longarone63 píše:Opravdu sem zapadáš, narozdíl ode mne

Jsem rád, že sis všiml, že rýpalové sem nezapadají.
K tvým problémům reálného světa. To, co jsem popsal já, je obecná vlastnost všech výrobků či konkrétních sérií. Co jsi popsal ty, je problém jednoho konkrétního kusu a špatné práce servisu (jen tak pro srovnání, kolik zkušeností máš se servisem FrSky? Hádám že žádné, to se pak dobře porovnává).
Kdybych chtěl rozepisovat po individuálních problémech, tak bych přidal třeba to, že anténa vysílacího modulu má lisovaný spoj, který má umožnit otáčení antény. Vnitřní část je ale příliš tuhá, takže se často stane, že se to uvnitř ukroutí. To jsou pak ty podivy lidí na fórech (rcgroups), že mají o trochu slabší signál než ostatní, nebo že jim občas pípá alarm v krátké vzdálenosti. Samotný přelis, toho otáčivého spoje není taky úplně dokonalý a anténa se mi v tom místě rozpůlila. Při přistání, naštěstí dost blízko, takže ten slabý signál stačil.
Anténky a bužírky. S koaxem jsem problém nikdy neměl a když s tím zkouším kroutit, tak pokud to nezalomíš úplně do kolma, nevidím problém. U těch koaxů jsi všimni, že Hott přijímače mají konec koaxu (vlastní anténu) v bužírce), takže je poměrně odolná. FrSky přijímače ji tam nemají a je tam jen tenké jádro koaxu, které je náchylné na poškození v místě přechodu koax-jádro koaxu. Zkrátka každý výrobce Graupner/Hott/další má na svých výrobcích nějaké nedostatky. Ty jsi se rozhodl, že GR je fuj, FrSky je cool a tak vidíš problémy jen na jedné straně, ale ne na obou.