Arcus E EPP 2222mm

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
wiperp
Kontaktovat uživatele:

Re: Arcus E EPP 2222mm

#61 Příspěvek od wiperp »

Tak hlásím, že jsem předal k reklamaci, jak bylo doporučeno viz výše. 23.7. 2013, to jest po 14 dnech se vrátil údajně opraven ( na první pohled proběhla výměna kus za kus :lol: ). Takže vše OK a je jedno jestli oprava, nebo výměna. :lol:
Jen mě trochu rozladil text na konci reklamačního protokolu, cituji: "Je nutné správné nastavení řídícího modulu výklopné jednotky dle príloženého návodu, aby nedošlo k poškození".
Já nejsem žádný odborník a rc létání se věnuji teprve dva roky, ale jsem si jist, že jsem chybu neudělal. Jako důkaz mě připadá to, že jsem připojil přímač, který jsem použil poprvé, nic neměnil, zapnul stanici, připojil baterku a vše fungovalo hned na poprvé. Pardon jen jsem doladil polohu " vysunuto".

Ještě přidávám odkaz na video z prvního letu. https://www.youtube.com/watch?v=oPGR8kzXIJM&feature=c4-overview&list=UUk1NDCazqphkHccBU1xpV3
Omluvte prosím kvalitu záznamu, byl po ruce jen telefon :roll:
Wiperp
Jednou snad i RC pilot
http://www.rcmodelytatenice.cz/
painkiller

#62 Příspěvek od painkiller »

Nějak houpá na tom přistání... :)

Snad se ho taky brzo dočkám... :oops: :cry:
Elite (Va models),Alpha 139,Arcus E Advance na Turnigy 9XR+FrSKY - pozor, nebezpečí hloupých dotazů!
wiperp
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od wiperp »

Jo jo je to trochu rozhoupaný, musím říct, že při vytažených brzdách je výškovka fakt citlivá :D
Tak snad příště to zlepším, ale aero to je opravdu nádherný :lol:
Wiperp
Jednou snad i RC pilot
painkiller

#64 Příspěvek od painkiller »

To neber jako kritiku... povez zkusenosti jak to lita... !
Elite (Va models),Alpha 139,Arcus E Advance na Turnigy 9XR+FrSKY - pozor, nebezpečí hloupých dotazů!
wiperp
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od wiperp »

Nebral jsem to jako kritiku, opravdu jsem s tím houpal docela dost.
Moje zkušenosti s tímto strojem: (jen tři lety - cca 50 minut letu)
1. létat radši v mírném větru aspoň nad 2m/s ( lepší starty z ruky-nemám kde startovat z asfaltu :lol: )
2. opravdu pozor na klopení letadla při startu z ruky
3. dobře stoupá i na 3/4 otáček motoru
4. dobré reakce křidélek i výškovky, směrovku jsem nastavil jen na poloviční výchylku, ale pro přistání to bylo málo, chce to aspoň 3/4
5. ve srovnáním s ASW 17 nepadá tak po křídle při ztrátě rychlosti.
6. brzdy jsem si nastavil na tři polohy 1. zataženo: 2. vysunuto na 1/3: 3. plné vysunutí. Brzdové štíty jsou opravdu účinné a tak na 1/3 vysunutí naklesám, nad prahem dráhy plný vysunutí a dosednout. ( po tété změně už žádné houpání :P )
Můžu snad z mé zkušenosti říci, že to není pohoda jako létání s GAMOU 2100, ale není to žádný zákeřný letadlo.
Nejsem žádnej zkušenej pilot, tak to tak berte, po těch pár minutách ve vzduchu.
Wiperp
Jednou snad i RC pilot
painkiller

#66 Příspěvek od painkiller »

Super, jakýkoliv zkušenosti se hoděj - jsem taky jen prachsprostý amatér... :)
Toman
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Toman »

Sice nemám přímo tohoto Arcuse, ale jen DG-1000 od Hype, starýho Tulixe, což je až na pár vyjímek velmi stejný nebo podobný :)

