Stolní soustruh do dílny
Re: Stolní soustruh do dílny
Krásný stroj...
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
arda1 píše:Já nevím - ale tady furt padají slova jako špičkový , přesný , na setiny ..... Kolik modelářů potřebuje opravdu obrábět v setinách? Krom toho soustruh jako takový není na takovouhle přesnost ani primárně určen. Na setiny jsou brusky - soustruh je na desetiny. Že se na něm dá při pečlivé práci něco ušolíchat na setinu a se slušným povrchem je pravda - ale časově a v opakovatelnosti výroby by si soustružník ve fabrice nevydělala ani na slanou vodu. Radek
Vzpomínám si na jednu konkrétní práci, co jsem dělával na klasické SV-18. Šlo o díry s čelem, průměru přibližně 70mm (přesně už si nepamatuji), ale toleranci na díru jsem měl 9 tisícin mm. (0,009) Dělalo se to v sériich, které se pravidelně opakovali. Netvrdím, že to bylo jednoduché, ale šlo to.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Zdravím !!!!
Prosím uživatele " Rosta 2".aby se mě ozval na email 13421@seznam.cz. Koupil jsem Mahos 22 a potřebuji nějaké informace - po př. pomoc -- ozubené kolo 120 zubů.
Děkuji !!!!!!!!!
Prosím uživatele " Rosta 2".aby se mě ozval na email 13421@seznam.cz. Koupil jsem Mahos 22 a potřebuji nějaké informace - po př. pomoc -- ozubené kolo 120 zubů.
Děkuji !!!!!!!!!
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
slastr píše:Zdravím !!!!
Děkuji !!!!!!!!!
Klidně mě napiš co bys potřeboval vědět v SZ, nebo zajeď ke mě do Slavkova, zas tak daleko to nemáš
slastr píše:Zdravím !!!!
Děkuji !!!!!!!!!
Skvělý soustruh. Gratuluji ke koupi a přeji hodně kvalitních výrobků.
pozerám že všetký tieto stolné sustruhy ako by jedna firma vyrábala, mam čínu a podoba sa na ten Mahos
, na modelarčenie a sem tam niečo vyrobiť pri oprave je v pohode aj na mojom činanovi. Nebyť činanov
tak kopec ľudí by si neskusílo strojne obrábanie. Áno na inzerať sa dá kupit stroj poctivo vyrobený, ale kam sním alebo ako ho lacno dopravit a zložiť ked ma hmotnost 700kg
Mám Promu desť rokov, je pravada že sem tam čínan na konštrukcii zjednodušil, veď aj on chce žiť. Mám rád diskutujúcich, ktorí argumentujú že stŕpa pri veľkom úbere materialu, to stŕpanie dokážem urobiť aj na SN40 keď ako blbec dám veľký úber materialu
Presnosť, dá sa na stovku len to chce mikrometer a často merat, lepšie namontovať suportovú brúsku a dobrúsiť
A ešte "železo" alebo presnejšie oceľ je veľa druhov, a podľa toho sa aj obrába 
http://stroje.bazos.sk/inzerat/27947714/sustruh.php dobrá cena, ale tá váha
tak kopec ľudí by si neskusílo strojne obrábanie. Áno na inzerať sa dá kupit stroj poctivo vyrobený, ale kam sním alebo ako ho lacno dopravit a zložiť ked ma hmotnost 700kg
http://stroje.bazos.sk/inzerat/27947714/sustruh.php dobrá cena, ale tá váha
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Původně jsem taky uvažoval o levném číňanovi, nebo nějakém od promy, ale po spatření mahose... Už jsem jiný nechtěl. Problém byl Mahos22 sehnat. Trvalo to víc jak rok, ale povedlo se. Proti levným čínským nic nemám, určitě udělají spoustu práce. Já měl možnost koupit poctivou českou kvalitu, tak jsem toho využil a nelituji.
- studio_penguin
Ahoj.
