i DX18 novou s hlasovou telemetrii a mozna i novou pultovku... toto je jen prvni kaprik v rybniku

Kéž bys měl pravdu. Já jsem pesimista, takže jen připomenu pár bodů:
- DX3S vs DX3R - vlajková loď ve volantovkách několik let neměla telemetrii a vůbec jim to nevadilo
- DX10t je pořád nejdražší a není to nejlepší model - tím je DX18. Na DX10 více-méně kašlou
- Pultovky v USA obecně moc neletí - viz rcgroups a třeba jejich bazar. A pro Evropu se jim asi nevyplatí dělat
-
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Elfew »

Pultovka bude vždy drazsi nez obyc radio... a proc? Mala poptavka -> draha kusova vyroba.

DX18 je sice vlajkova lod, ale neumi to co nova DX9, proto si myslim ze zde bude nova DX18 (nebo jine cislo, nevim jak to oznaci), precejen v dnesni dobe pokud neco nevydas, a nebo vydas ale pozdeji nez konkurence tak lide to nekoupi. Nechme se ale prekvapit.

Pro me je telemetrie vicemene zbytecna, mam ji pouze v letadlu a to jen z toho duvodu ze jsem ji mel k vysilacce v baleni, jinak by tam taky nebyla :D

Kazdopadne si dokazu predstavit ze kdyby mi odesla DX8 nebo si porizoval nove radio tak DX9 by byla asi moje volba s ohledem na aktualni nabidku od Spektrumu (prechod na jinou znacku by byl pro me dost drahy, protoze vymenit 5ks prijimacu je precejen palka navic...)
petsild
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od petsild »

Jsem rád že Spektrum má konečně model, který mě zaujal hlavně kecací funkcí :) ono zaletu čučet na displej není bezpečné. Sice kvalitu vysílače neurčuje vzhled, ale poslední modely mi připadají zpracováním velice levně, bohužel třeba i DX18 působí tvarem a použitým materiálem proti konkurenci hračkově :( taková poctivá DX7 má prostě své kouzlo. Jinak ta anténa mohla být integrovaná uvnitř no. Pokud bych pořizoval nový vysílač DX9 bude horký kandidát.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jindra_S »

petsild píše:třeba i DX18 působí tvarem a použitým materiálem proti konkurenci hračkově :( taková poctivá DX7 má prostě své kouzlo.

Se nedivím, že to s námi mají výrobci tak těžké - moje pocity jsou právě opačné. DX8, nová DX7 mi připadají provedením solidní. A měl jsem v ruce Graupnera MC-20, Sanwu a právě tam jsem měl pocit hračkoidnosti. (V reálu, na obrázku se mi Graupner moc líbil).

Jinak kdyby mi odešla DX8, pak je DX9 taky asi jasný kandidát, ale žádná z nových funkcionalit není tak skvělá, abych staré rádio zahazoval.
-
BlueDragonFS

#13 Příspěvek od BlueDragonFS »

Tak jsem konečně zajásal, že budu mít náhradu za DX6, čkal jsem, že se objeví lepší DX8, ale pak mě Astra ubila českou cenou. Doufám, že ta cenovka 15 399 Kč za pouhý vysílač je jen vtip! 8O Spektrum ji má za 400 USD, což je cca 7800 kč, to je skoro 100% přirážka, chce se mi z toho tady "zvracet" :? Doufám, že to je jen nasazení, jako když tam měli Blaníka za 99999
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Jindra_S »

Za kopečky je kapánek levnější - 379 Euro: http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=9706842
-
petsild
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od petsild »

Za tuhle cenu to Astra nemůže myslet vážně :( za podobnou cenu lze sehnat profi :) vysílač (nebudu jmenovat) a ještě mu zbude na přijímače.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“