Mam i nejake tipy na odlisne nastaveni zisku (Gains) pro tak tezky stroj (cca 1200 g, v DJI limitu) s 9" vrtulemi, snad to k necemu bude
DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
- gardenroute
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Dnes me dorazily 9" CF vrtule z HK (DJI design se zamkem na naboji), bohuzel ale za hodku odjizdim do Beskyd i s ptaakem, takze vrtule vyvazim a otestuji az po vikendu.
Mam i nejake tipy na odlisne nastaveni zisku (Gains) pro tak tezky stroj (cca 1200 g, v DJI limitu) s 9" vrtulemi, snad to k necemu bude
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
tomasl píše:Nestalo sa Vám niekomu náhodou, že po inicializácií (Č-Z-ŽL-...Z-Z-Z-Z) začne Phantom blikať 4x žlto? Podľa manuálu to je zahrievanie NAZA ale nechal som ho tak asi 20 minút a blikal stále iba 4x žltá.
Predtým bez problémov lietal. Naposledy som kalibroval IMU (advanced).
http://image.helipal.com/dji-phantom-warming-up-1.gif
Skúsil som aj nanovo updatnuť firmware aj advanced kalibráciu a stále bez výsledku.
Tak co, přišel jsi na něco? Mě se teď dvakrát stalo něco podobného, jednou okamžitě pomohla kalibrace kompasu, podruhé ale ne, ale zase to pak po te druhé kalibraci cca po minutě přestalo a pak už vše ok...
- gardenroute
DJI vypustilo nekolik novych veci
DJI vypustilo nekolik novych veci :
- novy firmware (pres noveho Assistanta) 3.16 - je pridana hlavne podpora noveho HW (viz dale)
- zahajeni distribuce noveho miniaturizovaneho iOSD (to je dobre, kdyz se me podarilo do Ptaaka dostat stand. iOSD Mark II
)
- zahajeni distribuce noveho BTU modulu, pro konfiguraci NAZA jednotky (zatim) z iOS zarizeni
- k DJI dealerum se konecne dostava dlouho avizovany novy motherboard pro Ptaaka, podle vseho ma nejen integrovanou PMU-2 jednotku, ale rovnez GCU pro rizeni Zenmuse (to jsou pro me dobre zpravy, budu schopen snizit hmotnost Ptaaka i udelat v nem vice mista pro iOSD)
- novy firmware (pres noveho Assistanta) 3.16 - je pridana hlavne podpora noveho HW (viz dale)
- zahajeni distribuce noveho miniaturizovaneho iOSD (to je dobre, kdyz se me podarilo do Ptaaka dostat stand. iOSD Mark II
- zahajeni distribuce noveho BTU modulu, pro konfiguraci NAZA jednotky (zatim) z iOS zarizeni
- k DJI dealerum se konecne dostava dlouho avizovany novy motherboard pro Ptaaka, podle vseho ma nejen integrovanou PMU-2 jednotku, ale rovnez GCU pro rizeni Zenmuse (to jsou pro me dobre zpravy, budu schopen snizit hmotnost Ptaaka i udelat v nem vice mista pro iOSD)
gardenroute - predpokladam ze to je tvoj stroj odfoteny na strankach telinku (zenmuse sekcia) 
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
- gardenroute
Éééé, no jó, je to on, bez mučení
Ale ode dneška vypadá již jinak, snad to zítra stihnu ukázat (a ještě pořád čekám novou FPV Tx anténu z Floridy a musím vyvážit 9" vrtule)
Ten na webu TELINKu je vlastně již po klinické smrti, to je ještě původní skořápka, která již byla vyměněna, a opět drobet modifikována dle mých návrhů.
Mám teď doma již pár věcí navíc, kouknu ještě po eBay a asi začnu stavět druhého tréninkového ptaaka
Nezbývá někomu taky něco ? Mám zatím původní tělo a původní motory...
Ale ode dneška vypadá již jinak, snad to zítra stihnu ukázat (a ještě pořád čekám novou FPV Tx anténu z Floridy a musím vyvážit 9" vrtule)
Ten na webu TELINKu je vlastně již po klinické smrti, to je ještě původní skořápka, která již byla vyměněna, a opět drobet modifikována dle mých návrhů.
