Elektronika do Slima
Elektronika do Slima
Zdravim pánové jak máte řešenou elektroniku v trupu Slima od Leoše Svobody?Mám tam oběžku NTM 2836/3000kv s kuželem 35mm a Graupner Cam Speed prop 4,7-4,7.Regulátor jsem nalepil na horní stranu hned před ohyb v trupu co se usazuje křídlo.Nicméně problém vydím v tom,že baterku kterou zasunu do trupu pod regulátor,tak mi sedí vzájemně a dotýká se regulátoru.Nebylo by lepší prodloužit kabely a dát regl až za baterku z důvodu vzájemného ohřívání se o sebe.Jak toto řešíte?Díky za každý postřeh a nápad J.
Slim LS model,Ion Pro+,Skyfighter,Funjet,Aurora9
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektronika do Slima
Naprosto v pohodě. Důležité je, aby tam proudil chladící vzduch.
Mám zde vloženou fotku jak je udělána instalace v pyloňáku a tam to není problém.
Mám zde vloženou fotku jak je udělána instalace v pyloňáku a tam to není problém.
Ok díky chlazené je to dobře.Zeptám se ještě,při startu na kolik plynu se to hází?Mám tam 3s nanotech 2200mAh 35-70C a jakou silou?U tohoto musí být předpokládám trochu švih.Díky za info
Hele tuhle sestavu baterku napláclou na reglu ( lítal jsem 5 čl. ) 3 ve předu pod reglem a
2 pod křídlem jsem lítal 2 roky a bez problémů, měl jsem tam megu 16 F5D s Turnigy
80A, důležité je, jak radí Tomáš, aby jsi opravdu udělal vdechy v trupu nahoře před reglem
a dva na boku trupu v prostoru motoru a patřičně velký výdech za křídlem, tyhle sestavy
se fakt pečou, baterku máš vycuclou za 1 - 1,5 min.
Problém je že toto letadlo nebylo udělané pro tyto účely a takové omotorování a má kulatý
a né hranatý hranaty trup kam by baterky šli daleko lépe vměsnat.
A bacha při 250km začíná flatrovat celé křídlo a to sem měl celeoplošné uhlíkový roving.
2 pod křídlem jsem lítal 2 roky a bez problémů, měl jsem tam megu 16 F5D s Turnigy
80A, důležité je, jak radí Tomáš, aby jsi opravdu udělal vdechy v trupu nahoře před reglem
a dva na boku trupu v prostoru motoru a patřičně velký výdech za křídlem, tyhle sestavy
se fakt pečou, baterku máš vycuclou za 1 - 1,5 min.
Problém je že toto letadlo nebylo udělané pro tyto účely a takové omotorování a má kulatý
a né hranatý hranaty trup kam by baterky šli daleko lépe vměsnat.
A bacha při 250km začíná flatrovat celé křídlo a to sem měl celeoplošné uhlíkový roving.
Moc to omotorovaný nemáš navíc malá vrtule, rozeběhnout a hodit pod 20° nahoru, chvíli
to potrvá než se rozjede a začnout se ofukovat kormidla. Nech si to hodit od někoho
a hlavně to nezahoď do leva (parkrát se mě to stalo a než začali fungovat křídla a rozlítlo se to
byl jsem málem v poli ( 1m na d zemí)
Z kraje mě házel kolega z rozeběhem pak já z rozeběhem a pak já z místa, vždy s plným plynem.
to potrvá než se rozjede a začnout se ofukovat kormidla. Nech si to hodit od někoho
a hlavně to nezahoď do leva (parkrát se mě to stalo a než začali fungovat křídla a rozlítlo se to
byl jsem málem v poli ( 1m na d zemí)
Z kraje mě házel kolega z rozeběhem pak já z rozeběhem a pak já z místa, vždy s plným plynem.
Vím,je to jen na test tenhle setup.Chci do toho v budoucnu dát Het 4w-25 a sklopku 10x6.Musim říct kolegovi ať mi to hodí aby byl čas na řízení modelu.