Crack YAK EPP kit

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
cofe

YAK 55 CRACK

#391 Příspěvek od cofe »

Ahoj lidičky.
Jsem začátečník. Stavím tohoto EPP.
Jako příslušenství jsem koupil i podvozek.
Trošku mě překvapilo, že není nic na zadek ( kolo, ostruha )
Vyrobil jsem kolečko a přemýšlím, kam ho dát.
Na směrovku, aby se pohybovalo společně.
Nebo na trup a nebude měnit směr.
Která varianta a proč bude lepší?
Děkuji za radu.
Honza.V

Re: Crack YAK EPP kit

#392 Příspěvek od Honza.V »

Na směrovku bych kolečko nedával, ale na takhle malé letadlo mi přijde kolečko zbytečné ! Je to jenom váha navíc.
cofe

#393 Příspěvek od cofe »

Neváží to nic - je to plíšek z duralu, kolečko také a odlehčené s drážkou a "O" jako guma :-)
Je to i o vzhledu.
Dám to na konec trupu :-)
Martin.Č

#394 Příspěvek od Martin.Č »

Jelikož se tady hodně diskutovalo o hmotnosti, tak bych se chtěl zeptat jestli se vyplatí vyměnit tu smrkovou lištu za uhlík. Kolik může vážit ta lišta? a kolik uhlíková pásnice 0.5x10mm ?
t9x, Swift II, Flash, Crack Yak, Bristol scout
Vlado C

#395 Příspěvek od Vlado C »

Martin.Č píše:Jelikož se tady hodně diskutovalo o hmotnosti, tak bych se chtěl zeptat jestli se vyplatí vyměnit tu smrkovou lištu za uhlík. Kolik může vážit ta lišta? a kolik uhlíková pásnice 0.5x10mm ?

Odvazil som to na mechanickej vahe. Stupnica delena po 0,1 g

Uhlikova lista cca2,25 g
Smrekova 2,5 g

Takze asi to mas uz vyriesene. :D
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Vlado C

#396 Příspěvek od Vlado C »

Tazisko.
Mal som ho presne na 210 mm podla navodu. Po viacerych letoch som pochopil ze to prilis prepada na ocas takze je tazisko prilis vzadu. Baterku som posunul uplne dopredu o cca 30mm. Tazisko sa posunulo o cca 15 mm a nieco sa to zlepsilo. Ale stale to prepada dozadu a len o malo menej. Budem stahovat prijmac dopredu. Co ma vsak prekvapuje je mensia zmena chovania ako som cakal pri tak velkom posune taziska. Este to dozalietavam (zatial s prestavkami po 3-4 startov mam 17 startov) podla Honzovho navodu.

Moja otazka je:
1) To prepanie na ocas moze uplne zmiznut? Zda sa mi skoro nemoze aby to prepadalo na cumak. :)
2) Ma niekdo to tazisko viac vpredu ako 195 mm?
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#397 Příspěvek od L.Bily »

Vlado C píše:Tazisko.
Mal som ho presne na 210 mm podla navodu. Po viacerych letoch som pochopil ze to prilis prepada na ocas takze je tazisko prilis vzadu. Baterku som posunul uplne dopredu o cca 30mm. Tazisko sa posunulo o cca 15 mm a nieco sa to zlepsilo. Ale stale to prepada dozadu a len o malo menej. Budem stahovat prijmac dopredu. Co ma vsak prekvapuje je mensia zmena chovania ako som cakal pri tak velkom posune taziska. Este to dozalietavam (zatial s prestavkami po 3-4 startov mam 17 startov) podla Honzovho navodu.

Moja otazka je:
1) To prepanie na ocas moze uplne zmiznut? Zda sa mi skoro nemoze aby to prepadalo na cumak. :)

Calamadar
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Vlado C

#398 Příspěvek od Vlado C »

To L. Bily
Je mi luto ale tejto jednoslovnej odpovedi som nerozumel. Ale aj tak dakujem. :)
Vlado C

#399 Příspěvek od Vlado C »

Prestahoval som baterku co najviac dopredu a chovanie sa zasadne zlepsilo. Tazisko je min o 10-15 mm viac v predu oproti tomu co je v navode. Zalietavania robim podla postu Honzu Votavu. Je mozne ze budem este dovazovat a prip prejdem na pouzivanie aj vacsej baterky.
Honza.V

#400 Příspěvek od Honza.V »

Větší baterku bych nepoužíval, bude to těžší a nebude to ono !
Vlado C

#401 Příspěvek od Vlado C »

Honza.V píše:Větší baterku bych nepoužíval, bude to těžší a nebude to ono !

Vdaka za radu. Predpokladam tieto efekty ale ja som tu baterku ako piatu kupil. Povodne do Tomahawku ale nakoniec ma ukecali na NiMh-i a tak pre 850 mAh Lipol nemam vyuzitie. Kedze som dost hladny na lietanie asi to vyskusam aby som mal bezprostredny zazitok aj z takejto hluposti. :)
Figo
Kontaktovat uživatele:

#402 Příspěvek od Figo »

Ahoj, muj yak zataci vyyrazne ve vykrutech v harieru na stranu na jakou to tocim. Podotykam ze vykruty umim a u jinych letadel mi to nedela. Edge z 0.8 serie rcf mi delal to stejne. Diky
Honza.V

#403 Příspěvek od Honza.V »

Hele, neznám tě, ale nenalepil jsi tam omylem páku na křdélka obráceně?
je to mé jedinné rozumné odůvodnění
semi
Kontaktovat uživatele:

#404 Příspěvek od semi »

Vlado C píše:Tazisko.

Moja otazka je:

Mně dělá to samé, vzpíná se, přepadává na ocas. CG mám teď 205 mm, vše v nule, vše je rovné. Dřív jsem měl baterii úplně vepředu a bylo to horší než teď. Jsem z toho celkem zklamaný jak to létá.

Motor: Turnigy 3020 Brushless Outrunner Motor 1800kv
Vrtule: GWS 9x4.7
Baterie: 2s Nanotech 460mAh
Hmotnost: 200 gr
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
Jirka M

#405 Příspěvek od Jirka M »

Mně Crack Yak létá perfektně, žádný sklamání, to vůbec. Jako začátečník k tomu nemám moc co říci, ale není vyloučeno, že blbý setup + nastavení = blbé letové vlastnosti. Mám motor Dualsky 2812/33 a baterku 2S 350 mAh, 21 gr., vrtule GWS 8x4.

Létá báječně a umí toho mnohem více než já :( CG mám zatím dle doporučení výrobce a jsem spokojen, akorát je blbý, že to nelétá samo, musí se to řídit :D A že by to padalo na ocas?, inu nastavit správně CG a pak trošku páčkovat no....., někdy přitáhnout, jindy potlačit......... :lol:
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“