na zachranu sis mel koupit jine bezpadlo, u ktereho(pripadne kterych) to funguje velmi dobre.(HC3SX, Spirit)
co se tyce autolevelu tak na helifreaku je snad pres tisic prispevku, kde se resi co ma SL delat a proc to nedela a jak to nastavit ...
Berlickou pro funkci zachrany by bylo 1) dat jakz takz do kupy fungujici SL, aby helinu srovnal do nejakeho horizontu s agresivnim nastavenim 2) na vysilaci na mzikovy prepinac dat SL bank a dale to mixnout se zpozdenim napr. 0,2s na kladny kolektiv 10-11°
Idealni by byla samotna funkce zachrany na samostatnem kanalu bez nutnosti obetovat jeden bank.
swalko: selflevel a zachrana jsou dve odlisne veci!, ktere obe mohou byt implementovany v bezpadle
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
kolaCZek píše:papaya: A pocitas s tim, ze vrtas nevisi presne v horizontu, ale lehce nakloneny?
pocitam, popisujem to v mojom prvom prispevku. Ak zapnem autolevel, helinu mi zrovna do roviny , co je presne ten problem, ze ona musi zostat naklonena. Preto som hodnotu kridelok, stiahol z -3 na 0. Uvidim ako sa to bude spravat ked to vyskusam a podla reakcii to este dotrimujem.
Lada1 píše:swalko: selflevel a zachrana jsou dve odlisne veci!, ktere obe mohou byt implementovany v bezpadle
A ty si myslis ze to neviem!? Nepochopil si to vobec ... Je uplne jedno ako to nazves, podstatne je to, ze to v Braine nefunguje tak ako ma. Okrem toho, selflevel vacsina ludi pouziva ako urcitu formu zachrany.
Naposledy upravil(a) swalko dne čtv 22.08.2013 10:44, celkem upraveno 1 x.
swalko: A kdyz uz jsme u toho... Jak to teda ma fungovat? Obavam se, ze to neni urcene ke srovnani heliny, kdyz se ti nepodari hard 3D peklo salto mortale..
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit Spektrum DX8, PhoenixRC
Je to jednoduché. Když se ti při nepovedeném lopingu a pádu dolů helina srovná, tak to není záchrana, ale jen jiná pozice vrtulníku při pádu do země!!! Tomu neříkám záchrana.
Záchrana musí mít pod kontrolou i kolektiv, aby zastavila ten pád! No a navíc musí mít pod kontrolou směr kolektivu a to vždy směrem od země. Navíc by se měla helina srovnat nejrychlejší možnou cestou do horizontální polohy (invert nebo normál) a ne skoro z invertu do normálu. Otočení heliny trvá moc dlouho a nelze to považovat za záchranu.
bavarianDemon 3X a 3SX SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
kolaCZek píše:Hehe... Cekal jsem, kdy sem boZZda vlitne s HCckem. A uz je to tu.
Hele, s ničím jsem sem nevletěl a žádné konkrétní bezpádlo jsem nezmínil. Krom toho HC už není
Jen vysvětluji co to znamená záchrana. Koukám, že se tady zaměňují pojmy s dojmy. Brain záchranu nemá a tak jsem se to snažil vysvětlit, co musí záchrana dělat, aby zachránila.
bavarianDemon 3X a 3SX SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Ja mam spirit v 600e a brain v 600n. Letovy prejav je dost tazke porovnat lebo je velmi podobny ale pokusim sa ale je to len moj nazor. Brain je oproti spiritu taky jemne "vlacny" alebo "gumovy" proste nejde tak ostro za packami a heli je taka plynulejsia ale negativum je ze mam pri nom tak trochu pocit ze ma heli neposlucha proste ze si zije svojim zivotom, naproti tomu pri spiritovi mam pocit ze heli poslucha ako dobre vycviceny strazny pes a nema "svoj rozum". Tak trochu mi brain pripomina v-bar ale fakt len velmi mierne tym svojim vlastnym rozumom.