Návod FC 28 V3.*
Re: Návod FC 28 V3.*
Tak pan Kolbábek se vůbec nehlásí. Nevíte někdo jak je to s tím servisem u FC28ky?
Pozor propojování pinů fungovalo na FC28 verze 2.0.Ve verzi 3,* stačilo rozpojit dlouhý konektor ze spodu pod výkem vysílače a zapnout vysílač.Nedostanete se sice do celého servisního menu,ale do kalibrace ovladačů se dostanete.Již dlouho tento vysílač nevlastním,ale takto jsem kalibroval vysílač před prodejem.
F3X píše:Pozor propojování pinů fungovalo na FC28 verze 2.0.Ve verzi 3,* stačilo rozpojit dlouhý konektor ze spodu pod výkem vysílače a zapnout vysílač.Nedostanete se sice do celého servisního menu,ale do kalibrace ovladačů se dostanete.Již dlouho tento vysílač nevlastním,ale takto jsem kalibroval vysílač před prodejem.
Tak nevím jestli jsem vytáhl ten správný konektor ale po zapnutí se mi objeví na displeji obrazovka "TEST MODE" spousta písmen ale to je všechno nikam dál jít nejde a kalibrace nikde. Doufám že je to správný konektor, je to ten nejdelší co tam je na desce uprostřed do té desky se zasouvá i VF modul je to tak?
Již si to přesně nepamatuju,ale dostal jsi se správně.Po provedení všech testů (promačkat všechny tlačítka,všechny přepínače a kniply) by tě to mělo pustit dále.Bohužel momentálně nemám přístup k žádné FC28 abych ti napsal přesný postup.
No jo jenže všechny přepínače nemám osazený takže všechny nemůžu odzkoušet a pokud je teda všechny neodzkouším tak mě to dál nepustí. No ještě to teda zkusím nějak udělat ale teda nevím
paegas123 píše:No jo jenže všechny přepínače nemám osazený takže všechny nemůžu odzkoušet a pokud je teda všechny neodzkouším tak mě to dál nepustí. No ještě to teda zkusím nějak udělat ale teda nevím
Přepínače jsou uvnitř na konektorech. Vezmi jeden a postupně ho napíchni do všech pozic.
taky jsem neměl všechny obsazený,vždycky stačilo otestovat jenom obsazené.Škoda že nemám přístup k radiu,pamatuju si že kalibrace byla triviálně jednoduchá,ale z hlavy to po 5 letech nedám přesně dohromady.
Tak radio je zkalibrované. Je to opravdu uplně jednoduché a zároveň dokonalé .Nešlo mi otestovat tlačítka 1-0 a entr a call ale pak jsem zjistil že musím napřed otestovat přepínače A,B,C a pak teprve jdou ostatní tlačítka ale ještě byl problém že při zapnutí musí být přepínače A,B,C v pozici nula jinak nejdou plnohodnotně otestovat no prostě divočina ale nakonec jsem to rozchodil. Ještě doupřesním že na první obrazovce Test Mode jaksi chybí tlačítko Next aby se dala aktuální obrazovka přeskočit a na dalších obrazovkách už next i back je.
Jinak moc vám chlapi děkuju ZDZD za popis servisního menu sice na FC18 ale je to podobný a hlavně F3X za to že mě dostal do servisního menu.
Ještě jeden dotaz máte zkušenost z osazením Li-Polky do tohoto rádia? Snese to nebo to raději nemám ani zkoušet. Já tam právě mám nějaký nespecifikovaný 8mi článek který tam teda sedí uplně přesně myslím že články to jsou takový ty malí Buřty myslím velikost C a nebo možná to co je v aku nářadí ale jelikož přesně nevím co je to za baterku takže ani nevím jak nabíjet a na kolik.Jinak ty články jsou papírový (v papírovým obalu)
Jinak moc vám chlapi děkuju ZDZD za popis servisního menu sice na FC18 ale je to podobný a hlavně F3X za to že mě dostal do servisního menu.
Ještě jeden dotaz máte zkušenost z osazením Li-Polky do tohoto rádia? Snese to nebo to raději nemám ani zkoušet. Já tam právě mám nějaký nespecifikovaný 8mi článek který tam teda sedí uplně přesně myslím že články to jsou takový ty malí Buřty myslím velikost C a nebo možná to co je v aku nářadí ale jelikož přesně nevím co je to za baterku takže ani nevím jak nabíjet a na kolik.Jinak ty články jsou papírový (v papírovým obalu)
Jsem rád že jsme to daly dohromady.Jinak provoz vysílače na 3 liPol podle mě není problém.Všechny rádia které znám v okolí se provozují na 3 Lipol.Hlavní výhoda je nižší hmotnost a hlavně žádné samovybíjení.Pouze pozor na včasné nabíjení a nečekat na upozornění vysílače.
F3X píše:Jsem rád že jsme to daly dohromady.Jinak provoz vysílače na 3 liPol podle mě není problém.Všechny rádia které znám v okolí se provozují na 3 Lipol.Hlavní výhoda je nižší hmotnost a hlavně žádné samovybíjení.Pouze pozor na včasné nabíjení a nečekat na upozornění vysílače.
SANYO KR1800SCE nemá samovybíjení a má vhodnou vybíjecí charakteristiku pro vysílač. Jsou to accu vyvinuté přesně pro tento způsob použití. Jejich celková životnost je mnohem vyšší než LiPol.
Hmotnost je taky přesně taková, jak je potřeba. Vysílač je s nimi vyvážen a nepadá na hubu.
Vše co píšeš je samo pravda.Ovšem to vyvážení platí pouze při použití 35Mhz a dlouhé antény.Při předělání na 2,4Ghz toto neplatí a je lepší použít LiPol a snížit hmotnost vysílače.Ó jak jsem si lebedil při výměně FC28 za FX-30 ta byla jako pírko.
Já osobně bych šel teda asi do těch Sanyo članku jak psal ZDZD ale ten osmičlánek stojí kolem 700kč to je hrozná pálka. Zase se bojím aby když osadím 3S Li-Pol aby to rádio zvládlo. Ještě mě napadlo co použít Li-Fe http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... pack_.html
Ale jako pokud jsou nejlepší ty sanya tak hold budu muset investovat.
Ale jako pokud jsou nejlepší ty sanya tak hold budu muset investovat.
O LiPolky se budeš muset starat pořád dokola, balancovat a tak dále. S KR1800SCE po létání píchneš TX na pár hodin na nabíječku, případněi do příštího rána a hotovo. Podle hustoty létání to taky může stačit nabíjet jen občas, klidně i za nějaký měsíc...
Pokud ti nejde o hmotnost tak tam dej ty Sanya a máš na dlouhé roky vystaráno.