Taková malá modelářská domácí hračička na čtvrt metru čtverečního
Taková malá modelářská domácí hračička na čtvrt metru čtverečního
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Keby na vrchu nemal tu frezu, tak poviem , ze kufrikovy, z vrchu nasadis dekel a odlozis do skrine, ako sijaci stroj, alebo pisaci, era kufrikoveho naradia
- studio_penguin
jozefbb píše:Keby na vrchu nemal tu frezu, tak poviem , ze kufrikovy, z vrchu nasadis dekel a odlozis do skrine, ako sijaci stroj, alebo pisaci, era kufrikoveho naradia
Ty si děláš srandu.... ale kde si myslíš, že to skladuju? Samozřejmě ve skříni ve fochu i s frézkou
Jinak tahle věcička se vyráběla od půlky 70. let do půlky 90. let v Rakousku (firma EMCO).
Tady je odkaz na popis a fotky na anglickém serveru o soustruzích (a jsou tam odkazy i na ostatní modely):
http://www.lathes.co.uk/emco/page3.html
Ahoj !
Tak sem četl na foru,že chce někdo udělat pohon na Mahos 22 na příčný posuv,nevíte o tom něco ??? Už nevím,jak se jmenoval,nezapsal sem si to a zpětně to nemožu zaboha najít,pokud by ho někdo znal,písnite prosím adresu,rád bych se s ním spojil a vyzvěděl,jak je s tím daleko.Zatím sem vyměnil a přidal nové maznice,abych nemusel při mazání sundávat posuvové kola. Taky sem přidal kolečko s noniusem na konci posuvového šroubu (vpravo pod koníkem),dá se s tím docela dobře pracovat při vyřazení posuvových kol a zapnutí matky na suportu.
Slastr.
Tak sem četl na foru,že chce někdo udělat pohon na Mahos 22 na příčný posuv,nevíte o tom něco ??? Už nevím,jak se jmenoval,nezapsal sem si to a zpětně to nemožu zaboha najít,pokud by ho někdo znal,písnite prosím adresu,rád bych se s ním spojil a vyzvěděl,jak je s tím daleko.Zatím sem vyměnil a přidal nové maznice,abych nemusel při mazání sundávat posuvové kola. Taky sem přidal kolečko s noniusem na konci posuvového šroubu (vpravo pod koníkem),dá se s tím docela dobře pracovat při vyřazení posuvových kol a zapnutí matky na suportu.
Slastr.
Naposledy upravil(a) slastrn dne úte 21.01.2014 23:11, celkem upraveno 2 x.
-
jonyx27
- Kontaktovat uživatele:
Jamam tento sustruh uz hadam 6 let a nadmieru spokojnost . S promou sa to neda zrovnat v nicom .
http://www.technomat.sk/eshop/action/pr ... x550.xhtml
Da sa s nim robit vsetko . Mam porobene aj dake pripravky tak dokazem na nom aj urcite veci frezovat a nie len sustruzit . Jedinu vec co som dorabal na nom je ze na hlavne loze som dorobil stierace mosadzne pliesky aby nesiel bordel do vodiacich casti suportu -sustruznici to poznaju . Sustruh ma taky vykon ze som bez problemov pretacal na nom aj kotuce z auta a dural si farebne kovy je na nom radost robit . Sustruh ma uz daco za sebou a presnost sa nezmenila .
http://www.technomat.sk/eshop/action/pr ... x550.xhtml
Da sa s nim robit vsetko . Mam porobene aj dake pripravky tak dokazem na nom aj urcite veci frezovat a nie len sustruzit . Jedinu vec co som dorabal na nom je ze na hlavne loze som dorobil stierace mosadzne pliesky aby nesiel bordel do vodiacich casti suportu -sustruznici to poznaju . Sustruh ma taky vykon ze som bez problemov pretacal na nom aj kotuce z auta a dural si farebne kovy je na nom radost robit . Sustruh ma uz daco za sebou a presnost sa nezmenila .
Ak viem poradim. Roky praxe v modelarcine ma naucili vela ,no ucim sa stale .
to iste ako proma SPB550 
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
-
jonyx27
- Kontaktovat uživatele:
Az na to ze proma ma o 150 W mensi vykon a to je dost poznat . A celkovo vyrobky proma su neni presne a spracovanie uplne inde ked ze vlastnim od nich ine stroje .Proste totozne s cinou .
Ak viem poradim. Roky praxe v modelarcine ma naucili vela ,no ucim sa stale .