jinak ten model z videa vypadá že je asi z nějakého hec mače, jak sesadit jet za jeden den po požití dvou lahví vodky :-d
Modelářský proudový motor
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Modelářský proudový motor
SÁZIM NA TO ŽE SI TU NĚJAKÝ MAZÁK ZASE DĚLÁ LEGRACI 
jinak ten model z videa vypadá že je asi z nějakého hec mače, jak sesadit jet za jeden den po požití dvou lahví vodky :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Pokud se nemylim, zahledl jsem v tom videu cosi jako 200$.
Ale videl jsem to jen v rychlosti v autobuse na (nic moc) telefonu.
- JosefSvejk
mhabr píše:Pokud se nemylim, zahledl jsem v tom videu cosi jako 200$.
Něco takového tam bylo, ale pochopil jsem, že to je mimo turbínu. Mimochodem to je zajímavý jednomotorový dvoumotorák.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
JosefSvejk píše:Mimochodem to je zajímavý jednomotorový dvoumotorák.
ja nevim jak ty, ale ja vidim tri trysky
lidi diky za info,ja nevedel presne nazev a uprime jsem myslel ze to bude stat okolo20000,ale jaksi sem se hodne mylil
no nevadi a diky za info i nektery opet blby kecy forum vtomhle nikdy nezklame
Kamaráde-přečti si svoji větu (čeština k blití ! ) a děkuj bohu aspoň za ty blbý kecy, co ti někdo napsal...
OMG!!!Lidi díky za info.Já nevěděl přesně název a úpřimně jsem myslel,že to bude stát okolo 20 000,ale jaksi jsem se hodně mýlil..no nevadí a díky za info i některý opět blbý kecy..forum v tomhle nezklame2952 píše:Kamaráde-přečti si svoji větu (čeština k blití ! ) a děkuj bohu aspoň za ty blbý kecy, co ti někdo napsal...
Spokojenej?Ty jsi jeden z tech D....co?
Já bych se trochu klidnil, uznávám toto :
http://lmgtfy.com/?q=model%C3%A1%C5%99s ... 3%BD+motor
by bylo vskutku náročné
http://lmgtfy.com/?q=model%C3%A1%C5%99s ... 3%BD+motor
by bylo vskutku náročné
SOVA is YouR CO-pilot
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
prej statisíce
turbína se dá koupit bez daně kolem 40-50ti. nevím, že se z toho pořád dělá taková modla, daleko těžší je zvládnout vrtulník. Ve své podstatě je to jen zdroj pohybu vpřed a to dost neefektivní, za to ale efektní
jinak škoda se dá napáchat i elektro vrtulákem - to nemá cenu vůbec zmiňovat. Navíc díky vývoji, nejsou potřeba nijak zvláštní znalosti k obsluze, má to ŘJ i kerostart.
p.s. hlášky typu , že když se takhle ptáš tak nic nevíš a blalbla jsou irelevantní a zbytečné.
turbína se dá koupit bez daně kolem 40-50ti. nevím, že se z toho pořád dělá taková modla, daleko těžší je zvládnout vrtulník. Ve své podstatě je to jen zdroj pohybu vpřed a to dost neefektivní, za to ale efektní
jinak škoda se dá napáchat i elektro vrtulákem - to nemá cenu vůbec zmiňovat. Navíc díky vývoji, nejsou potřeba nijak zvláštní znalosti k obsluze, má to ŘJ i kerostart.
p.s. hlášky typu , že když se takhle ptáš tak nic nevíš a blalbla jsou irelevantní a zbytečné.
therccustomjets.cz
customwings.cz
customwings.cz
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Ale porizenim motoru to nekonci,ale zacina,to asi vi kazdej modelar. Ano turbina je jen zdroj pohybu,ale vetsinou ponekud rychlejsiho. Tam kde jety maji minimalku,tam bezny modely maji maximalku:-) (prosim nebrat doslovne) pokud neni turbina pouzita ve vetroni,kde je rychlost privetivejsi...petrcorrado píše:prej statisíce![]()
![]()
![]()
![]()
turbína se dá koupit bez daně kolem 40-50ti. nevím, že se z toho pořád dělá taková modla, daleko těžší je zvládnout vrtulník. Ve své podstatě je to jen zdroj pohybu vpřed a to dost neefektivní, za to ale efektní![]()
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Můj kolega z klubu vyvinul amatérskou turbinu a opravdu s ní několik let létal. Přesněji až s několikátým kusem. Začínal tím, že si sehnal německou publikaci o amatérské stavbě turbiny, kde třeba radiální kompresor byl z olaminovaného dřeva. Trvalo to léta, než se s tím dalo lítat. Na na starých stránkách MK Lipence byl článek, fotky i nějaké video. Později létal s (polo)maketou L29 Delfín, byla k vidění na prvních ročnících Lipeneckého obra, dnes se ale tomu asi už moc nevěnuje (nebo to dělá tajně). Fantastické na tom bylo, že je sice technik, ale žádné řemeslo nedělá, ani se v něm nevyučil. Bohužel v 90. letech jsem nevlastnil digitální foťák, tak v mém arcichlívu nic nemám, jen pozdější větroň Fouga s turbinou, ale to už byla turbina zapůjčená výrobcem, ne ta amatérská. V každém případu je to legrace na tisíce hodin (při amatérské stavbě), nebo na desetisíce až statisíce Kč při kupování hotových výrobků. Ani model postavit amatérsky není opravdu žádná sranda.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Tazatel sa nikde nezmienil, že to chce do modelu. Pýtal sa ako sa to volá a kde sa to dá kúpiť. Toľko k tým kecom. Mám známeho, ktorý nie je modelár a obstaral si turbínu len tak pre potešenie. Púšťa ju na stojane pred gáražou. A nasiera susedov 
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Proč kecy, jmenuje se to Smetiště. A pokud ten pán to startuje před garáží, tak bych rád věděl, jak dlouho vydrží iritovat sousedy.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
petrcorrado píše:prej statisíce![]()
![]()
![]()
![]()
turbína se dá koupit bez daně kolem 40-50ti. nevím, že se z toho pořád dělá taková modla, daleko těžší je zvládnout vrtulník. Ve své podstatě je to jen zdroj pohybu vpřed a to dost neefektivní, za to ale efektní![]()
Škoda se sice vrtulákem napáchat dá, ale je rozdíl, když do lidí spadne vrtulák (i kdyby velká a těžká maketa) a když mezi ně práskne jet, který má eště litr kerosinu v nádrži.
RedAce píše:Škoda se sice vrtulákem napáchat dá, ale je rozdíl, když do lidí spadne vrtulák (i kdyby velká a těžká maketa) a když mezi ně práskne jet, který má eště litr kerosinu v nádrži.
V té úvaze ti nějak chybí třetí stupeň. Vrtulník s turbínou...