Advice
Jaké letadlo pro začátečníka Prosím o radu
Re: Jaké letadlo pro začátečníka ? prosím o radu
Ahoj, já jsem nedbal na to vyzkoušet simulátor prostě jsem šel do pecky, řekl si o model bety 1400, sice jsem jí nedostal ale dostal jsem nejnovější model sky surferu což je to samý akorát to má lepší motor a nemusíš skoro nic dodělávat. Vysílačku mám DX6I 6CH a tam je takových možností, Samozřejmě jsem koupil i nabíječku, baterku a i příjmač (kupoval jsem pouze model s motorem) předevčírem koupil dneska zalétl a bez pomoci kohokoliv, takže to můžeš rozjet i sám! (pravda je, že dělám leteckou školu a letadélko jsem si koupil, protože piloťák je dražší než model
)
Advice
Advice
Reichard Elektro-trenér nebo HK Floater Jet
Chci pořídit začátečnický model a v mém výběrovém řízení zůstali tito dva favoriti a nevím ke kterému se přiklonit. Zatím to vidím takto:
Elektrotrener
+materiál - příjde mi o dost pružnější než floater
+dostupnost dílů-reicharda mám 30min od domu MHD, autem 10
+je to český výrobek
-+motor v předu
-křídlo v celku
-nemá křidélka
-trochu archaický vzhled
Floaterjet
+křidélka
+Dělené křídlo
+vypadá o něco líp
+-tlačný motor na pilonu(vleze se jen malá vrtule)
-je to čína
-materiál vypadá jako klasický PS
oboje je v podstatě léty prověřený koncept, cena je taky stejná...
prosil bych o nějaké dalsí postřehy, vaše osobní zkušenosti a podobně, díky
Elektrotrener
+materiál - příjde mi o dost pružnější než floater
+dostupnost dílů-reicharda mám 30min od domu MHD, autem 10
+je to český výrobek
-+motor v předu
-křídlo v celku
-nemá křidélka
-trochu archaický vzhled
Floaterjet
+křidélka
+Dělené křídlo
+vypadá o něco líp
+-tlačný motor na pilonu(vleze se jen malá vrtule)
-je to čína
-materiál vypadá jako klasický PS
oboje je v podstatě léty prověřený koncept, cena je taky stejná...
prosil bych o nějaké dalsí postřehy, vaše osobní zkušenosti a podobně, díky
Re: Reichard Elektro-trenér nebo HK Floater Jet
Sice nemám ani s jedním letadlem zkušenost, ale spíš bych šel do Floatera... hlavně kvůli tomu tlačnému motoru, protože když bouráš do čumáku, tak to nemá žádný vliv na let (s určitou mírou samozřejmě
) To s motorem vepředu je to trošičku horší... stačí po nehodě blbě slepit a už je problém... 
Re: Reichard Elektro-trenér nebo HK Floater Jet
Doporučil bych Elektrotrenéra. Jako první model jsem ho měl taky, na naučení úplně super. Koupil jsem ho u Reicharda v Brně ale ten měl křidélka, on to vyrábí s křidélky i bez. A když se něco poláme a nepůjde to slepit tak v prodejně to určitě budou mít. Jak říkám, na naučení perfektní.
Já bych šel klidně taky do elektrotrenéra.
Já začínal na Flopovi od šadu, což je naprosto stejný koncept. Všichni mi říkali, na prd, nemá to motor vzadu. Do dnešního dne jsem ho na čumák nepustil a zažil toho už hodně. A když se omrzel 3ch přidělal jsem mu křidélka a úplně ožil a jako bych si pořídil jiné letadlo. 2in1
Tomu elektrotrenérovi půjdou křidélka taky udělat, jen je nutné více narovnat křídlo.
Ano, letadla tybu beta, es, floater nejsou špatná, ale není to modla. Po pozdějších zkušenostech s Easystarem bych řekl, že flop je mnohem snažší. Easystar má při stejném rozpětí dvojnásobnou váhu a pro začátečníka samotáře může být problém ho hodit. Flop/elektrotrenér hodíš a on klouže ještě dost dlouho krásně sám jak vlašťovka.
Já začínal na Flopovi od šadu, což je naprosto stejný koncept. Všichni mi říkali, na prd, nemá to motor vzadu. Do dnešního dne jsem ho na čumák nepustil a zažil toho už hodně. A když se omrzel 3ch přidělal jsem mu křidélka a úplně ožil a jako bych si pořídil jiné letadlo. 2in1
Tomu elektrotrenérovi půjdou křidélka taky udělat, jen je nutné více narovnat křídlo.
Ano, letadla tybu beta, es, floater nejsou špatná, ale není to modla. Po pozdějších zkušenostech s Easystarem bych řekl, že flop je mnohem snažší. Easystar má při stejném rozpětí dvojnásobnou váhu a pro začátečníka samotáře může být problém ho hodit. Flop/elektrotrenér hodíš a on klouže ještě dost dlouho krásně sám jak vlašťovka.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Marena píše:Já bych šel klidně taky do elektrotrenéra.
Flopa som si pozrel na videu. Je to pomaly vetron a tusim aj velmi lacny. To je urcite vyhodou ale nie univerzalnou. Je to urcite pouzitelna cesta. Vhodnu by som ju videl pre tych co inklinuju k vetronom ako finalnej kategorii a co maju velmi obmedzeny rozpocet alebo malu ochotu investovat kvoli neistote s trvalostou zaujmu. Jeho slabinou je lietanie vo vetre. A vietor je velmi vazny parameter. Pricasto sa stava ze na letisku sedi privela modelarov lebo fuka. Malokoho napadne ze to nie je problem pocasia ale skor vyberu modelov alebo skladby obsahu hangaru prislusneho modelara.
