Jakou buggy vybrat
Dotaz, rada ohledně výběru 1/8 buggy
Zdravím, kolega mě požádal abych se Vás zde zeptal, jakou 1/8 buggynu. nejlépe na elektrický pohon koupili. Rozpočet není nijak omezen (víceméně cenová kategorie modelů viz níže). Vysílač ani nabíječ není potřeba, ale nevadí kdyby u toho byl (popřípadě má už zájemce na prodej)
Nadchli ho HPI reacing modely 1/8, ale zde je jich povícero a neví jaký vybrat:
http://www.hpiracing.com/en/kit/101709 - Vorza
http://www.hpiracing.com/en/kit/101707 - Flux Trophy
http://www.hpiracing.com/en/kit/101706
Popřípadě jiná značka. Třeba Himoto či Traxxas...
Rady a návrhy jsou vítány.
(já osobně se v tom nevyznám, takže proto se obracím na Vás, předem děkuji za pomoc)
Nadchli ho HPI reacing modely 1/8, ale zde je jich povícero a neví jaký vybrat:
http://www.hpiracing.com/en/kit/101709 - Vorza
http://www.hpiracing.com/en/kit/101707 - Flux Trophy
http://www.hpiracing.com/en/kit/101706
Popřípadě jiná značka. Třeba Himoto či Traxxas...
Rady a návrhy jsou vítány.
(já osobně se v tom nevyznám, takže proto se obracím na Vás, předem děkuji za pomoc)
- Xenomorfus
Re: Jakou buggy vybrat
Tak kolega Milan Nes na to uz v podstate odpovedel nize (vyse), kazdy asi trochu kopeme za ten svuj klub, HPI, Losi ano, Himoto urcite ne (zvlast, kdyz neni nijak moc omezen penezi), ale i ja osobne doporucuji Traxxas a taktez jako kolega zadokolku. I kdyz tam asi bude v 1/8 problem takhle neco vybrat, ovsem nebal bych se ani "desetiny". Nejlepe videt v akci na nejakych zavodech a pokecat s lidma kolem.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Mluvil jsem s kolegou a děkuje za rady...
Určitě chce 4x4 pohon, a něco co aspoň vydrží a nerozpadne se po pár týdnech. Momentálně má buggy 1/16 (myslím, že to je tento rozměr) a dále onroady s kterými jezdí závody. Dráha na buggy je kousek od jeho bydliště v Olomouci, takže by neměl problém kde jezdit.
Měřítko 1/8 nebo 1/10 nehraje už takovou roli, hlavně ať to je betelný a to provedení stojí za to. Dost ho nadchla ta buggy od HPI Vorza Flux (na modelbazaru ji dokonce prodávají za 10000,-Kč i s DX3 rádiem... bohužel podle fotek, co mu poslal na email vypadá už dost jetě (2,5roku stáří a řekl bych i dle mého názoru vrtulníkaře že má už ledasco za sebou).
Pokud by teda padla volba na měřítko 1/10 tak jaký konkrétní model doporučit? A to samé na 1/8... Díky
Určitě chce 4x4 pohon, a něco co aspoň vydrží a nerozpadne se po pár týdnech. Momentálně má buggy 1/16 (myslím, že to je tento rozměr) a dále onroady s kterými jezdí závody. Dráha na buggy je kousek od jeho bydliště v Olomouci, takže by neměl problém kde jezdit.
Měřítko 1/8 nebo 1/10 nehraje už takovou roli, hlavně ať to je betelný a to provedení stojí za to. Dost ho nadchla ta buggy od HPI Vorza Flux (na modelbazaru ji dokonce prodávají za 10000,-Kč i s DX3 rádiem... bohužel podle fotek, co mu poslal na email vypadá už dost jetě (2,5roku stáří a řekl bych i dle mého názoru vrtulníkaře že má už ledasco za sebou).
