ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#436 Příspěvek od blesk »

Díky kluci! :-)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#437 Příspěvek od Ancistrus01 »

Woita píše:No zkus nějak seriozně změřit dosah, jsi jeden z mála, kdo udělal obě antény 17 cm. Změň (pro testovací účely) v konfiguracivysílací výkon na 100 mW (20dB) a schválně, jestli dáš kilometr :-)

Já mám také obě antény 17 (16.4) cm dlouhé...
blesk
Kontaktovat uživatele:

#438 Příspěvek od blesk »

Přemýšlím že udělám spirálku, mělo by to vycházet 17 závitů na průměru 5mm drátem o průměru 1mm a roztáhlé to na 30mm. Aspoň takto by to mělo sedět pro 433,9MHz pokud si dobře pamatuju.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#439 Příspěvek od jamesgsf »

Tak dneska jsem se s tím konečně proletěl, jen zkušební let bez nastavování. Měl jsem sebou synka a psa a to už je hodně věcí na hlídání. Překvapilo mne jak je to suprově stabilní ani to skoro nebude potřeba ladit. FW3.0.1. Na return to bude potřebovat přidat rychlost jinak se to hrozně plouží na pozici a asi i přidat rychlost na přistání. Na alt hold to drží suprově a loiter taky. Zádné propadání ani stoupání perfektně drží výšku i pozici, jen na RTL se to netrefilo podruhy asi o 15m až jsem skončil v žitě. Už se těším na kabel a lazení s telemetrii. To půjde splnilo topřesně moje očekávání.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#440 Příspěvek od jamesgsf »

Máte někdo apn na trikoptéře? Udělal by mne někdo printscreen obrazovky s pidama jen pro představu. Zatím jsem to moc neladil, ale když letím ve stabilize a zabrzdím tak se mne hodně propadá ocas a má to tendenci za ním padat, zatím jsem to vždy vybral.
kitemonkee

#441 Příspěvek od kitemonkee »

jamesgsf píše:Máte někdo apn na trikoptéře? Udělal by mne někdo printscreen obrazovky s pidama jen pro představu. Zatím jsem to moc neladil, ale když letím ve stabilize a zabrzdím tak se mne hodně propadá ocas a má to tendenci za ním padat, zatím jsem to vždy vybral.

baterku víc dopředu, případně roztáhnout ramena.
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#442 Příspěvek od jamesgsf »

Koptera je vyvážená, tím to asi nebude. Bohužel ramena víc neroztáhnu, jsou na pevno. Spíš bych to viděl na nastvení. Při brždění to jakoby nemá tah na zadku a propadne se to za ocasem v loiter to nedělá.
Přílohy
P1080077.JPG
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#443 Příspěvek od CyCo »

Ahoj ,je zapotřebí když chci propojit APM s RX pomocí CPPM změnit propojení plošek na spodní straně desky APM z CH5xPPM-PPM na CH5-PPMxPPM?

nebo se to přes MP dá změnit programově jako třeba na KK2?

Dík
kitemonkee

#444 Příspěvek od kitemonkee »

jamesgsf píše:Koptera je vyvážená, tím to asi nebude. Bohužel ramena víc neroztáhnu, jsou na pevno. Spíš bych to viděl na nastvení. Při brždění to jakoby nemá tah na zadku a propadne se to za ocasem v loiter to nedělá.

dle fotky to vyvážené teda moc nevypadá. těžiště trikoptéry musí být jěště před pomyslným středem (místo kde se protínají osi ramen) - kvůli rozdílnému tahu na přídi/zádi (2 vrtule vs. jedna (a jěště navyše váha serva + kyvného mechanismu)), některí to dokonce řeší použitím větší vrtule vzadu (nebo vrtule s větším stoupáním).
mám zhruba stejnou konfiguraci (jestli tam dobře vidím motory Turnigy Aerodrive 2830/2836, Multistary a cca 3Ah baterku) a pro potlačení toho propadání zádi pomohlo posunutí baterky hodně dopředu, nebo instalace dodatečného závaží na předek (GoPro Hero3).
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#445 Příspěvek od jamesgsf »

Vyvážené to je, za to dám krk :-) Propočítal jsem těžnici a ta vychází někam za ten středovej sloupek, ono se to nezdá ale to zadní rameno s mechanismem jak je posunutý dozadu dělá docela velkou páku. Ale zkusím tu baterku posunout víc dopředu, spíš mne zarazilo jak je potřeba kvůli těžišti posunout dozadu. Turnigy 950, 3000 baterka, 3list gws 9x5.
kitemonkee

#446 Příspěvek od kitemonkee »

CyCo píše:Ahoj ,je zapotřebí když chci propojit APM s RX pomocí CPPM změnit propojení plošek na spodní straně desky APM z CH5xPPM-PPM na CH5-PPMxPPM? nebo se to přes MP dá změnit programově jako třeba na KK2? Dík

ve většině případů stačí na vstupu APM spojit signálové piny 2+3 (jumper, stejně jak to uděláš na příjmači FrSky (tam samozřejmě piny 3+4)), kdyby to nezabralo tak pak zkus druhou "pájecí" možnost.
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od CyCo »

Dík, vyzkouším.
kitemonkee

#448 Příspěvek od kitemonkee »

CyCo píše:Dík, vyzkouším.

OK, dej pak vědět jak to dopadlo. a nezapomeň si do FrSky nahrát 27ms firmware, s defaultním (18ms) to CPPM blbne - mohlo by ti to spadnout.
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#449 Příspěvek od CyCo »

JJ mám d8r-xp s už nahranym FW 27ms.
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#450 Příspěvek od CyCo »

kitemonkee píše:OK, dej pak vědět jak to dopadlo. a nezapomeň si do FrSky nahrát 27ms firmware, s defaultním (18ms) to CPPM blbne - mohlo by ti to spadnout.

Tak OK, vše jede jak má, na CH1 přiveden CPPM ,propojen CH2aCH3 a v MP se zobrazují dráhy kniplů.
Jen HK pilot se nevejde do 3DR pouzdra, musí se snížit sloupky v horním víčku,aby šlo více dolů k spodnímu víku.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“