HK 5,8GHz FPV set - Problém

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Re: HK 5,8GHz FPV set - Problém

#61 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj kluci,
mám problém :(

Mám doma tento FPV set: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... x_Set.html
Jako monitor používám notebook a EasyCAP,
vše fungovalo až do dneška, dlouho jsem to nepoužíval protože bylo GoPro na reklamaci, dneska přišlo nové GoPro a zlobí to:

Před tím sem létal s origo lineárními anténami a dosah byl cca. 300 metrů. Fajn, ale udělal jsem si vlastní Cloverleaf antény a dnes když to zkouším s těmi novými anténami, tak obraz začne naskakovat až když se antény skoro dotékají :( 8O Myslel jsem, že je to těmi anténami, že jsem je neudělal dobře. Pak jsem šel vyzkoušet lineární a výsledek stejný :/ :( Dosah absolutně nulový, obraz začne naskakovat až když už se antény téměř dotýkají, jinak tam je pořád vlnění :(

Co s tím? Máte někdo podobnou zkušenost?
ST
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od ST »

Já mám to samý, akorát přijímač mám tenhle http://hobbyking.com/hobbyking/store/__18649__Boscam_RC805_5_8Ghz_8_Channel_AV_Receiver.html. Tam mě vytáčí to, že když zasunu jack do AV1 nebo AV2 nadoraz tak obraz zmizí. Prostě se to posune mimo plošky. Musím to mít cca 1,5mm vysunuto aby to fungovalo. Než jsem na to přišel, tak jsem se docela vyztekal. Koukni se jestli nemáš přepnutej kanál a jseš někde mimo.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Ancistrus01 »

ST píše:Já mám to samý, akorát přijímač mám tenhle http://hobbyking.com/hobbyking/store/__18649__Boscam_RC805_5_8Ghz_8_Channel_AV_Receiver.html. Tam mě vytáčí to, že když zasunu jack do AV1 nebo AV2 nadoraz tak obraz zmizí. Prostě se to posune mimo plošky. Musím to mít cca 1,5mm vysunuto aby to fungovalo. Než jsem na to přišel, tak jsem se docela vyztekal. Koukni se jestli nemáš přepnutej kanál a jseš někde mimo.

Ahoj, s tím Jackem to zkusím, díky.
Kanály jsou dobře, to je to první co jsem kontroloval :)

Edit: Ikdyž o tom tak přemýšlím, jaký ma význam jack na kvalitu signálu? že se obraz objeví až téměř při doteku?
ST
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od ST »

Já to píšu jako jeden z možných problému co jsem s tímhle setem měl.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jo tak to jo, díky :)

Zítra to ozkouším, jsem na to zvědav.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Ancistrus01 »

Tak mám dobré zprávy, vše funguje, cloverleaf antény jsou paráda! 5.8ghz prošel přes 2 železo-betonové zdi 8O jen s malým rušení! :D
raptor181
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od raptor181 »

Ancistrus01 píše:Tak mám dobré zprávy, vše funguje, cloverleaf antény jsou paráda! 5.8ghz prošel přes 2 železo-betonové zdi 8O jen s malým rušení! :D

A kde byl tedy problém? V tom jacku?
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Ancistrus01 »

raptor181 píše:A kde byl tedy problém? V tom jacku?

Popravdě? Absolutně nevím :oops: když jsem do druhý den zkoušel připojit, tak vše běželo jak má, ale myslím, že jsem měl obráceně sig a mínus na FPV, takže neběžel obraz do vysílače, a když jsem to otočil, normálně to fungovalo :)
pad
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od pad »

Kruci, tak já určitě plus a minus prohozené nemám ... fakt tady nejste někdo ze severu čech? Už jsem to chtěl instalit na kopteru .... no ještě že jsem to předtím vyzkoušel :(
kombat na kopci i s motory :-)
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“