Neda sa s tym prilis blbnut co mu dava velku zivotnost. Je to proste ero ktore rozdeli vycvik zaciatocnika na viacej modelov. TAkisto by som to videl vhodne vtedy ak nie je k dispozicii tutor pripadne instruktor na lietanie ktory by zavcasu prevzal riadenie. Tie klasicke Bety, Easystary su univerzalnejsie. Ja som sa napr. naucil lietat s TOROm (este s jednosmernou 300-kou)a to je pritom ero na "bejkarny". Podla mna tiez velmi vhodne, univerzalne, znesie vietor a lieta aj v termike. A prakticky nerozbitne. Rozhodne sirsie vyuzitelne. Ale velmi netradicne je jeho pouzitie pre vyuku lietania.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Vlado C píše:Flopa som si pozrel na videu. Je to pomaly vetron a tusim aj velmi lacny. ...........
Pravdu máš. Pokud si pořídíš Flopa, tak buť musíš inklinovat k větroňům nebo se na něm naučit a poslat ho dál. Je to taky otázkou finančních možností nováčka atd. Ale rozhodně na blbnutí to není.
Jediný co musím vyvrátit je ten vítr. Jak já si sám říkám, kam se bojím poslat letadlo, tam pošlu Flopa
Je to sice můj osobní názor a pocit, ale Easystara jsem prodal záhy co jsem ho koupil, Flopa s narovnaným křídlem mám dodnes a rád s ním létám. Beru ho na dovolený, služebky a všude. Jde krásně chytnout do ruky a mě vyhovuje mnohem lépe. Ale opakuju, je to můj názor.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
ok, je rozhodnuto, bude to Elektro trenér, až mě přestane bavit, koupím k němu rovné křídlo s křidélky.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
kojak84 píše:ok, je rozhodnuto, bude to Elektro trenér, až mě přestane bavit, koupím k němu rovné křídlo s křidélky.
Nie kúp rovno Eektro-tréner Pro. (Ten má ušaté krídlo aj s krídielkamy)
http://eshop.reichard.cz/letadla/modely ... er-ac.html
Osaď to lacnou elektronikou.
Napríklad:
4xservo http://eshop.reichard.cz/servo-mexx-12-vaha-7-6g.html
bat.: http://eshop.reichard.cz/g3-ray-li-pol- ... -pack.html
FrSky Tandem X20
Ahoj jestli neni pozde tak trochu vetsi pomalolet je Pegasus od Va models taky idealni pro zacatek.
EasyStar II vs Sky Surfer X8 vs BETA 1400 vs Sky Scout Hite
Ahoj, od pondělí budu zase v Praze a jdu koupit letadlo. Pořád nemam vybrané, někde jsem tady četl že easystar ma lepší letové vlasnosti, sky surfer zase lepší elektroniku. Chtěl bych názor těch kteří měli možnost porovnat aspoň dva modely.
Předem dík za rady a názory Jaryn
Předem dík za rady a názory Jaryn
EasyStar (osazení Emax), vysílač: Lite4
Re: EasyStar II vs Sky Surfer X8 vs BETA 1400 vs Sky Scout
EasyStar II a Hitec SkyScout jsou naprosto stejné modely. SkyScout je brandovaný model Multiplexu.
Mají velkou výhodu, že i postavený model se dá složit zpět do krabice - má odnímatelnou výškovku.
EasyStar II má elektroniku od Multiplexu a SkyScout od Hitecu oba mají motor Himax, což daleko předčí čínskou elektroniku v Beta1400 a SkySurfer X8.
Za mě EasyStar II nebo SkyScout.
Fotky ze stavby SkyScouta v kitu
Mají velkou výhodu, že i postavený model se dá složit zpět do krabice - má odnímatelnou výškovku.
EasyStar II má elektroniku od Multiplexu a SkyScout od Hitecu oba mají motor Himax, což daleko předčí čínskou elektroniku v Beta1400 a SkySurfer X8.
Za mě EasyStar II nebo SkyScout.
Fotky ze stavby SkyScouta v kitu
Naposledy upravil(a) kroxigor dne stř 07.08.2013 17:49, celkem upraveno 1 x.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
kroxigor: aha
to jsem nevedel dík
Strašně se mi libí Gama 2100, dokonce to je doporučené i tady na foru jako začátečnické, ale moje otázka zní, je gama rychlejší než modely víše? jestli jo tak ji nechci, chci něco pomalejšího
Strašně se mi libí Gama 2100, dokonce to je doporučené i tady na foru jako začátečnické, ale moje otázka zní, je gama rychlejší než modely víše? jestli jo tak ji nechci, chci něco pomalejšího
Podle mě to bude tak na stejno. Výhoda pro začátečníka je u ES II že má motor vzadu a nezničího při špatném přistání.
Jinak ani ES II či SkyScout nelítají pomalu. Viz video ze záletu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u3NP-7z6bE4[/youtube]
Jinak ani ES II či SkyScout nelítají pomalu. Viz video ze záletu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u3NP-7z6bE4[/youtube]
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
No já bych asi taky šel do EasyStaru ale zarazilo mě že je tady asi 50stran o Easystaru a 250stran o Betě.