Jaké letadlo pro začátečníka Prosím o radu
Re: EasyStar II vs Sky Surfer X8 vs BETA 1400 vs Sky Scout
EasyStar II prostě funguje není co řešit ... u Bety furt něco řešej, že jim to nejde, že jim to vyhořelo, no a taky je levnější tak jí koupí víc lidí.
U Pecky můžeš koupit SkyScouta v kompletním balení se vším všudy už postavenýho.
Doporučil jsem ho kolegovi, který chtěl začít lítat a nemůže si to vynachválit.
U Pecky můžeš koupit SkyScouta v kompletním balení se vším všudy už postavenýho.
Doporučil jsem ho kolegovi, který chtěl začít lítat a nemůže si to vynachválit.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
chtěl bych tam i křidélka, koukal jsem ze to není problém, píše Pecka, je to popsané v manuálu jak na to?
EasyStar (osazení Emax), vysílač: Lite4
Jaryn87
Soudím, že s modely začínáš. Proto bych Ti doporučoval začít lítat a učit se bez křidélek. Na ně může dojít až potom co lítání zvládneš.
Soudím, že s modely začínáš. Proto bych Ti doporučoval začít lítat a učit se bez křidélek. Na ně může dojít až potom co lítání zvládneš.
-
Juro27
- Kontaktovat uživatele:
chtěl bych tam i křidélka, koukal jsem ze to není problém, píše Pecka, je to popsané v manuálu jak na to?
Krídelká sú na ES II už z výroby predlisované, na každej strane stačí skalpelom odrezať dve kratšie strany krídelka a rozhýbať "pánt". Sú tam tiež šachty na servá (napr. HXT 900) a vylisovaný kanál na servo kábel a v balení je aj potrebný bižut pre krídelká (tiahla, páky...)
Ak by si sa rozhodol pre Easy star II, tak by nebolo zlé si pozrieť stránky používateľa RiMr http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/multiplex-easy-star-ii kde je podrobný návod na stavbu tejto poletuchy aj s užitočnými tipmi.
to Bartn: Samozrejme na to má každý iný názor, ale ja som začínal respektíve začínam s Easy starom II , od začiatku tam mám krídelká a hlavne v prípade vetra, turbulencií a pod. si ich neviem vynachváliť.
Multiplex Easy Star II, SU- 29 RC-Factory, Crack Yak RC-Factory
Vzhledem k tomu, že já mám SkyScout s křidélky a kolega má SkyScout v setu tedy bez křidélek, vím že u tohoto modelu je to celkem jedno.
Na směrovku to reaguje velice dobře křidélka v podstatě používám jako brzdy, nebo vztlaky.
Nemám ten model na učení, ale jako nosič kamery.
Na směrovku to reaguje velice dobře křidélka v podstatě používám jako brzdy, nebo vztlaky.
Nemám ten model na učení, ale jako nosič kamery.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
za mě EasyStar II
T500, T700, 350QX, SALy, Ardea, Mystique
Vsetko mas na jedno kopyto . Su to kopie ES prvej verzie . Ked som kupoval pre malu ero , isiel som do bety , bola lacnejsia , za mensie peniaze rovnako muziky. A keby som teraz opat nieco naucenie bral , bola by to opat beta . Preto je v teme viac pisane , lebo ju ma ovela viac ludi ako ES . Ci tam niekomu nieco horelo otom neviem . Kup len set s motorm . Vrtulu tam daj 6x4 a regulator 30A . Serva stacia 9g . Ja mam na smerovke a vyskovke 13.2g s kovovymi prevodmi a mam dorobene klapky .
graupner MZ-24
-
czpredseda
Re: Jaké letadlo pro začátečníka ? prosím o radu
To je jasný, navíc učit se bez křidélek je blbost. To mělo podstatnění, když byly drahý rádia. Akorát tím získáš špatný návyky hned ze začátku.
Jaky spatny navyky ziskas rizenim letadla jen smerovkou a vyskovkou ?????????
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
ES II nieje o moc drahší, ako Beta. Má super vyriešené uchytenie motoru viac výstuh lepšiu bižu. a celkovo spracovanie a material je lepší, ako Beta. V cene je sklopka, ktorá má väčšiu cenu ako ten Činský motorček v Bete. ESII používa väčšiu vrtuľu ako Beta 7x6. Skrátka radšej Multiplex (Nemecko) ako Pelikán (Čína)
Za mňa určite Easy Stár II
Za mňa určite Easy Stár II
FrSky Tandem X20
-
czpredseda
Takový, že se nenaučíš pořádně používat křidélka a proletět koordinovanou zatáčku - na kuličku. Ve skutečným letadle taky nezačínáš jen se směrovkou a výškovkou
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Jaryn87 píše:Ahoj, od pondělí budu zase v Praze a jdu koupit letadlo. Pořád nemam vybrané, někde jsem tady četl že easystar ma lepší letové vlasnosti, sky surfer zase lepší elektroniku. Chtěl bych názor těch kteří měli možnost porovnat aspoň dva modely.
Předem dík za rady a názory Jaryn
No abych ti ještě trochu víc zamotal hlavu
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... s-rtf-hott
Takže stačí spárovat a jdeš lítat. Model jsem viděl naživo, dokonce jsem ho i zalítával kamarádovi. Lítá to spolehlivě, prostě takový klidný, pohodový éro. Bylo to kamarádovo první letadlo. Přípravu na křidélka to má, doděláš je během 10 minut.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Pri mierne vaznejsom zaujme o modelarinu to s tym Rokiem nie je zly napad pokial mu to financne vychadza.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
-
vojta mansfeld
- Kontaktovat uživatele:
czpredseda píše:Takový, že se nenaučíš pořádně používat křidélka a proletět koordinovanou zatáčku - na kuličku. Ve skutečným letadle taky nezačínáš jen se směrovkou a výškovkou
To si nemyslím, lidi kteří se učili s křidélkama směrovku do letu často vůbec nezapojují a je to o ničem, ale takhle by se naučil výhody směrovky a pak by jí do letu s jiným letadlem více zapojoval a bylo by to lepší. Minimálně u mě a u lidí se kterými chodím prohánět éra tomu tak je.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Re: Jaké letadlo pro začátečníka Prosím o radu
K tomuhle bych chtěl napsat, zatím sem lítal jako nováček na simulátoru a směrovku sem v podstate nepouzil, letadlo chci s kridelkama - takze ocekavam stejny postup