TBS Discovery a jeho klony
Re: TBS Discovery a jeho klony
Poslední video je 12 příspěvků zpátky. Vibrace musíš vždycky minimalizovat seč to jde, přes to vlak nejede.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Dejfak píše:Tak to vypadá že kluci z HK, trochu obšlehli Disko
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... hield.html
tak to jo
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Nejen druhý kit , ale i třetí SK450.
A zároveň je takový teplý. Nějak nechápu jak se tam dává baterka. Takový to plato vzadu , v kterým je schovaná na diskaverce baterka, tady chybí. Naopak je plato vepředu. Stejně rozteč "kořenů" ramen je u toho nějaká malá , obávám se že se tam dopředu gopro s FPV kamerkou vůbec vedle sebe nevejdou. Přijde mi to takový nepoužitelný.
A zároveň je takový teplý. Nějak nechápu jak se tam dává baterka. Takový to plato vzadu , v kterým je schovaná na diskaverce baterka, tady chybí. Naopak je plato vepředu. Stejně rozteč "kořenů" ramen je u toho nějaká malá , obávám se že se tam dopředu gopro s FPV kamerkou vůbec vedle sebe nevejdou. Přijde mi to takový nepoužitelný.
Frsky X10S Carbon
krtek2k píše:Nejen druhý kit , ale i třetí SK450.
To pořízení by zas takový problém nebyl, ramena máš za pár USD na GLB (na HK taky, ale o něco dražší), jiný důvod ke koupi celé stavebnice SK450 není.
Blbé je spíš to, že ramena SK450 nejsou stejná jako DJI, známá z originálu a řady klonů. Jak správně píšeš, SK450 mají mnohem menší rozteč vrchní a spodní desky, jeden rám postavený na tomto podkladu jsem měl a opravdu je skoro nemožné dát mezi to baterku.
Taky bych asi koupi nedoporučil, tohle úplně praktické nebude
Ramena F450 jsou stejná v roztečích jako ramena na GLB, ale průměr šroubů není. na F450 jsou cca 2.5mm a na ramenech GLB (450) jsou 3mm průměr. Predpokládám, že rozteč je stejná jako dji ramena. .... to jen tak že jsme u těch ramen.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Ancistrus01 píše:Hodím sem dotaz:
neměl by někdo zájem o "klon" plata na TBS Disco z uhlíku nebo cuprextitu? Na cuprextit jsem schopen udělat rozvody.
Cena za cuprextitové plata by byla 800Kč včetně poštovného a materiálu.
Kdyby měl někdo zájem, tak bych poprosil napsat do SZ.
Máš nějaké foto?
jamesgsf píše:Ramena F450 jsou stejná v roztečích jako ramena na GLB, ale průměr šroubů není. na F450 jsou cca 2.5mm a na ramenech GLB (450) jsou 3mm průměr. Predpokládám, že rozteč je stejná jako dji ramena. .... to jen tak že jsme u těch ramen.
Ano, u "DJI style", kam patří F450 se šrouby liší - některé jsou na šrouby 3mm, jiné 2,5mm, ale klidně lze kombinovat na jednom modelu. Mám osobně ověřeno, na hexe mám momentálně "mix".
Tento klon od HK je ale jiný, tam jde o ramena SK450 - http://www.goodluckbuy.com/sk-450-motor ... opter.html a ta se od DJI liší skoro ve všem. Jinak ten odkaz na GLB je nějak drahý, měli tam to samé levněji, ale nějak to teď nemohu najít. Pokud to opravdu už není, tak pak jsou levnější ramena SK450 přímo z HK - http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Parts.html .
