ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Asek
Kontaktovat uživatele:

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#451 Příspěvek od Asek »

Problém se sonarem:
Koupil jsem sonar MB1200 (od jDrones), připojil a při položení coptery na zem se ve Flight datech ukáže počáteční výška asi 0,3 m a sama se pomalinku zvyšuje až do několika metrů a furt jede nahoru. Nastavuje/kalibruje se někde něco? Tedy kromě enablu sonaru a nastavení typu. Přiznám se, že jsem ještě pořádně nehledal, momentálně není čas.... :(
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Woita
Kontaktovat uživatele:

#452 Příspěvek od Woita »

Asek píše:Problém se sonarem:
Koupil jsem sonar MB1200 (od jDrones), připojil a při položení coptery na zem se ve Flight datech ukáže počáteční výška asi 0,3 m a sama se pomalinku zvyšuje až do několika metrů a furt jede nahoru. Nastavuje/kalibruje se někde něco? Tedy kromě enablu sonaru a nastavení typu. Přiznám se, že jsem ještě pořádně nehledal, momentálně není čas.... :(

Nen, sonar se nekalibruje. Zapojí se a už to měří. Prvních cca 40 cm ukazuje furt 40 cm (to je jeho vlastnost) a potom s přesností 1 cm měří až do cca 6m (dle typu).
Ale já jsem nakonec sonar vypnul a asi ho odmontuju. Vadí mu dole tráva a všechny hrbolky. Nad 6m výšky to jde hladce (baro funguje super) ale pod těch 6m se toho ujme ten sonar a koptera hrozně hopsá a je nervózní, podle tý trávy dole. Bez sonaru se mi to líbí daleko více.
Naposledy upravil(a) Woita dne čtv 08.08.2013 6:44, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
blesk
Kontaktovat uživatele:

#453 Příspěvek od blesk »

škoda že to neumí nějak softwarově toto hopskání potlačit, nějaký filtr by tomu slušel...
Asek
Kontaktovat uživatele:

#454 Příspěvek od Asek »

Asek píše:Problém se sonarem:

Asi vyřešeno. Vadil mu koberec. Stačilo pod sonar dát list papíru nebo pevnou podložku pod jezdící židli a už ukazuje jak má - něco kolem 20 cm na zami a pak podle výšky. To jsou věci..... :)
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Woita
Kontaktovat uživatele:

#455 Příspěvek od Woita »

Asek píše:Asi vyřešeno. Vadil mu koberec. Stačilo pod sonar dát list papíru nebo pevnou podložku pod jezdící židli a už ukazuje jak má - něco kolem 20 cm na zami a pak podle výšky. To jsou věci..... :)

Tak to je špatný. Mě se ten sonar přestal líbit, co když bude na zemi třeba mech? To bych musel utíkat s listem papíru, aby mi koptéra neuletěla? :lol:
Škoda, mě to přišlo jako fajn součástka, lítal jsem s ním docela dlouho a jak jsem ho odpojil, tak se koptera chová líp :(
blesk
Kontaktovat uživatele:

#456 Příspěvek od blesk »

Asi mám problém....
dneska dorazili věci z RC Timer, deska, mavlink, osd, proudová sonda, 3RD radio, Mám zapojenou desku + GPS + telemtrii, ale nějak to nemůžu spojit s PC. Modul v PC bliká zeleně, u desky svítí zeleně a občas do toho velmi, ale opravdu velmi krátce blikne červeně, deska bliká červeně a modře, gpska svítí zeleně... Co s tím? :-(
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#457 Příspěvek od jamesgsf »

Ahoj včera jsem se s tím trápil 3 hodiny než jsem to odhalil. Zkontroluj si ty pětipinový konektory co jdou do desky od gps a od telemetrie. K telemetrii musí být pořadí vodíčů červenej, nic, zelenej,zlutej, cervenej. Od gps je přehozenej zelenej se zlutym. Jinak v planeru musí být pro telemetrii 57000 baudu a port zjistis ovladaci panely-spravce zarizeni-porty (polozka usb) na to klikni pravím tlačítkem a dej vlastnosti nastavit 57000 baudu. Jinak 3DR by mělo blykat na obou stranach a po najití zarizení mezi sebou začít svítit. Mám sice desku z HK ale myslím, že to bude stejný. Ještě zkus v planeru dát 3DR- Load setinngs zkontrolovat jestli je na obou stranách to samé a pak dát save.

