kocour píše:Proč kecy, jmenuje se to Smetiště. A pokud ten pán to startuje před garáží, tak bych rád věděl, jak dlouho vydrží iritovat sousedy.
Nasral ich hned prvy krat. Paliva mal mnoho a pustal to aj vecer, kedze chcel vidiet aj vizual v tme.
kocour píše:Proč kecy, jmenuje se to Smetiště. A pokud ten pán to startuje před garáží, tak bych rád věděl, jak dlouho vydrží iritovat sousedy.
Náročnost pilotáže jetu je opravdu veliká, ale v perfektním provedení to stojí za to. Zdeněk H. s L39 lítá skvěle a viděl jsem i bezmotorové přistání při nečekaném vysazení motoru. http://kocour111.rajce.idnes.cz/Letiste ... 240204.jpg a další fotky. Ale není to opravdu pro každého. Vražedná může být kombinace 70 letého pilota poletujího dosud s obyčejnými modely, který se na stará kolena dostal k penězům a uskutečnil svůj životní sen. Naštěstí pokud někoho nezabije při první havárii (nevím, že by se to stalo), už nemá na to, aby si to zopakoval. Při havárii sice může začít hořet, ale o výbuchu nevím. Ale hasičák opravdu má patřit ke standartnímu vybavení.RedAce píše:Osobně mě v tomhle případě víc děsí to letadlo. Jednak to letadlo se pohybuje výrazně rychleji a díky tomu se skoro určitě neuhneš a i ten kerosin téměř najisto bouchne. A hlavně k vrtulníku s turbínou se prakticky výlučně dostane až někdo, kdo má tu pilotáž opravdu v ruce. A pak je to většinou nějaká maketa a maketový (tzn. klidný) je pak i ten let. Ale už sem viděl až moc videí, kde si pilot koupil jeta s turbínou zřejmě jako druhý model po EasyStaru a pilotáž a přistání tomu potom odpovídá.
googie píše:Tazatel sa nikde nezmienil, že to chce do modelu. Pýtal sa ako sa to volá a kde sa to dá kúpiť. Toľko k tým kecom. Mám známeho, ktorý nie je modelár a obstaral si turbínu len tak pre potešenie. Púšťa ju na stojane pred gáražou. A nasiera susedov
googie píše:Tazatel sa nikde nezmienil, že to chce do modelu. Pýtal sa ako sa to volá a kde sa to dá kúpiť. Toľko k tým kecom. Mám známeho, ktorý nie je modelár a obstaral si turbínu len tak pre potešenie. Púšťa ju na stojane pred gáražou. A nasiera susedov
Že si radši nesehnal pulsák