YAK 55
Re: YAK 55
Presne jsem cekal az zacne nekdo takhle rejpat.Napsal jsem ze by se to kroutilo tim jsem nemyslel ze by se to muselo kroutit.A s tim yakem od gold wingu jsem myslel ze je idealni na 3D podle konstrukce,ktera vypada ze je tuha.Pod rukama mi proslo uz nekolik modelu a navic o konstrukci mam neco prectenyho.
Ano priznavam ze yak od orionu neni moderni masina nicmene 3D zalitne a navic vubec nevim jestli yak od Hubenyho je dimenzovany na benzin kdyz doporucene je elektro.Konstrukce nemusi byt vzdy dimenzovana na spalovaky....
Ano priznavam ze yak od orionu neni moderni masina nicmene 3D zalitne a navic vubec nevim jestli yak od Hubenyho je dimenzovany na benzin kdyz doporucene je elektro.Konstrukce nemusi byt vzdy dimenzovana na spalovaky....
Scorpio A80;Cessna 182;SBach 342(3D) 1m;Fun Cub;BEDE BD-4;Yak55M(3D) 1,5m(ve vystavbe)
LMK Liberec
LMK Liberec
Jedna věc je, co jsi napsal, druhá je, jak jsi to myslel.
A co jsem viděl i tu konstrukci té Katany tak by se to při 3D létání kroutilo.
atím ve výstavbě ale už teď můžu říct že je parádní a naprosto ideální na 3D.
A posuzovat, jestli je to ideální 3D podle konstrukce...
No...
A do dvoumetrovky doporučovat benzín, protože ti tam 5s4000 odchází? No to je překvapení
Do dvoumetrovek se dává 6s a víc, což je sada kolem 1500-1700kč s poštou. Jenže letadlo ti vydrží několik let, s benzínem je to sezona, max dvě. Započítal jsi cenu letadla do ceny benzínové a elektro alternativy?
Nehledě na to, že tyhle motory nikdy nebudou chodit (ani zdaleka) tak dobře, jako elektrika a pilot tak bude narážet na omezení i při klasické základní akrobacii?
A co jsem viděl i tu konstrukci té Katany tak by se to při 3D létání kroutilo.
atím ve výstavbě ale už teď můžu říct že je parádní a naprosto ideální na 3D.
A posuzovat, jestli je to ideální 3D podle konstrukce...
A do dvoumetrovky doporučovat benzín, protože ti tam 5s4000 odchází? No to je překvapení
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Samozrejme co se tyce spolehlivosti tak elektrika je na tom 100krat lepe.S temi baterky jsem posuzoval co jsem mel v 1,5m Katane nez mi vypl BEC na reglu a ero bylo na trisky.Samozrejme ze do vetsich se davaji vetsi baterky.Kolega ma extru od extreme flight s motorem Hacker a leta 10ti clanek.Ja konkretne nedam dopustit na motory AXI s regly Jeti spin (muj yak55m ma AXI4120/20 s reglem Jeti spin75 opto) .Ale muj názor je ze do 2 metrovek je lepsi benzin třeba od DA nebo ZDZ 
Scorpio A80;Cessna 182;SBach 342(3D) 1m;Fun Cub;BEDE BD-4;Yak55M(3D) 1,5m(ve vystavbe)
LMK Liberec
LMK Liberec
- LV
- Kontaktovat uživatele:
McFly píše:Ale muj názor je ze do 2 metrovek je lepsi benzin třeba od DA nebo ZDZ
No a moj nazor je, ze benzin do 2 m akrobata je v dnesnej dobe ulet a holy nezmysel.
Neexistuje jedina vyhoda benzinu voci elektru. Celkove naklady na elektro su mensie, spolahlivost lepsia, reakcie na plyn lepsie, mensia hmotnost......
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Tak to tak vypada ze shodnem ze se neshodnem
Kazdej ma holt svůj názor a stoji si za tim... tahle debata jestli je lepsi na 2metraka elektro nebo spalovak by pokracovala do nekonecna... 