... oprava rychlosti baudu z 9600 na 57000 tisková chyba :-)
Naposledy upravil(a) jamesgsf dne sob 10.08.2013 8:06, celkem upraveno 1 x.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
tomik33

#458 Příspěvek od tomik33 »

jamesgsf píše:Ahoj včera jsem se s tím trápil 3 hodiny než jsem to odhalil. Zkontroluj si ty pětipinový konektory co jdou do desky od gps a od telemetrie. K telemetrii musí být pořadí vodíčů červenej, nic, zelenej,zlutej, cervenej. Od gps je přehozenej zelenej se zlutym. Jinak v planeru musí být pro telemetrii 9600 baudu a port zjistis ovladaci panely-spravce zarizeni-porty (polozka usb) na to klikni pravím tlačítkem a dej vlastnosti nastavit 9600 baudu. Jinak 3DR by mělo blykat na obou stranach a po najití zarizení mezi sebou začít svítit. Mám sice desku z HK ale myslím, že to bude stejný. Ještě zkus v planeru dát 3DR- Load setinngs zkontrolovat jestli je na obou stranách to samé a pak dát save.

Pro telemetrii se používá přenos 57000baudu a pro USB naplno tzn. 115200baudu. 9600baudu je šíleně pomalu.

Nevíte někdo jak na Androida nainstaluju ofline mapy? Snažím se podle tohoto návodu a vůbec se nedaří:https://developers.google.com/maps/documentation/android/start#installing_the_google_maps_android_v2_api.
RC Taranis,HK-450,Flash,Swing,Y-UFO,Quad s HK pilotem,Miniquad s KK2.0 ,několik samokřídel...atd..
tomashr

#459 Příspěvek od tomashr »

Nezkoušel někdo telemetrický modul na 868MHz - viz http://www.goodluckbuy.com/ardupilot-3d ... enna-.html ? Není to zatím tak známá varianta, ale měla by své výhody - nebude rušit případný LRS systém, přitom je v CZ legální (parametrově, certifikaci bych teď neřešil).
V podstatě není důvod, proč by to nemělo chodit, nicméně přirozeně by potěšilo, kdyby to měl někdo ověřené v praxi a nebyl jsem první :D
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#460 Příspěvek od jamesgsf »

Ano máš pravdu je to 57000 baudu nevím proč jsem napsal 9600 asi nějaké pomateni smyslu. Opravim to.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#461 Příspěvek od jamesgsf »

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geeksville.andropilot&referrer=utm_source%3Dgoogle%26utm_medium%3Dorganic%26utm_term%3DandropilotDobrá aplikace pro android první co se mne zobrazuje na tel v pohodě a vejde se na celej displej. Čekám na otg redukci tak pak vyzkouším.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#462 Příspěvek od blesk »

zkoušel jste to někdo v letadle? já docela neúspěšně :-(
blesk
Kontaktovat uživatele:

#463 Příspěvek od blesk »

Tak jo, deska je v X-hexe, ale pořád se mi to zdá takové jakési divné. Kromě problému s tím že mám problém desku odarmovat (povede se až na x-tý pokus) tak se mi nezdá zatáčení na YAW. Jak mají být správně zapojené motory? momentálně to mám takto:
http://wiki.ardupilot-mega.googlecode.c ... cta_y6.jpg

ale našel jsem i jiné zapojení s vynecháním tuším 1. a 4. kanálu, místo toho 7. a 8.
tomik33

#464 Příspěvek od tomik33 »

Tak jsem upgradoval HK Pilota na verzi firmware V3.0.1 a od té doby se mi nedaří "odarmovat" motory. Pouze po zapnutí bliká "dvojblikem" červená dioda a modrá svítí. Radio a kompas jsem znovu kalibroval, nastavil znova rozsahy regulací a zkontroloval napájecí napětí (mám 4,98V), vše proběhlo OK. Nevíte někdo co ještě může být špatně? S předchozí verzí firmware to chodilo celkem dobře, asi ho tam budu muset vrátit. :(

Edit: Tak jsem dnes zjistil, že byla blbě provedená kalibrace akcelerometru, po nové kalibraci vše OK, tak doufám, že zítra zase poletím :-)
Naposledy upravil(a) tomik33 dne pát 23.08.2013 21:45, celkem upraveno 1 x.
RC Taranis,HK-450,Flash,Swing,Y-UFO,Quad s HK pilotem,Miniquad s KK2.0 ,několik samokřídel...atd..
Woita
Kontaktovat uživatele:

#465 Příspěvek od Woita »

K tomu napájecímu napětí: Ten procesor při kmitočtu, na jakém běhá by měl mít vyšší napětí (teď z hlavy nevím kolik, kdyby byl někdo tak laskav a zkusil to najít...). Navíc v této desce je napájen přes diodu, která mu ještě ubere. Řekl bych, že ten procesor maká pod požadovanou úrovní napájecího napětí. Měli bychom používat napájení 5,5V. Já používám originál Power modul, a z něj leze 5,3V. Kolegovi to taky nechodilo při napájení z ESC, který posílal 5V. Dal externí SBEC 5,5V a je to O.K.
Naposledy upravil(a) Woita dne úte 20.08.2013 8:25, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“