Pylon teda bnohužel jen pevnej, ale i tak :)
Dnešní lítání, na jedičku, občas to pokoplo, jinak krásný vystoupání a v pomalým kroužení dolů, pak jsem se nechal unýst, a zapomněl jsem, že nemám na kniplech Foxe.... Lopingy zvládá statečně, točení v docela malým průměru taky, jen pozor na klopení k zemi :) .... let na zádech, no moc se mu tam nechtělo zůstat :D ... a obrat kolem osy trupu, chilku mu to trvalo, ale podařilo se :) ... i s tímhle se to dá, ale spíše je to na takovýto polítání, pěkně klídeček, termika, nebo kroužení :)
Salaman

#68 Příspěvek od Salaman »

Cca před týdnem mi dorazil BEC z Číny a už mám s Arcusem asi 10 přistání. Lítá to bezvadně - úžasná klouzavost. Nejdřív se strhlo servo na podvozku, když se dostane nějaký čurbes, tráva apod do mechanismu vysouvání kola, tak se čep co jezdí v tvarové drážce nedostane do koncové polohy a všechna síla působící na kolo se přenáší i na mikroservo. Drážka je namazaná vazelínkou tak se to na ní krásně lepí. Potom schořel sekvencér - přepálená cestička na plošném spoji, když jsem ji překlenul stejně nefungoval, tak jsem ho zahodil a vysouvání pilonu si napípal přímo do vysílačky. No a teďka začíná zlobit pylon při vyšších otáčkách to dělá vibrace, tak čekám kdy se rosype. :mrgreen:
painkiller

#69 Příspěvek od painkiller »

Salaman píše:...No a teďka začíná zlobit pylon při vyšších otáčkách to dělá vibrace, tak čekám kdy se rosype. :mrgreen:

Twle, to neříkej :-D
Toman
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Toman »

A mě se budou smát, že tam mám pevnej pylon už :D ....

Doporučuju, jak bylo doporučeno mě, z překližky nebo balsy tam vlepit tak dvě přepážky, výztuhy.... mohlo by to pomoc :)
painkiller

#71 Příspěvek od painkiller »

Sem si říkal kdy dorazí Toman :lol:
Toman
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Toman »

Já jsem tu furt :D
Ale jako s polichocením musím uznat, že jsem pylon trochu obrousil, a is tou pevnou brzdou, to nelítá vůbec zle... paráda, na ty začátky a trápení, bezva, beru, nemám stejnej model...ale velmi pdoobný bych řekl
wiperp
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od wiperp »

Zdravim
Tak jsem zase provětral arcuse přikládám odkaz
https://www.youtube.com/watch?v=Lqxp_F2ZH7w
MMůžete posoudit jak to šlo :D
Wiperp
Jednou snad i RC pilot
painkiller

#74 Příspěvek od painkiller »

Škoda tý nízký kvality videa, ale i tak - díky :)

Já sem skončil v podstatě jak jsem začal - po několikanásobný reklamaci a výměně elektroniky jsem Arcuse zalítal celkem úspěšně, ale s jedním problémem - naprosto nedostatečně fungující výškovkou a křidýlkama... Viz fotky....:
aileron.jpg

... ještě hůř se chovala výškovka - táhlo zvedlo v postatě jen prostředek, kraje šly jen tak 2mm... Tak jsem kormidla odříznul a dal na panty. Výškovka se zlepšila o 100%, křidýlka skoro vůbec, protože jsou prostě strašně tenký a kroutěj se - máte taky takový zkušenosti? Divný je, že je na každým křidýlku silikonem zalepená rýha - jakoby tam měla být výztuha, ale nic tam není - jak jste na tom vy?

Při letu mě ty křidýlka zradily, dostal jsem se do pádu asi z 30m a přišel o komplet trup, baterku, přijímač..
thesmeo
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od thesmeo »

Ahojte páni,
Tiež rozmýšľam nad kúpou tohto lietadla vyzerá parádne ale moja požiadavka je aby to lietalo čo najdlhšie. Lietam už 5 rokov začínal som s podobným všetkým známym Tulixom ale potom už len akrobaty.....poznáte to zacalo mi chýbať jednoduche polietanie aspoň tých 30 minút. Chcem kúpiť verziu Advanced z Modelhobby.sk ale stale sa bojím toho že mi to vydrží 20 minút a bude po baterke. Preto sa chcem spytať vás čo s tým lietate ako to vydite s vydrzou? Ked budú dobre podmienky, termika zvládne aspoň 40minut? Povecme tak 12-15 minút motorového letu?(na vytiahnutie do vysky)? :-) ďakujem za odpoveď
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“