LMK Liberec
LMK Liberec
- LV
- Kontaktovat uživatele:
McFly píše:Tak to tak vypada ze shodnem ze se neshodnemKazdej ma holt svůj názor a stoji si za tim... tahle debata jestli je lepsi na 2metraka elektro nebo spalovak by pokracovala do nekonecna...
Niet o com debatovat. Uviedol som fakty.
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Jeden holky,druhej vdolky.
Přínos této debaty je zcela zřejmý,ať si vyberete jakékoliv řešení,žádné není vysloveně špatné a stejně o výsledku rozhodnou ruky.
Jen by mě zajímalo,jak by si asi stála MVVS26 žhavík ve vašem konkurzu?
Zabte mě,ale fakt mě zajímá,co vy na to.
Přínos této debaty je zcela zřejmý,ať si vyberete jakékoliv řešení,žádné není vysloveně špatné a stejně o výsledku rozhodnou ruky.
ok-glider píše:Jeden holky,druhej vdolky.
![]()
Takže znova. Lítal jsem s 2,2m a 2m modelama, dvě stejný letadla, jedno v elektro, druhé v benzínu. rukama nedoženeš to, že benzínový motor NEFUNGUJE (minimálně v této velikosti, u 120 a výš už to není tak zlý) zdaleka tak dobře jako elektro. Je těžší a letadlo dřív zničí vibracema.
Ještě jednou, nerozhodnou schopnosti pilota, pokud nebude expert s benzínem proti začátečníkovi s elektro.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- LV
- Kontaktovat uživatele:
ok-glider píše:Jeden holky,druhej vdolky.
![]()
Horsie ako benzin. Este mensia spolahlivost, vacsia zavislost na tlaku, este pomalsia odozva na paku plynu
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
to LV
Díky.Jsem rád,že jsi mi to objasnil.
Mám v PC něco nakreslený a napadlo mě,jestli bych do trupových přepážek nevyřízl tunel pro tlumič,no,teď vidím,že to je blbost.

Díky.Jsem rád,že jsi mi to objasnil.
Mám v PC něco nakreslený a napadlo mě,jestli bych do trupových přepážek nevyřízl tunel pro tlumič,no,teď vidím,že to je blbost.
- BARTOSS.cz
Ahoj... A co raději něco od sebart ? Je to o dvě kila lehčí pro 3d lepší ne? Jirka
Ahoj kluci,rozhodně jsem nechtěl,aby se to tady strhlo v hádku,mno i když hádka vypadá jinak
.Toho,že je elektrika lepší jsem si vědom,létám zatím jen elektriku!Jen jsem chtěl vědět jak to prostě létá a jestli má cenu to stavět!!Poté,co jsem viděl jak to létá vidím,že docela luxusně!!Takže asi to vypadá tak,že do toho půjdu,díky moc každému za názor a zkušenosti.Laco ta serva jak máš ty na to asi zřejmě stačí úplně v pohodě že??Já jen co si mám přát třeba k narozkám
Jirko Sebart super,ovšem cenově trochu někde jinde! Budu rád,když to postupně osadím,vždyt víš!!Kdy poletí ten tvůj dvoumetr??? Petr
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
Můžu se zeptat, jak to děláte s baterkama? U spalovacího motoru se jen doleje nádrž a může se lítat dál. Baterka se musí po každým lítání nabít a nebo jich mít s sebou víc a točit je. Ale potom je třeba ještě nějaký větší akumulátor. Ta nezávislost na energii mi u spalováku přijde jako výhoda.
No jednak mám více packů,takže není problém,ale mám to dobré,že mám bunku přímo na letišti,dobíjím si tedy tam!!Dřív jsem to samozřejmě řešil nabíjením z auta
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
Mám jeden 12s pack do 2,2m akrobata. Nabito do půl hodiny z auta. Mezitím si zalítám třeba s Katanou MX nebo Banditem od Precision Aerobatics, ale to musím být na letišti sám. Občas stihnu i let s Dogfighterem, ale to zřídka kdy