Ano lze kombinovat, ja to na trikoptéře mám taky. To jen tak aby někoho nepřekvapilo, že bude potřebovat nové šrouby, až nějaký rameno zlomí a objedná z GLB. Třeba jako mne
.... mluvím o F450, a souhlasím sk450 je uplně něco jiného, jen jsem myslel, že by se tato informace mohla někomu hodit. Jinak když je nouze o ramena (po pádu) asi se nejvíc vyplatí koupit celej set z HK http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__44404__Q450_Glass_Fiber_Quadcopter_Frame_450mm_EU_warehouse_.html poštovný jsem měl asi 3-4 dolary z NL a do týdne to bylo doma. Což mne skoro to samé stála ramena dvě z GLB, kdybych neobjednával víc věcí asi bych to jinak vzal z HK.
jamesgsf píše:Ano lze kombinovat, ja to na trikoptéře mám taky. To jen tak aby někoho nepřekvapilo, že bude potřebovat nové šrouby, až nějaký rameno zlomí a objedná z GLB. ...
To mě trošku překvapilo. Já mám z GLB rám Locust MF450, který jsem dostal i s rameny, které nebyly označeny DJI, takže předpokládám že byly od GLB. Šrouby k tomu byly imbus 2,5x5. Objednal jsem si tam náhradní ramena a to už mi přišly ty s označením DJI. Po výměně samozřejmě původní šrouby seděly. Jeden ten šroub jsem ztratil a teď mám docela problém jej v okolí sehnat
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
zskal píše:To mě trošku překvapilo. Já mám z GLB rám Locust MF450, který jsem dostal i s rameny, které nebyly označeny DJI, takže předpokládám že byly od GLB. Šrouby k tomu byly imbus 2,5x5. Objednal jsem si tam náhradní ramena a to už mi přišly ty s označením DJI. Po výměně samozřejmě původní šrouby seděly. Jeden ten šroub jsem ztratil a teď mám docela problém jej v okolí sehnat
To s těmi průměry u dodavatelů neřeš - prostě některá "DJI style" ramena mají 3mm a jiná 2,5mm, nedá se to zobecnit. Já mám dokonce dojem, že mám z GLB jak 3mm, tak 2,5mm, opravdu to dost motají. Naštěstí to v praxi pak nevadí.
Se sháněním šroubů ti neporadím, mě se to doma nějak nahromadilo, takže mám obou průměrů dost, kupovat to samostatně jsem nezkoušel.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vyházené nesouvisející příspěvky.
Jen se zeptám, létal jsi s tímhle rámem? Je to predloha z DYI drones, jen že má jednu velkou slabinu. Doporučuji komplet předělání výřezů( kříže, uchycení baterky apod.)
jamesgsf píše:Jen se zeptám, létal jsi s tímhle rámem? Je to predloha z DYI drones, jen že má jednu velkou slabinu. Doporučuji komplet předělání výřezů( kříže, uchycení baterky apod.)
Můžeš to trochu blíž popsat v čem ta slabina spočívá? Myslíš že tím utrpí celková konstrukční pevnost? Mě se ten rám zdá v pohodě. Lítám teď taky s klonem Locust MF450, který se mi jeví mnohem horší než tento, ale lítá bezvadně...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
jamesgsf píše:Jen se zeptám, létal jsi s tímhle rámem? Je to predloha z DYI drones, jen že má jednu velkou slabinu. Doporučuji komplet předělání výřezů( kříže, uchycení baterky apod.)
Ahoj, lítám s ním už více než půl roku, schytal už spoustu ran a drží perfektně! Pevnost, ať se to nezdá je velice dobrá! Cuprextit je nezkutečně pevný
Teď jsem si vzpomněl, spadlo mi to na poli na kamenitou cestu zhruba z 25m při vybití baterie, bylo to sice brzděno vrtulemi, ale i tak to byla pořádná prda... A stále ok!
Tak jsem to dneska dopracoval po mechanické stránce do funkční podoby. Zítra to doladím v programu a můžu zkoušet v letu. Je to zatím konstrukčně poplatné použité kameře. Zatím nic jiného nemám. Gimbal váží komplet 35g i s 13g servy CORONA DS939MG . Asi to bude vadit i kameře pro FPV, ale je to zatím pokus.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...