Mám teď doma již pár věcí navíc, kouknu ještě po eBay a asi začnu stavět druhého tréninkového ptaaka
Nezbývá někomu taky něco ? Mám zatím původní tělo a původní motory...
pomaličky nebudeš mať nič z pôvodného Phantomu
stiahol som si nového asistenta 2.16, ale nechce mi natiahnuť 3.16 firmware. vypíše mi: no firmware updates. nepustí ma to ani do iných nastavení. vie niekto poradiť?
už som si namontoval aj zenmuse gimbal, tak nechcem nič riskovať. celkovo bol problém to všetko tam napchať, ešte to nemám otestované vonku.
stiahol som si nového asistenta 2.16, ale nechce mi natiahnuť 3.16 firmware. vypíše mi: no firmware updates. nepustí ma to ani do iných nastavení. vie niekto poradiť?
už som si namontoval aj zenmuse gimbal, tak nechcem nič riskovať. celkovo bol problém to všetko tam napchať, ešte to nemám otestované vonku.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
- gardenroute
Je to porad muj Ptaak
Jen mu pribylo neco vice karbonu, a doslo na nejake dalsi modifikace.
off píše:Tak co, přišel jsi na něco? Mě se teď dvakrát stalo něco podobného, jednou okamžitě pomohla kalibrace kompasu, podruhé ale ne, ale zase to pak po te druhé kalibraci cca po minutě přestalo a pak už vše ok...
Chvílu mi to trvalo, kým som na to prišiel a našiel skutočný dôvod (ktorý sa dal opakovať s rovnakým výsledkom) a problém bol v spojení s mojim Macom. NAZAM Assistant je totiž len pre PC/Windows a ten mi beží na MacOSX virtualizovaný. Keď som pripojil Phantoma cez USB k Macu a ten ho zas pripojil do Windows, vždy keď som spustil Advanced kalibráciu mi po jej dokončení Phantom skončil na štyroch žltých bliknutiach.
Stačilo stlačiť "Reset to default" a kalibrovať ho na normálnom PC s Windowsom a všetko je už v poriadku. Problém teda bude v Parallels, ktorými Windows na Macu virtualizujem.
Naposledy upravil(a) tomasl dne stř 14.08.2013 15:58, celkem upraveno 1 x.
off píše:Z téhle kombinace mi trochu běhá mráz po zádech. Není to tak blbovzdorné jak to vypadá (myslím teď jak Phantoma, tak FPV) a s trochou smůly to může dost ublížit... Přiznám se, že při takové kombinaci okolností se mi pomáhat se zapojením FPV (= zapojit a rozchodit) moc nechce, protože bych byl rád ušetřen problémů typu "on mi to špatně zapojil, mě to spadlo a přizabilo to někoho na zemi".
Jinak obrázky zapojení telinkovic sady jsme dával o pár příspěvků výš.
čas se blíží poslední části připlouvají- Nemám telinkovic sadu, tak jenom pár upřesnění - Potřeboval jsem pouze propojit Zenmuse s napěťovým filtrem, mini OSD a Immersion RC 5.8ghz. Jde o propojení správných vstupů a vývodů. Zacvaknutí receiver modulu do brýlí Fatshark jsem zvládnul. Ještě naladit stejné kanály i na 5,8 GHz Monitoru. Instalaci RX Futaby T8J jsem našel na webu - tak to snad zvládnu. Protože nemám PC - potřeboval bych update firmware. Doufal jsem že najdu nějakého kamaráda, který by mi poradil a se kterým bysme si zalétali třeba na Karlštejně, nebo v okolí. Vidím ale, že jste všichni zdaleka (i ze Slovenska) a že Gardenroutovi dělali instalaci ptááka u telinků. (na toho jsem spoléhal nejvíc). Zkusím YouTube a zahraniční fóra. Dám vědět jak jsem dopadl.
Ať to lítá
Jen tak pro zajímavost - zajímalo by mne, kolik mají setové motory se setovými vrtulemi celkový tah. Neuvádí se to někde? Jen mne zajímá výkonová rezerva. Někteří tady
mají vzletovou kolem 1,2 kg, taky jestli i oni mají ještě rezervu. Třeba tady http://www.youtube.com/watch?v=EoM7x7q4lUM zvednul 0,6 kg, tady http://www.youtube.com/watch?v=BmiEIsndCrA skoro 0,7 kg.
- gardenroute
Já mám ptaaka, tenhle Holanďan má kocoura Toma...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Kslv7l75jQ[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Kslv7l75jQ[/youtube]
konecne mam odskusany aj zenmuse h3-2d... najprv som pouzil dve baterky, ktore boli nabite na 40% (pre pripad ze by to chcelo ujst...