Pokud by teda padla volba na měřítko 1/10 tak jaký konkrétní model doporučit? A to samé na 1/8... Díky
Z tech 3, cos poslal, neni ani jedno spatny. Budu trosku mlzit, ale asi takto (a budu se opakovat jako uz kluci). Od HPI/Traxxas/Losi apod jsou temer vsechny modely na pohodu. Byvaji dostatecne kvalitni, plasty houzevnate a kdyz to nekam napalis, odejde dil, dva, tri, vic ne. Bavime se o poradne havarce. Pri drobnych by ti nemelo odchazet nic krom v zime.
Stridak je jasny, vsechno ma v sobe Flux. Dobra volba. Dva kousky jsou buggy. Jeden je truggy. Pokud se na ne podivas, zjistis, ze truggy ma vetsinou vetsi rozchod kol a kratsi rozvor, proto byvaji o neco stabilnejsi.
Nechce sem kolega zajit sam a sdelit nam, co teda vlastne hleda? Nez abys to za nej provadel sam
Ptat se, jaky konkretni model doporucit (z mnoha), je trosku neefektivni
Protoze to by nekdo musel otestovat spoustu modelu a pak rict, ze TEN je nejlepsi
Najdi mi takoveho 
Modelbazaru bych se nebal, ale je nutne si to osahat osobne. Ze je model opotrebovany, to jeste neznamena, ze je nepouzitelny. Opotrebovane plasty, ryhy, to je bezne. Horsi je, kdyz jsou loziska v haji, volne kameny, ramena, rez apod. Pak bud sleva nebo se na to vykaslat.
Stridak je jasny, vsechno ma v sobe Flux. Dobra volba. Dva kousky jsou buggy. Jeden je truggy. Pokud se na ne podivas, zjistis, ze truggy ma vetsinou vetsi rozchod kol a kratsi rozvor, proto byvaji o neco stabilnejsi.
Nechce sem kolega zajit sam a sdelit nam, co teda vlastne hleda? Nez abys to za nej provadel sam
Ptat se, jaky konkretni model doporucit (z mnoha), je trosku neefektivni
Modelbazaru bych se nebal, ale je nutne si to osahat osobne. Ze je model opotrebovany, to jeste neznamena, ze je nepouzitelny. Opotrebovane plasty, ryhy, to je bezne. Horsi je, kdyz jsou loziska v haji, volne kameny, ramena, rez apod. Pak bud sleva nebo se na to vykaslat.
Nejak to hodil na me a ja na to kyvl ze mu pomuzu s vyberem, dluzim mu to 
Vicemene behem zitrka mi da finalni verdikt nebo zuzi vyber na 1-2 modely od dvou znacek hpi a losi. Ten traxxas je asi ze hry, ale kdo vi jak se rozhodne.
Kazdopadne pokud byste meli vybrat buggynu od Losi tak jaka by to byla? Bavme se do cenove relace 20tisic strop
Vicemene behem zitrka mi da finalni verdikt nebo zuzi vyber na 1-2 modely od dvou znacek hpi a losi. Ten traxxas je asi ze hry, ale kdo vi jak se rozhodne.
Kazdopadne pokud byste meli vybrat buggynu od Losi tak jaka by to byla? Bavme se do cenove relace 20tisic strop
Jestli losi 1/8 a tak tohle: http://www.rcking.eu/cs/truggy/29686-lo ... y-kit.html jde koupit konverzi na elektro (možná že jde koupit i elektrickou verzi v základu ale tu jsem nenašel).
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
Dik, jeste dotaz - co stabilizacni systemy na principu gyra ala dbox od hpi? Pouzivate to nekdo a ma to nejaky vliv na 4x4? Dle informaci ty gyra z vrtulniku jsou nepouzitelne kvuli jinemu chovani a zmenach v fw...
Já o gyrech vím jen z doslechu. Vliv to má. Jak moc si jde nastavit. Na 4X4 se to moc nedává (to by byla už asi trochu nuda)
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
- Xenomorfus
Kolega "Nak" (Nakadah) ma gyro v Slashovi 2WD a nemuze si to vynachvalit. V jinem vlakne daval i video, kde byla patrna reakce gyra. U zadokolek to je asi dobra pomucka, ale jak pravil kolega, u ctyrkolky uz to asi bude velka nuda...
Xenomorfus