MSH Brain / iKon

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
swalko

Re: MSH Brain / iKon

#301 Příspěvek od swalko »

kolaCZek píše:swalko: Mozna to bude taky trochu trochu tim, ze autolevel neni tak uplne zachrana... :wink:

Myslim ze to ako to nazves nebude mat ziadny vplyv na spolahlivost.
rcblog.houseofcode.eu
kolaCZek

#302 Příspěvek od kolaCZek »

papaya: A pocitas s tim, ze vrtas nevisi presne v horizontu, ale lehce nakloneny? :wink:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Lada1

#303 Příspěvek od Lada1 »

na zachranu sis mel koupit jine bezpadlo, u ktereho(pripadne kterych) to funguje velmi dobre.(HC3SX, Spirit)

co se tyce autolevelu tak na helifreaku je snad pres tisic prispevku, kde se resi co ma SL delat a proc to nedela a jak to nastavit ...

Berlickou pro funkci zachrany by bylo 1) dat jakz takz do kupy fungujici SL, aby helinu srovnal do nejakeho horizontu s agresivnim nastavenim 2) na vysilaci na mzikovy prepinac dat SL bank a dale to mixnout se zpozdenim napr. 0,2s na kladny kolektiv 10-11°

Idealni by byla samotna funkce zachrany na samostatnem kanalu bez nutnosti obetovat jeden bank.

swalko: selflevel a zachrana jsou dve odlisne veci!, ktere obe mohou byt implementovany v bezpadle
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
papaya

#304 Příspěvek od papaya »

kolaCZek píše:papaya: A pocitas s tim, ze vrtas nevisi presne v horizontu, ale lehce nakloneny? :wink:

pocitam, popisujem to v mojom prvom prispevku. Ak zapnem autolevel, helinu mi zrovna do roviny , co je presne ten problem, ze ona musi zostat naklonena. Preto som hodnotu kridelok, stiahol z -3 na 0. Uvidim ako sa to bude spravat ked to vyskusam a podla reakcii to este dotrimujem.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
swalko

#305 Příspěvek od swalko »

Lada1 píše:swalko: selflevel a zachrana jsou dve odlisne veci!, ktere obe mohou byt implementovany v bezpadle

A ty si myslis ze to neviem!? Nepochopil si to vobec ... Je uplne jedno ako to nazves, podstatne je to, ze to v Braine nefunguje tak ako ma. Okrem toho, selflevel vacsina ludi pouziva ako urcitu formu zachrany.
Naposledy upravil(a) swalko dne čtv 22.08.2013 10:44, celkem upraveno 1 x.
rcblog.houseofcode.eu
kolaCZek

#306 Příspěvek od kolaCZek »

swalko: A kdyz uz jsme u toho... Jak to teda ma fungovat? :wink:
Obavam se, ze to neni urcene ke srovnani heliny, kdyz se ti nepodari hard 3D peklo salto mortale.. :D
Spektrum DX8, PhoenixRC
swalko

#307 Příspěvek od swalko »

A ja sa obavam ze to 99% ludi tak pouziva 8) .
rcblog.houseofcode.eu
boZZda

#308 Příspěvek od boZZda »

Je to jednoduché.
Když se ti při nepovedeném lopingu a pádu dolů helina srovná, tak to není záchrana, ale jen jiná pozice vrtulníku při pádu do země!!! Tomu neříkám záchrana.

Záchrana musí mít pod kontrolou i kolektiv, aby zastavila ten pád! No a navíc musí mít pod kontrolou směr kolektivu a to vždy směrem od země.
Navíc by se měla helina srovnat nejrychlejší možnou cestou do horizontální polohy (invert nebo normál) a ne skoro z invertu do normálu. Otočení heliny trvá moc dlouho a nelze to považovat za záchranu.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
kolaCZek

#309 Příspěvek od kolaCZek »

Hehe... Cekal jsem, kdy sem boZZda vlitne s HCckem. A uz je to tu. :-D
Spektrum DX8, PhoenixRC
boZZda

#310 Příspěvek od boZZda »

kolaCZek píše:Hehe... Cekal jsem, kdy sem boZZda vlitne s HCckem. A uz je to tu. :-D

Hele, s ničím jsem sem nevletěl a žádné konkrétní bezpádlo jsem nezmínil. Krom toho HC už není :wink:

Jen vysvětluji co to znamená záchrana. Koukám, že se tady zaměňují pojmy s dojmy.
Brain záchranu nemá a tak jsem se to snažil vysvětlit, co musí záchrana dělat, aby zachránila.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
papaya

#311 Příspěvek od papaya »

ja v tom problem nevidim ze 99% ludi to tak pouziva.... prinajhorsom si len roztrepu helinu.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
swalko

#312 Příspěvek od swalko »

papaya píše:ja v tom problem nevidim ze 99% ludi to tak pouziva.... prinajhorsom si len roztrepu helinu.

Neboj, ono to ide aj so "SKUTOCNOU ZACHRANOU" :!: ... kedze sa teraz uz bavime len o pojmoch a dojmoch a zmysel debaty je davno prec :wink: .
rcblog.houseofcode.eu
fire

#313 Příspěvek od fire »

zmysel debaty uz nie je podstatny, hlavne ze sa spravila reklama
PRÔTOS
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od Elfew »

Muze mi nekdo pprovnat letovy projev brain vs spirit? Diky
IgorGSM

#315 Příspěvek od IgorGSM »

Ja mam spirit v 600e a brain v 600n. Letovy prejav je dost tazke porovnat lebo je velmi podobny ale pokusim sa ale je to len moj nazor. Brain je oproti spiritu taky jemne "vlacny" alebo "gumovy" proste nejde tak ostro za packami a heli je taka plynulejsia ale negativum je ze mam pri nom tak trochu pocit ze ma heli neposlucha proste ze si zije svojim zivotom, naproti tomu pri spiritovi mam pocit ze heli poslucha ako dobre vycviceny strazny pes :mrgreen: a nema "svoj rozum". Tak trochu mi brain pripomina v-bar ale fakt len velmi mierne tym svojim vlastnym rozumom.
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“