honzis píše:Mám jej klasický a ne na RC a je sežraný od myšek, ale pokusím se jej okopírovat a poslat.
Hm.... otázka je ,zda za dva roky to Rosťu ještě nepřešlo?
Kdyby ne tak plán ,už nějaký ten rok visí u mě na webu (není problém i PDF verze ) .
http://www.vekamodel.cz/volne-modely-kategorie-f1a/ V reálu mám jak originál 1:1 od Dvořáka, tak ten z Igrácké krabice , i ten malý (ve formátu A3) z prostřední dvoustrany Modeláře.
Pokud jde o nostalgii chápu ,že si lidi rádi postaví model na který rádi vzpomínají.
Z pohledu úprav pro RC mi přijde Saper vzhledem k provedení křídel dost neštastná volba.
U RC mašiny není problém ji slušně zrychlit a přetížit (ostrá spirála, těžký a silný gumicuk ...) o dost více než při klasickém vleku na 50m šnůře, kdy letadlo opravdu cítím v ruce.
Bohužel křídlo Sapera je už z principu náchylné k flutteru... a to není moc dobrá vlastnost. Mám to i vyzkoušené v reálu,.. měl sem dva kusy,když jsem ještě létal soutěžně F1A.
PS. odkaz na ukázku jak startovat volný model na šnúře sám ( i bez krouživého háčku) , dával Rosťa nedávno v tomto vlákně :
viewtopic.php?f=26&t=33109&hilit=nem%C3%BD+sluha veka1