GAMA 2100 - RTF
Gama 2100 padá po křídle
Zdravím a prosím o radu,hned po odhození se překlopí na levou stranu a to samé mě dela i Beta 1400. Čím to může bejt a co se stím da dělat? Vyvažený to mám příčně i podélně.
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gama 2100 padá po křídle
Nemáš malou rychlost? Musí se hodit švihem a plný plyn.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
Me to dela velke samokridlo, kdyz ho nehodim poradne rovne a silne proti vetru. Kdyz ho hodim proti vetru pod uhlem tak se mi stalo uz 2x, ze za 10 metru bylo na zemi. Taky ma na to vliv technika odhozu, jelikoz mi to delalo vzdy doleva, daval jsem za vinu sobe a drzeni letadla a celkove technice odhozu. Ovsem u bety jsem nemel nikdy problem, tak se vznese skoro sama. Taky je potreba tomu dat asi vic plynu.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
- MarthiR
beta je vyosená a plachtí sama, nechápu jak ti může padat po křídle..
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
A což takhle problém s negativem křídla. Akorát je divné, že Ti to dělají dva modely. A jaký je jinak (v kluzu) letový projev modelů? Nepomohlo by vytrimování křidélek? Jinak jak radí kolegové, razantnější odhoz, víc plynu a hlídat a případně dráhu upravovat SOP nebo křidélky
A keď ti to niekto iný (pomocník) poriadne silno hodí do vzduchu, aj tak to klopí?
- Andrews
- Kontaktovat uživatele:
Gamu jsem už dvakrát poslal do země právě při pádu po levém křídle. Odhoz OK, ale pokud neodhadnu minimální rychlost, tak se mi vždy pomstí padáním po levém křídle...
Celkově musím mít trochu natrimováno doprava pro bez motorovej let. Bohužel mám po pádech hnutej čumák doleva a tak na motor tahá doleva.
Celkově musím mít trochu natrimováno doprava pro bez motorovej let. Bohužel mám po pádech hnutej čumák doleva a tak na motor tahá doleva.
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
Andrews píše:Gamu jsem už dvakrát poslal do země právě při pádu po levém křídle. Odhoz OK, ale pokud neodhadnu minimální rychlost, tak se mi vždy pomstí padáním po levém křídle...
To se není čemu divit.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
Diky všem, hazím ji na plnej, tak myslím rychlostí to nebude pádá to i nahoře na levou stranu, když to nevyrovnávám křdélky do prava tak seto uplně prětočí.
maniag píše:A co vyosení motoru, u mě to pomohlo.
Zkusím to, jak sito upravil, když to lože je přilepený?
Bartn píše:A což takhle problém s negativem křídla. Akorát je divné, že Ti to dělají dva modely. A jaký je jinak (v kluzu) letový projev modelů? Nepomohlo by vytrimování křidélek? Jinak jak radí kolegové, razantnější odhoz, víc plynu a hlídat a případně dráhu upravovat SOP nebo křidélky
Upravuju dráhu křidélky,ale právě to pak jen vyrovnavám a tak nějak to honím po obloze.
MarthiR píše:beta je vyosená a plachtí sama, nechápu jak ti může padat po křídle..
Ani ja to nechápu, kdyby ano nepotřeboval bych radu.Navíc tomu nerozumim, teprve se jen učim.Fakt je ten že beta se naklaní ohodně míň, ale prostě to víc musim vyrovnávat než řídit tam kam chci aby letěla.
Nemáš špatně nastavená křidélka v neutrálu?
pepaai píše:Diky všem, hazím ji na plnej, tak myslím rychlostí to nebude pádá to i nahoře na levou stranu, když to nevyrovnávám křdélky do prava tak seto uplně prětočí.
To, že to hodíš na plný plyn, nemusí nič znamenať !
Gamu hádž SILNO a na plný plyn.