Zítra mi dorazí nový systém pro můj nový projekt quadrocoptéry (rám plywood like TBS Discovery ). Je to FY-DOS od feiyu-tech.com. Po utrpení s KK2.0 to bude doufám konečně něco co bude rozumě fungovat. Další info až po rozbalení balíku. Odkaz na stránky výrobce http://www.feiyu-tech.com/product-en.php?id=29
Naposledy upravil(a) ST dne ned 04.08.2013 10:29, celkem upraveno 2 x.
Proč sis vybral právě ten FY-DOS? To je jenom stabilizátor výšky? Proč ne nějaký pokročilý systém typu autopilot? Edit: Už to vidím, má to pokročilé funkce, jen při prvním pohledu mě zmátlo to pojmenování "Attitude Stabilizer". Proč sis vybral právě tuhle jednotku? Kde jsi to koupil, a kolik to stojí? Každopádně jsi průkopník
Tak asi proto, ArduFlyer má spousta lidí, DJI NAZA taky. Prostě chci zkusit něco co je trochu exotický. Nakonec po nastudování manuálu a zkouknutí videí to nebude zas tak hrozné. Umí to Altitude stabilized mode, Hovering mode a RTH. Další progress bude HORNET OSD.
Po utrpení s KK2.0 to bude doufám konečně něco co bude rozumě fungovat.
Nějak nechápu to slovo utrpení. KK 0.2 jsem měl během roku na třech kopterách, dalších 6, nebo 7 ks. jsem seřizoval a všechny běžely jako hodinky. Krásně se to seřizuje, třeba na louce, nic dalšího k tomu není potřeba, stabilní, na řízení to poslouchá a pokud nefouká vítr, tak to stojí na místě. Lítám s tím denně, za těch veder, i v zimě v mrazu do 10 stupňů pod nulou. Nestěžuju si. Pokud jsem s tím flákl, tak na vlastní blbost. Nicméně je třeba jít dopředu a tento typ neznám, tak potom dej vědět, jak to poletí.
Ahoj panove, vcera mi prisla deska FY-DOS, prechazim na ni take z KK2.0
Mam hexacopteru v teto konfiguraci: 6x regulator HobbyKing BlueSeries 20A / 30A BEC 2A 5V 6x motor Střídavý motor Turnigy NTM 28-26A 1200kV 250W Baterie Turnigy 2200mAh 3S1P 25C / 35C (pouzivam dve soucasne) Set vysilace a prijimace Turnigy 9X 2.4GHz 9ch Mode 1 (s OPENTX)
vse co se zdalo byt nutne jsem provedl - instalace USB driveru do PC - instalace programu Copter settings 1.2 - upgrade FW desky na 2.2 - nastaveni modu a rozlozeni motoru na Hexacopetru + - zapojeni regulatoru (napajeni jen jednim konektorem, ostatni maji ustipnuty napajeci dratek) - zapojeni prijimace a GPS - pripojeni baterie - nastaveni vysilacky (4 osy: 1ch - smerovka, 2ch - vyskovka, 3ch - plyn, 4ch - kridelka, 5ch - 3 polohovy prepinac) - 3 polohovy prepinac spravne prehazuje mody (Stabil, Hover, RTH) - kalibrace gyra podle navodu - odemceni desky vysilackou pohybem obou pacek vlevo dolu - po odemceni reaguje plyn (mam sundane vrtule) - ALE NEREAGUJE NIC JINEHO, POKUD PRIDAM PLYN TREBA DO POLOVINY, MOTORY BEZI, ALE POKUD SE SNAZIM TREBA O NAKLON, VSECHNY MOTORY BEZI STALE STEJNE, PREDPOKLADAM TEDY, ZE V LETU BY PROSTE KOPTERA REAGOVALA JEN NA PLYN A ZADNE DALSI OVLADANI.
Nevite, na co bych se mel zamerit? Zkousel jsem menit parametry v nastavovacim programu, ale uplne bez jakehokoliv efektu. Zkousel jsem i zmeny zapojeni prijimace, ale protoze odemceni (na ktere jsou potreba vsechny osy) reaguje, myslim, ze vysilac je pripojen spravne. Prosel jsem snad vsechny dostupne informace, manualy, videa, ale uz fakt nevim Diky za jakoukoliv radu
pockej, jako fakt? Protoze na KK2.0 mi zmeny smeru reagovaly i bez vrtuli. A nebo je to proste tema gyrama, ze delam jakoby zmenu smeru, ale gyra ji nezaznamenavaji?
no otáčky by se ti měli měnit i bez vrtulí ty motory které jdou k zemi by měli přidat ale neměl by jsi mít moc plynu aby jsi to vůbec poznal.. skusil jsi to i pod jiným modem
Včera jsem zkoušel FY-DOS s quadrou ala TBS Discovery na volném prostoru a tak byla možnost vyzkoušet Hovering mode. GPS mi ukazovala max. možný počet satelitů a tak jsem to prubnul. Foukalo cca 3m/s a tak jsem byl zvědav jak to bude driftovat. V tomhle vánku to driftovalo cca 3m a výšku to drželo slušně. V tomhle režimu to má dané max. stoupání a klesání (3m/s ) při změně polohy ovladače plynu. Jakmile se přepne do stabilizovaného režimu tak už plyn reaguje ostře a záleží v jaké je poloze při přepnutí změny modu. Zkoušel jsem i RTH ale byl jsem dost blízko výchozího bodu. takže zatím žádné velké poznatky. Při přepnutí do RTH pokud je kopter nízko, si to samo vystoupá do cca 20m a pak to vrací na výchozí bod. No bude to ještě dlouhá cesta s mými pilotními zkušenosti s koptérami.
Ahoj panove, dneska jsem laboroval s novou deskou a uz jsem z toho v koncich - podotykam, ze nejsem zadny RC modelar. jak jsem se minule ptal na reakce motoru na naklony, tak deska reaguje, ale kopteru nemuzu dostat do vzduchu, porad se pretaci na levy bok a ja ji nedokazu nastavit a vyrovnat. A to ani kdyz dyvam knyplama pokyn na "kontra". Na vysilacce jsem nastavil bezny mix 4 osy, ktery mi na KK 2.0 fungoval bez problemu. Zkousel jsem vsechno co me napadlo, nekolikrat kalibraci gyra dle navodu, hral jsem si s trimama na vysilacce, napadlo me i jestli neni problem v jednom z regulatoru nebo v motoru, ty jsem prohazel, ale stale nic. Pokud vas cokoliv napadne, prosim poradte, dodam pripadne informace o nastaveni, ktere tam mam Moc dekuju za jakoukoliv pomoc Chova se to takto [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P9sbmhZ9MPE[/youtube]
Když všechno selže, stačí si přečíst návod. Tedy žádné mixy jen nastavit neutrály a i žádné Expa. Mě to lítá od začátku jako spraku. Lítal jsi někdy s heli ? Musíš to zvednout nejmíň půl metru nad zem, jinak ti to ta přízemní turbulence bude rozhazovat.