Rozbitý přepínač T9x
Rozbitý přepínač T9x
tak se mě stala taková nehoda, vypadl mě T9x z auta a odnesl to přepínač označený jako ovládání podvozku
. Tak jsem ho zatím provizorně vyřadil z provozu jinak mě vysílač nešel zapnout. A tak bych se chtěl zeptat jestli se dá někde koupit náhrada? Nebo budu muset obětovat přepínač z druhé strany který nepoužívám? Díky za odpovědi!
Re: Rozbitý přepínač
Okamžitým řešením by mohlo být:
1. Nekontrolovat polohy přepínačů po zapnutí vysílače
2. Naprogramovat na jiný přepínač
(nevím co máš ve vysílači za soft)
3. ...a shánět nový....
3. ...a shánět nový....
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
vlkodlak píše:Okamžitým řešením by mohlo být:
3. ...a shánět nový....
no okamžité řešení bylo ucvaknout z něho drátky a spojit je natvrdo. No právě jestli někdo nemá zkušenosti jakej tam pasuje.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Mohli by pasovať z 9XR ,ale to nieje okamžité riešenie ak ho používaš tak tam prehoť volný ktorý nepoužívaš a objednaj si nový napr.:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... itter.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 3pcs_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... itter.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 3pcs_.html
FrSky Tandem X20
....ano, ano...
a proč asi nešel vysílač zapnout....?
¨
protože Rozbitý přepínač je potvora a určitě tím "prodrátovaným" jde ovládat podvozek
a proč asi nešel vysílač zapnout....?
protože Rozbitý přepínač je potvora a určitě tím "prodrátovaným" jde ovládat podvozek
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
vymontuj přepínač, vem jako vzorek do elektroobchodu a kup. Takových podobných přepínačů v ceně do 30 Kč budou mít v GM electronic nebo GES habaděj. Nebo bude i jinde v prodejnách elektrosoučástek.
Zatím se učím a učím se pořád, ať je to cokoliv, i když penze se blíží
vlkodlak píše:....ano, ano...![]()
a proč asi nešel vysílač zapnout....?¨
ach jo zase jeden chytrej co pořádně nečte.... přepínač se zasekl v nedefaultní poloze takže při zapnutí hlásil switch error tak jsem z něho vycvakl drátky a spojil natvrdo aby aspon šel T9x zapnout. řekni mě kdy jsem tady psal že tím ovládám teď podvozek?!
v tomto státě může hodně lidí kafrat do něčeho, čemu nerozumí, ale si myslí, že rozumí a umí všechno. To jsou ty zlaté české ručičky, které mají potřebu se vyjadřovat ke čemukoliv.
Zatím se učím a učím se pořád, ať je to cokoliv, i když penze se blíží
Vlkodlak vám jenom napsal, že stačí to SW ošetřit tak, aby si vysílač před zapnutím nekontroloval polohu přepínačů, jestliže se tímhle přepínačem něco ovládá, tak se to dá podle verze SW přehodit na jiný funkční přepínač a nakonec naznačil autorovi vlákna, aby si opravil tu hrubou pravopisnou chybu aspoň v názvu vlákna.
Ani bych se nedivil, kdyby na vás ale příště hodil bobek.
Ani bych se nedivil, kdyby na vás ale příště hodil bobek.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
AJRimmer píše:ach jo zase jeden chytrej co pořádně nečte....
Jenže on čte. Přečti si to taky. A pořádně. Možná pak přijdeš na něco, co většinu praští do očí ještě dříve, než vlákno vůbec rozbalí...
vlkodlak píše:Okamžitým řešením by mohlo být...
AJRimmer má v T9X původní firmware a v takovém případě bylo spojení vodičů vadného přepínače, které provedl to nejjednodušší co mohl udělat. To, že má původní firmware je zřejmé z věty, kterou uvedl v úvodním příspěvku, a to konkrétně z věty "Tak jsem ho zatím provizorně vyřadil z provozu jinak mě vysílač nešel zapnout". Pokud by AJRimmer měl v T9X open source firmware ať už ER9X nebo Open9X případně OpenTx pak by vysílačka zapnout šla a chyba by se dala vypnout čistě softwarově i bez toho, aby musel spojovat dráty a AJRimmer by tedy logicky nepsal, že zapnout nešla. Bylo tedy celkem zbytečné psát co by mohlo být čistě teoreticky okamžitým řešením, kdyby měl AJRimmer v T9X jiný firmware, když je z oné věty celkem jasné, že ho prostě neměl.
vlkodlak píše:1. Nekontrolovat polohy přepínačů po zapnutí vysílače
Toto je s původním firmware neaplikovatelné jelikož to v původním firmware nelze vypnout a případná změna firmware je mnohem složitější než jen pouhé spojení vodičů vadného přepínače, které AJRimmer provedl.
vlkodlak píše:2. Naprogramovat na jiný přepínač
Toto je s původním firmware neaplikovatelné jelikož vysílačka v případě takové závady vůbec nenaběhne respektive vždy končí oznámením chyby, ze kterého nelze pokračovat a lze vysílačku akorát vypnout. AJRimmer tedy ty vodiče od toho vadného přepínače dle mého názoru nespojoval proto, aby s nimi pak namísto přepínače něco ovládal, ale pouze proto, aby dosáhl toho, že vysílačka naběhne.
AJRimmer píše:tak se mě stala taková nehoda, vypadl mě T9x z auta a odnesl to přepínač označený jako ovládání podvozku. Tak jsem ho zatím provizorně vyřadil z provozu jinak mě vysílač nešel zapnou. A tak bych se chtěl zeptat jestli se dá někde koupit náhrada? Nebo budu muset obětovat přepínač z druhé strany který nepoužívám? Díky za odpovědi!
Přepínač označený na T9X jako GEAR je obyčejný dvoupolohový přepínač typu ON/ON s krátkou páčkou. Jeho náhradu je možné sehnat jak už tady bylo zmíněno třeba v GM nebo v jiné prodejně součástek. Pasovat by tam měl přepínač viz tento odkaz.
Drondys píše:....................Toto je s původním firmware neaplikovatelné .
Vždyť ti to píše.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- vylizplech
Ten rozbitý přepínač mně vždycky tak praští do očí. 
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
vylizplech píše:Ten rozbitý přepínač mně vždycky tak praští do očí.
Už na to přišel a hrubku opravil.