). pre istotu som skusal na volnom priestranstve - pre svoj dusevny pokoj
novy firmware 3.16, ochrana na vrtule, zenmuse - vsetko prvy raz vo vzduchu... plus FPV a vaha nieco cez 1,2kg. teplota cez 30C, plne nabite baterky som pouzil v rozmedzi 4-5 minut. pri starte ked je plyn na 50%, riadiaca jednotka automaticky zvysila vykon - k tej vahe 1,2kg, aby to vzlietlo a udrzalo vysku. stale sa tam daju pridat nejake drobnosti, ale ta vaha je uz podla mna je viac ako dost na ten Phantom. doba letu sa skratila na polovicku a to je dost! za blbost pokladam, ze to este dobija aj kameru cez zenmuse. baterka v gopro vydrzi asi 80minut cisteho nahravania, tak naco tam tlacit este plus stavu, ked to po 5 minutach musi ist aj tak dole...
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
- gardenroute
gardenroute píše:...Ale ode dneška vypadá již jinak, snad to zítra stihnu ukázat (a ještě pořád čekám novou FPV Tx anténu z Floridy a musím vyvážit 9" vrtule)![]()
...původní skořápka, která již byla vyměněna, a opět drobet modifikována dle mých návrhů...
Tak jsem se konečně dostal k tomu, že nafotím nějaké další designové i funkční úpravy mého Ptaaka.
Na horách o víkendu jsem přišel o hlavní objektiv mé DSLR, byla to Sigma DC 17-70 HSM OS (možná ji budete někteří znát), vlastní blbostí, špatně docvaknutý bajonet, a při manipulaci s aparátem mě objektiv asi ze 2,5 m spadl na beton
Zničený - pomačkaný bajonet, ulomený poslední segment objektivu před bajonetem, v servisu zjistili další problémy (nefunkční clona a elektrika vůbec atd.), odhadli opravu na cca 4-5 tis. (!). Mezitím jsem našel človíčka, který prodával stejný a skoro nový objektiv za cca pol. pořizovací ceny, což bylo jen o trochu víc než ta oprava... Už je doma.
Ale k Ptaakovi :
- z Floridy konečně dorazila 5.8 GHz anténa, ručně dělaná na míru mému FPV Tx, která snad již nebude příliš zakrývána gimbalem a kamerou při otáčení Phantoma na větší vzdálenosti a výpadky FPV videa nebudou tak časté
- 2 večery (!) jsem vyvažoval nové 9" CF vrtule, které mě v pátek dorazily z HongKongu, pěkná pakárna, asi nejsou příliš kvalitně vyrobeny, takže balancování bylo mimořádně obtížné, mám nyní nějaká odlišná nastavení zisků, takže o víkendu budu opatrně testovat jejich přínos
- můj podvozek dostal přídavnou karbonovou vzpěru (lehounkou a snadno demontovatelnou), při stávající hmotnosti cca 1,2 kg jsem měl při některých přistáních trochu obavy, aby to klouby udržely
- současný USB mod pro NAZA jednotku (vyveden na boku Ptaaka) jsem doplnil i o druhý na druhé straně Phantoma, kde je vyveden USB port iOSD jednotky, pro její upgrade, konfiguraci, ale hlavně pro stahování letové telemetrie (sháním nějaký dobrý SW nebo on-line službu pro nějakou atraktivnější prezentaci, neví někdo ?)
- a konečně nakonec Ptaak dostal karbonový design nové vrchní mušle (skořápka celá vyměněna pro výskyt prasklin kolem mororů)
Strávající snaha bude nyní jednoznačná, váha dolů. DJI už by mělo každou chvíli začít prodej upgrade základní desky Phantoma, která již obsahuje jak PMU, tak snad i CGU pro Zenmuse (dle jejich videí ano), což by byla nezanedbatelná úspora hmotnosti i prostoru uvnitř Phantoma.
Takže pokud má někdo zájem, bude k dispozici jedna PMU2 jednotka, a také nabízím zcela novou a nepoužitou OSD setsavu FBOSD Ghost pro Phantoma (detaily v SZ).
- Přílohy
s tou zakladnou doskou mali prist skor na trh... ale takto dvakrat zarobia na tom istom...
teraz som si pozrel natocene video zo zenmuse a proti slnku zacal obraz vlnit! silenblok som mal namontovany najtvrdsi, tak dufam ze tie zostavajuce dva co su jemnejsie, tak pomozu v tomto...
teraz som si pozrel natocene video zo zenmuse a proti slnku zacal obraz vlnit! silenblok som mal namontovany najtvrdsi, tak dufam ze tie zostavajuce dva co su jemnejsie, tak pomozu v tomto...
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
- gardenroute
Ja pouzivam ty cerne, ale mam striktne vybalancovane jak vrtule, tak motory.
Samozrejme zadne "Jello"
Samozrejme zadne "Jello"