Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem

#586 Příspěvek od Jindra_S »

Trimy mohou být pro každý letový režim nastaveny nezávisle.
Trošku nevýhodou je, že nelze pro každý jednotlivý trim nastavit, zda bude nastavován globálně pro všechny módy nebo pro daný mód. Výjimku tvoří pouze výškovka - což je popravdě právě ten jediný trim, který jsem nastavoval různě.

Nastavení klapek a výškovky separátně pro každý letový režim je možné. A protože jsou režimy 4, splňuje to tvůj požadavek. V menu pro klapky se nastavují i možné výchylky výškovky (pokud bych si zvolil trimy stejné pro všechny módy), nicméně jsem to raději řešil trimrem - byl jsem líný přistát a provést nastavení, trimy navíc stačily.
-
honzakral
Kontaktovat uživatele:

#587 Příspěvek od honzakral »

Pánové,
mám prosbu.Svou nešikovnosti jsem na anteně DX 8 urazil čep,který umožňuje pohyb do stran vrchní poloviny antény.Jak si koupím komplet antenu ,jak je složitá její výměna ?Pokud je někde postup výměny,tak to bude super.
Moc děkuji.

Honza
kamils

Propojovací kábel učitel žák u DX8

#588 Příspěvek od kamils »

Chtěl bych propojit DX8 s DX5e, jako učitel a žák. Stačí použít obyčejný stereo kábel s 3.5 jackem, nebo je třeba prohodit některé dráty?
T500, T700, 350QX, SALy, Ardea, Mystique
jindrab
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od jindrab »

Stačí obyčejný stereo kabel.
RC Helis and cars, Brno
zuza

#590 Příspěvek od zuza »

honzakral píše:Pánové,
mám prosbu.Svou nešikovnosti jsem na anteně DX 8 urazil čep,který umožňuje pohyb do stran vrchní poloviny antény.Jak si koupím komplet antenu ,jak je složitá její výměna ?Pokud je někde postup výměny,tak to bude super.
Moc děkuji.

Honza

Postup vymeny najdes na spekrumackej stranke alebo google: "DX8 Replacement Transmitter Antenna Assembly"

Ja som to vyriesil kupou redukcie (R-134G7210100CC Obj.cislo 1699245 od Farnell-u, alebo kukni este u fy Sectron z Ostravy: "VF kabelová redukce U.FL(f) to SMA-RP(m),LP-088,10cm"), ktoru som zalial do povodneho kusu. Doporucujem este kusok skratit povodny kus - co som ja neurobil a trochu to trci, na druhej stane zase je antena dalej od vysielaca) Pouzivam teraz antenu z nejakeho wifirouteru. Vyhoda je ze ked sa antena odmontuje je to prenosnejsie.
dx8_ant.jpg

-ZuZa-
kamils

#591 Příspěvek od kamils »

jindrab píše:Stačí obyčejný stereo kabel.

Díky, vyzkouším.
T500, T700, 350QX, SALy, Ardea, Mystique
honzakral
Kontaktovat uživatele:

#592 Příspěvek od honzakral »

Pro zuza-moc děkuji,večer se na to podívám.
Hezký den.

Honza
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#593 Příspěvek od MartinMartin »

Tak DX8 po třech týdnech doma z reklamace. Vyměněna RF deska podotýkám že již podruhé a pomalu ztrácím důvěru ve vysílač. Jediné štěstí že jsem na to ještě nic nerozbil, dávám mu poslední šanci a pak půjde z domu a bohužel přechod na Futabu.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od Jindra_S »

Jen dva postřehy, třeba někomu pomohou (a dva lidi už se mne na to i ptali)
- Anglický manuál pro sailplane mód
http://www.spektrumrc.com/ProdInfo/File ... lplane.pdf

A připřazení motoru na páčku plynu je trošku "tricky" - v menu přířazení přepínačů je potřeba říct, že páčka plynu má ovládat motor - hned poté se objeví mřížka s čísly 1-4, na které se musí zvolit (začernit), kdy toto přiřazení platí - jinak nefunguje.
-
jipetop

#595 Příspěvek od jipetop »

ještě k letovým režimům
použil jsem přízpěvek z jiných stránek,který vystihuje co jsou plnohodnotné letové režimy.
zajmalo by mě,jak je natom po dx 8 po upgradu.
Letový režim je taková konfigurace nastavení, ktrá umožňuje zcela změnit parametry nastavení modelu. To znamená, že např. v letovém režimu, který si nazveš třeba "1" budeš mít nějaké nastavení a v letovém režimu "2" budou jiné výchylky, jiná expa, trimy se nebudou mezi sebou ovlivňovat (trimuješ vždy jen jeden konkrétní režim).......atd.
Mělo by stačit tedy používat jediné označení: má to, nebo nemá to letové režimy. Jak vidíš, tak to nestačí a musíš u každého konkrétního vysílače vybádat, jak to jde, kde narazíš na omezení.
jirka
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#596 Příspěvek od Jindra_S »

jipetop píše:To znamená, že např. v letovém režimu, který si nazveš třeba "1" budeš mít nějaké nastavení a v letovém režimu "2" budou jiné výchylky, jiná expa, trimy se nebudou mezi sebou ovlivňovat (trimuješ vždy jen jeden konkrétní režim).......atd.
jirka

