Crack YAK EPP kit
YAK 55 CRACK
Ahoj lidičky.
Jsem začátečník. Stavím tohoto EPP.
Jako příslušenství jsem koupil i podvozek.
Trošku mě překvapilo, že není nic na zadek ( kolo, ostruha )
Vyrobil jsem kolečko a přemýšlím, kam ho dát.
Na směrovku, aby se pohybovalo společně.
Nebo na trup a nebude měnit směr.
Která varianta a proč bude lepší?
Děkuji za radu.
Jsem začátečník. Stavím tohoto EPP.
Jako příslušenství jsem koupil i podvozek.
Trošku mě překvapilo, že není nic na zadek ( kolo, ostruha )
Vyrobil jsem kolečko a přemýšlím, kam ho dát.
Na směrovku, aby se pohybovalo společně.
Nebo na trup a nebude měnit směr.
Která varianta a proč bude lepší?
Děkuji za radu.
Re: Crack YAK EPP kit
Na směrovku bych kolečko nedával, ale na takhle malé letadlo mi přijde kolečko zbytečné ! Je to jenom váha navíc.
Neváží to nic - je to plíšek z duralu, kolečko také a odlehčené s drážkou a "O" jako guma 
Je to i o vzhledu.
Dám to na konec trupu
Je to i o vzhledu.
Dám to na konec trupu
Jelikož se tady hodně diskutovalo o hmotnosti, tak bych se chtěl zeptat jestli se vyplatí vyměnit tu smrkovou lištu za uhlík. Kolik může vážit ta lišta? a kolik uhlíková pásnice 0.5x10mm ?
t9x, Swift II, Flash, Crack Yak, Bristol scout
Martin.Č píše:Jelikož se tady hodně diskutovalo o hmotnosti, tak bych se chtěl zeptat jestli se vyplatí vyměnit tu smrkovou lištu za uhlík. Kolik může vážit ta lišta? a kolik uhlíková pásnice 0.5x10mm ?
Odvazil som to na mechanickej vahe. Stupnica delena po 0,1 g
Uhlikova lista cca2,25 g
Smrekova 2,5 g
Takze asi to mas uz vyriesene.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Tazisko.
Mal som ho presne na 210 mm podla navodu. Po viacerych letoch som pochopil ze to prilis prepada na ocas takze je tazisko prilis vzadu. Baterku som posunul uplne dopredu o cca 30mm. Tazisko sa posunulo o cca 15 mm a nieco sa to zlepsilo. Ale stale to prepada dozadu a len o malo menej. Budem stahovat prijmac dopredu. Co ma vsak prekvapuje je mensia zmena chovania ako som cakal pri tak velkom posune taziska. Este to dozalietavam (zatial s prestavkami po 3-4 startov mam 17 startov) podla Honzovho navodu.
Moja otazka je:
1) To prepanie na ocas moze uplne zmiznut? Zda sa mi skoro nemoze aby to prepadalo na cumak.
2) Ma niekdo to tazisko viac vpredu ako 195 mm?
Mal som ho presne na 210 mm podla navodu. Po viacerych letoch som pochopil ze to prilis prepada na ocas takze je tazisko prilis vzadu. Baterku som posunul uplne dopredu o cca 30mm. Tazisko sa posunulo o cca 15 mm a nieco sa to zlepsilo. Ale stale to prepada dozadu a len o malo menej. Budem stahovat prijmac dopredu. Co ma vsak prekvapuje je mensia zmena chovania ako som cakal pri tak velkom posune taziska. Este to dozalietavam (zatial s prestavkami po 3-4 startov mam 17 startov) podla Honzovho navodu.
Moja otazka je:
1) To prepanie na ocas moze uplne zmiznut? Zda sa mi skoro nemoze aby to prepadalo na cumak.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Vlado C píše:Tazisko.
Moja otazka je:
1) To prepanie na ocas moze uplne zmiznut? Zda sa mi skoro nemoze aby to prepadalo na cumak.![]()
Calamadar
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
To L. Bily
Je mi luto ale tejto jednoslovnej odpovedi som nerozumel. Ale aj tak dakujem.
Je mi luto ale tejto jednoslovnej odpovedi som nerozumel. Ale aj tak dakujem.
Prestahoval som baterku co najviac dopredu a chovanie sa zasadne zlepsilo. Tazisko je min o 10-15 mm viac v predu oproti tomu co je v navode. Zalietavania robim podla postu Honzu Votavu. Je mozne ze budem este dovazovat a prip prejdem na pouzivanie aj vacsej baterky.
Větší baterku bych nepoužíval, bude to těžší a nebude to ono !
Honza.V píše:Větší baterku bych nepoužíval, bude to těžší a nebude to ono !
Vdaka za radu. Predpokladam tieto efekty ale ja som tu baterku ako piatu kupil. Povodne do Tomahawku ale nakoniec ma ukecali na NiMh-i a tak pre 850 mAh Lipol nemam vyuzitie. Kedze som dost hladny na lietanie asi to vyskusam aby som mal bezprostredny zazitok aj z takejto hluposti.
Ahoj, muj yak zataci vyyrazne ve vykrutech v harieru na stranu na jakou to tocim. Podotykam ze vykruty umim a u jinych letadel mi to nedela. Edge z 0.8 serie rcf mi delal to stejne. Diky
Hele, neznám tě, ale nenalepil jsi tam omylem páku na křdélka obráceně?
je to mé jedinné rozumné odůvodnění
je to mé jedinné rozumné odůvodnění
Vlado C píše:Tazisko.
Moja otazka je:
1) To prepanie na ocas moze uplne zmiznut? Zda sa mi skoro nemoze aby to prepadalo na cumak.![]()
Mně dělá to samé, vzpíná se, přepadává na ocas. CG mám teď 205 mm, vše v nule, vše je rovné. Dřív jsem měl baterii úplně vepředu a bylo to horší než teď. Jsem z toho celkem zklamaný jak to létá.
Motor: Turnigy 3020 Brushless Outrunner Motor 1800kv
Vrtule: GWS 9x4.7
Baterie: 2s Nanotech 460mAh
Hmotnost: 200 gr
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
Mně Crack Yak létá perfektně, žádný sklamání, to vůbec. Jako začátečník k tomu nemám moc co říci, ale není vyloučeno, že blbý setup + nastavení = blbé letové vlastnosti. Mám motor Dualsky 2812/33 a baterku 2S 350 mAh, 21 gr., vrtule GWS 8x4.
Létá báječně a umí toho mnohem více než já
CG mám zatím dle doporučení výrobce a jsem spokojen, akorát je blbý, že to nelétá samo, musí se to řídit
A že by to padalo na ocas?, inu nastavit správně CG a pak trošku páčkovat no....., někdy přitáhnout, jindy potlačit......... 
Létá báječně a umí toho mnohem více než já