Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
PiNa
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel

#151 Příspěvek od PiNa »

michalv píše:Ahooj, já mám Mvario EX a dal jsem si tam nový firmware 2.06 a včera jsem ho zkoušel a nedá se to srovnat s verzi 2.0.

Na vário jsem se ptal na Jeti Meetingu a již brzy bude úplně nové vário, které bude o poznání rychlejší s mnohem jemnějším rozlišením. Pokud si dobře pamatuji 15-20cm? Ale ruku do ohně bych za to nedal. Testy prý již proběhly a vypadá hodně dobře.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
michalv

#152 Příspěvek od michalv »

No tak to je suupeer :wink: už teď je to supr s verzí 2.06 :wink:
graup15

#153 Příspěvek od graup15 »

Koukám,že ve stylu Breitling..jsi si měl nechat nastříkat na křídla Prim :-) :-) design ....:-)

Nějak nám to léto končí a i termika slábne. Jak člověk netrefí docela úzký interval mezi 11.00 a 14.00 tak to stojí za pikaču. Sice jsem včera nalítal skoro dvě hodiny, ale nebylo to příjemné. Turbulence ještě ve 300metrech. Tak snad kluci ještě bude babí léto a polétáme spolu.
Hlavní důvod proč jsem včera šel lítat, bylo pokračování porovnávání výškoměrů. Do Vikinga jsem nacpal jiný SkyAssistant a výsledek naprosto stejný jako minule.
Takže už zbývá jen vrazit SkyAssistant do barometrické komory a testnout.
graup15

#154 Příspěvek od graup15 »

Pro majitele sdruženého čidla Uni-sens.. Vyšel nový fw a teď už čidlo korektně píše v hodnotách V/I/mAh...
http://www.sm-modellbau.de/download/SM% ... 0v1.06.upd
ST
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od ST »

Dneska mi odešlo další servo Hyperion WING na křídélku. Prostě shořela elektronika po cca 3min. lítání. Takže tyhle mrdky už nechci v érech ani zadarmo. Díky telemetrií jsem to ustál bez šrámu, ale šlo to tvrdě do skratu. Mladýmu odešlo to samý servo předevčírem taky. prostě končím s těmito šmejdy, a tahle zkušenost mě stála 6k , to si kurevsky zapamatuju. Co si dám do křídel si hodně rozmyslím, ale asi to budou nejspíš Futaby 3150. :evil: :evil: :evil:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Skorpion
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od Skorpion »

Zeptám se úplně blbě, máš udělanou dobře instalaci? Instaloval jsem jich asi více jak 200 (na přesný počet bych se musel podívat) a nevím, že by jsi na to někdo stěžoval... Ty jich máš pár kusů a nefunguje ti žádné.
M1
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od M1 »

...ty jo Stando to už je fakt nějaký divný takovej počet :roll:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
ST
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od ST »

Stejnou instalaci mám i na ENJOY s digi HITEC starými 6let a není jedinej problém. Navíc ještě jedu jen na 6V palubní napětí. Klapky jdou normálně zlehka, nikde nic nedře nevím co bych měl ještě špatně. Za celo dobu co lítám s RC modely (od roku 1983 ) mi nekikslo jediný servo. Fakt tomu nerozumím.
PS : to že šlo do zkratu poznala telemetrie. Prostě skrat v elektronice serva. Zatím nemám ani náladu se v tom šťourat jak jsem nasranej. Jinak nejsem debil a ruce volšový nemám, takže svoji vinu vynechávám.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od lakotamm »

Aké si mal napatie pred a po skrate?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ST
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od ST »

Před 5,9 V při zkratu 5,0V. Z LiFePO4 1100mAh omezení přez diodu. Ale to byl jen první údaj na alarmu telemetrie, dál jsem to nestudoval, protože jsem měl plný ruce to dostat rychle dolů. Ta klapka byla cca 5mm v dolní poloze a tak to bylo celkem páčkování i se směrovkou.
RedAce

#161 Příspěvek od RedAce »

A) Jsi prokletý
B) Naštval jsi někoho z Hyperionu
C) Děláš něco špatně

Každopádně to nechápu...
michalv

#162 Příspěvek od michalv »

ST píše:Dneska mi odešlo další servo Hyperion WING na křídélku. Prostě shořela elektronika po cca 3min. lítání. Takže tyhle mrdky už nechci v érech ani zadarmo. Díky telemetrií jsem to ustál bez šrámu, ale šlo to tvrdě do skratu. Mladýmu odešlo to samý servo předevčírem taky. prostě končím s těmito šmejdy, a tahle zkušenost mě stála 6k , to si kurevsky zapamatuju. Co si dám do křídel si hodně rozmyslím, ale asi to budou nejspíš Futaby 3150. :evil: :evil: :evil:

To je teda síla a já jsem si koupil do Storka 4xHyperion Wing :roll: . No, musím se modlit, aby se něco nestalo.
Skorpion
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od Skorpion »

Používám to na 5,3V , pevně stabilizované a není problém. Ale je pravda, že by to dle návodu mělo vydržet 6,6V tuším?
michalv

#164 Příspěvek od michalv »

No mělo by to vydržet podle nápisů na krabičce 7,3V max.
graup15

#165 Příspěvek od graup15 »

Skorpion píše:Zeptám se úplně blbě, máš udělanou dobře instalaci? Instaloval jsem jich asi více jak 200 (na přesný počet bych se musel podívat) a nevím, že by jsi na to někdo stěžoval... Ty jich máš pár kusů a nefunguje ti žádné.

No já jsem na tom podobně..sice né 200, ale cca 80 kusů rozhodně. A taky mi žádné neodešlo bez příčiny. Asi tam Standa má nějaké geopatogení zony :-) :-)
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“