No, není to tak jednoduché - záleží, co si představuješ pod tím "atd." :)
Pojetí letového režimu může být různé - Spektrum se staví k letovým režimům tak, že má páčku Fmód, které může přepínat expa, výchylky apod. Po upgrade v sailplane přibyl 4 flight mód a to znamená, že místo páčky FM mód lze přepínat změnou flight módu. Sdružující není flight mód, ale konkrétní funkce. A na tom se upgradem nic nezměnilo.
Takže pokud chci expa jiné v letových módech jiná, jdu do nastavení exp a nastavím, že v poloze FM1 mají být taková, ve FM2 taková atd. To samé pro výchylky atd.
Předpokládám, že jiné vysílačky s "plnohodnotnými" režimy nejdříve nastaví letový mód a v něm se nastavují expa jen jednou. A lepší pak mají několik nastavení exp v každém módu - ale poslední dvě věty jsou pouze předpoklad.
Trimy se dají nastavit jako nezávislé již v minulém firmware. Co nejde, je nastavit nezávisle jen některé trimry (resp. v 3.0 je možné nastavit, že výškovka bude trimována nezávisle)
Takže odpověď na otázku je, že to jde, ale pokud se v "atd." skrývá něco speciálního, pak je třeba se zeptat konkrétně.
Doporučuji neupínat se na "plnohodnotné letové režimy", ale na to, co chci nastavit a to stejně musím vzít konkrétní vysílač. Zkus napsat.
Trošku podobná story - kolega kdysi četl recenze na webu a na jejich základě Iphone odmítal, protože nemá multitasking (což obecně byla pravda). A když jsem se ho zeptal, proč ho potřebuje na telefonu a je to tak omezující, sdělil mi, že velmi často poslouchá hudbu a zároveň je na netu, popřípadě hudba plus navigace. A to Iphone samozřejmě uměl obojí. Nechci se tím říct, zda Iphone nebo DX8 je lepší či horší než ostatní, ale jen upozornit, že "plnohodnotné letové režimy" nebo "multitasking" či jejich absence neřeší to, co po přístroji požaduji.
-
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od Dejfak »

Ahoj, kamarád uvažuje o tomto rádiu.
Je tu toho dost napsáno.
Zajímal by mne vaše ohlédnutí zpět, a to jak je vysílačka spolehlivá.
Sám jsem si užil z Hitecem, tak vím že problémi mají všichni.
Dost lidí kamaráda odrazuje od tézo soupravy.
Ale rád bych znal váš názor, zda do této soupravy jít.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#598 Příspěvek od Jindra_S »

No, to bude samozřejmě zkreslené - tady ve vlákně čekej spíše její fandy než naopak. A nějaké přesné info bych si vyžádal od nějakého prodejce.
Za mne: Možná jsem měl štěstí na kus, ale za mne je (KLEP, KLEP) spolehlivá (za cca dva roky jeden pád, kdy jsem měl podezření na vysílač-přijímač, ale nedovedl jsem posoudit, čím to bylo).
Samozřejmě, kdo chytne špatný kus, má smůlu, ale to i s kdejakou jinou.

Chce-li snížit riziko při koupi, ať to vezme v kamenném obchodě, kde si napřed ošahá (potvrdí), jak se nastavují funkce, které on chce využívat a po zakoupení provede pečlivé testy dosahu a ztráty přenosu (telemetrie to umí) a pokud něco nebude sedět, reklamovat. V modelu ať elektroniku neodflákne a nespoléhá na BEC reglu, má-li podezření, že BEC to nemusí vydržet. No a pak by měl být spokojen - funkcemi i spolehlivostí. A platí to pro jakoukoliv soupravu (ano, i u Jeti vím o jednom případě, kdy přijem vypadával :) ).

Pokud by zazněl dotaz, tak ne, nezkouším s novým přijímačem dosah, jak bych měl. :?
-
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#599 Příspěvek od Elfew »

A co kamarad lita? Po poslednim updatu uni i vetrone
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#600 Příspěvek od Dejfak »

Spíš houbáky, a ted staví Zero na 30ccm benzína.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“