MJX F45
MJX F45
Zdravím všechny vrtulníkáře a zároven prosím o radu.
Koupil jsem si tento vrtulník a mám ho asi měsíc. Dnes mi při létání najednou něco vysadilo a vrtulník se začal nekontrolovatelně točit kolem své osy..tak tak jsem s ním přistál bez úhony. Zkoušel jsem potom vypnout vysílačku a vše znova spárovat...vše ok, ale při startu když se začne odlepovat od země,začne zase pomalu rotovat a čím více plynu přidám,tím je to intenzivnější...
Na páčku otočení reaguje jen na zemi, do určitých otáček hlavního rotoru...při vyšších otáčkách už ne...jako by to nestíhal ocasní motorek.
Neporadí mi někdo, čím to může být?
Díky
Koupil jsem si tento vrtulník a mám ho asi měsíc. Dnes mi při létání najednou něco vysadilo a vrtulník se začal nekontrolovatelně točit kolem své osy..tak tak jsem s ním přistál bez úhony. Zkoušel jsem potom vypnout vysílačku a vše znova spárovat...vše ok, ale při startu když se začne odlepovat od země,začne zase pomalu rotovat a čím více plynu přidám,tím je to intenzivnější...
Na páčku otočení reaguje jen na zemi, do určitých otáček hlavního rotoru...při vyšších otáčkách už ne...jako by to nestíhal ocasní motorek.
Neporadí mi někdo, čím to může být?
Díky
Re: MJX F45
Ono to asi taky ocasní motorek bude. Může být očesané i ozubené kolo, pastorek. Mohlo by to být i gyro. Vezmi model do ruky, nech roztočit hlavní rotor a cukni s vrťasem na stranu. Gyro (motorek) by mělo reagovat změnou otáček. Stejnosměrné motorky odcházejí poměrně rychle.....
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Tak jsem to vyzkoušel a reagoval na pootočení změnou otáček a najednou se úplně zastavil...pomohl jsem mu se roztočit a po chvíli zase stál,takže asi opravdu motorek.Díky za ujištění!
Mozna ti jeste motorek slouzi... i kdyz je to kvalitativne tragedie ....
Docela rado to dela pripojeni k desce .. konektor moc dobre nedrzi a po vytazeni a zapojeni najednou zase funguje....obzvlaste po nakem tom tvrdsim pristani ..... ja na to prisel pote co sem motor rozdelaval a uhliky jsem mel OK, motor se tocil pri pripojeni zdroje ....ale proste cas od casu vynechal .... uz sem planoval ze ty dratky priletuju, ale nakonec sem dal stejne stridavej ...
Docela rado to dela pripojeni k desce .. konektor moc dobre nedrzi a po vytazeni a zapojeni najednou zase funguje....obzvlaste po nakem tom tvrdsim pristani ..... ja na to prisel pote co sem motor rozdelaval a uhliky jsem mel OK, motor se tocil pri pripojeni zdroje ....ale proste cas od casu vynechal .... uz sem planoval ze ty dratky priletuju, ale nakonec sem dal stejne stridavej ...
Tak jsem vyzkoušel a beze změny...ted už motorek nerostočím ani s pomocí. Je to celkem prasárna od výrobce...vrtulník za 2500, vylítáno cca 10 baterek a motorek v pánu. Záruka se na to samozřejmě nevstahuje.
Grrr
Ten střídavý jsi dal s čeho? Jak jsem se díval na ten upgrade, myslím byl tam střídavý jen hlavní motor.
Grrr
Ten střídavý jsi dal s čeho? Jak jsem se díval na ten upgrade, myslím byl tam střídavý jen hlavní motor.
-
beginner99
Nám se stala úplně stejná věc a byl to zadní motorek .
čtu jako dábel, ale je tam toho strašně mnoho...asi by mi to čtení zabralo celý den 
Nemohl bys mně prosím tě nasměrovat, kde koupit celý kit, at nekupuju zase zbytečně ten stejnosměrný, který zase odejde
Nemohl bys mně prosím tě nasměrovat, kde koupit celý kit, at nekupuju zase zbytečně ten stejnosměrný, který zase odejde
Naposledy upravil(a) d.oros dne stř 11.09.2013 20:27, celkem upraveno 1 x.
d.oros píše:čtu jako dábel, ale je tam toho strašně mnoho...asi by mi to čtení zabralo celý den
Nemohl bys mně prosím tě nasměrovat, kde koupit celý kit, at nekupuju zase zbytečně ten střídák, který zase odejde
Cteme a placeme!
Kit komplet stridaky oba nekoupis. Zatim je jen hlavni motor. Zadky se ostridakovavaji opravdu amatersky a kdo (ja) tomu dost nerozumi je v ..... novem moturku na chvilku.
Jj, už jsem ho ojednal. Doufám že ten další mi neodejde po osmi baterkách, jako tenhle 
U mojí F45ky se mi to stalo po 12 baterkách
začal se otáčet kolem osy a když sem jej vzal do ruky tak motorek nemel vubec zadnou sílu.dal sem nový a vše je zas ok.