Super výkonné elektrovětroně - povídání

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
RedAce

Re: Super výkonné elektrovětroně - povídání

#871 Příspěvek od RedAce »

Nemůžeš chtít kabinku, velký model, 50m/s stoupání, celé to pohánět oběžkou, aby to bylo levné a vydrželo to...
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#872 Příspěvek od lakotamm »

RedAce píše:Nemůžeš chtít kabinku, velký model, 50m/s stoupání, celé to pohánět oběžkou, aby to bylo levné a vydrželo to...

zabudol si povedať že chcem kompozit... :)

No nič, peniaze nemám ani na jedno, zatiaľ to nechám plávať. :)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#873 Příspěvek od miglosch »

no a co New Beach od Bačinského? začíná myslím na cca 7500Kč za skleněnou verzi...
http://www.pina.cz/2009/09/09/video-new-beach-electro-15kw/
Tomikk

#874 Příspěvek od Tomikk »

Tady mas k rozhodovani jeste kousek litani ze vcera.
Rakousky modelari byli zpocatku husty, chteli pojisteni, zaplatit 5€,
atd, ale pak se uklidnili a docela jsem polital, nic neplatil, jen kolega zacatecnik litat nemohl;(

[youtube]http://youtu.be/5HV1qpRjLlY[/youtube]
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#875 Příspěvek od lakotamm »

New Beach vyzerá OK. Akurát sa ťažko hľadajú informácie ako napríklad hrúbka krídla... :roll: Asi by som zobral jedine uhlík... No nemá smerovku - to je pre mňa mínus.

Ten tvoj typhoon lieta pekne. No ako som povedal - motor by som tam nevtesnal...

Premýšľal som o Ionovi - vzhľad OK, no musel by som vytmeliť a nastriekať krídla = zase mesiac makačka. :roll: Nemá smerovku.

Ja vám neviem... Niečo ma stále láka:
coradofinal[1].jpg
coradofinal[1].jpg (10.41 KiB) Zobrazeno 1199 x

4s 1600mAh, alebo 5s 1200? :)
To by bolo choré - 200g motor do toho... :roll: Ale zase mal by som nerozložitelný model ktorý znesie termiku. :) EDIT: prípadne 2 trupy, do 1 axi 2217/12 (500W) a do druhého 1,5k-1,8W

PS: Poslal som výrobcovi Lynxa p. Diblíkovi fotky z havárie + opis. Reakcia?

Dobrý den.
No,vypadá to na povysunuté křídlo.Jak se dostala svahová spojka na elektru.Ta je totiž o zhruba 14 mm. kratší.S rychlostí to nemá nic společného,lítají s tím daleko rychleji a razantněji,ale jste první kdo má takový problém.Asi to chce používat kvalitnější pásku.
Za DS model Diblík Petr.

Akurát rozmýšľam kto s tým lietal rýchlejšie s termickou (papierovou) spojkou. :roll:

Ale je fakt, že som mal použiť PVC izolepu. Kašlať na to.
Naposledy upravil(a) lakotamm dne úte 10.09.2013 15:08, celkem upraveno 1 x.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
tks
Kontaktovat uživatele:

#876 Příspěvek od tks »

1.5m je malé, to musíš po pěti sekundách vypínat motor, protože je to hned pryč a nevidíš to.
Měl jsem GS3020 v Ocelotovi - na 4S tam byl 1kW a opravdu mě to moc dlouho nebavilo. Na termiku už je to těžké (1kg) a na cokoliv jiného je to malé. A pokud chceš lítat furt na motor, tak to chce pyloňáka, to by byla jiná zábava.

Jak jsem psal nedávno, já už na univerzálnost nevěřím.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
RedAce

#877 Příspěvek od RedAce »

No...1500 rozpětí, 200g motor, 200g baterka, full-carbon, možná olovo v ocasu. Corado je bezesporu super letadlo, ale v téhle konfiguraci ti dřív snese vajíčka než termiku ;)

Taky sem pořád dumal, které jedno letadlo za rozumné peníze zvládne to, co od něj chci. Nakonec tím "jedním" letadlem je betonové 1,7m Wilco na blbnutí a 3,2m Pike Plus na termiku. Pohon včetně baterek je v obou prakticky stejný až na vrtuli, takže kufřík s vybavením mám připravený a dle počasí nebo nálady vemu letadlo a mám zaručené výkony dle mých představ.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#878 Příspěvek od lakotamm »

tks píše:1.5m je malé, to musíš po pěti sekundách vypínat motor, protože je to hned pryč a nevidíš to.
Měl jsem GS3020 v Ocelotovi - na 4S tam byl 1kW a opravdu mě to moc dlouho nebavilo. Na termiku už je to těžké (1kg) a na cokoliv jiného je to malé. A pokud chceš lítat furt na motor, tak to chce pyloňáka, to by byla jiná zábava.

Jak jsem psal nedávno, já už na univerzálnost nevěřím.

Tks keby že chcem pyloňáka mám jedného známeho ktorý by mi ho urobil. :wink: A stačí 80cm model s 300W motorom.

Takže na Corado môžem zabudnúť. :roll:
pepin

#879 Příspěvek od pepin »

lakotamm píše:Takže na Corado môžem zabudnúť. :roll:

Jen muj názor--kdyby ta tvá představa byla realizovatelná v ceně, jakou si představuješ, tak ten model tu má už každý, pak je jediná možnost, že ty jediný na to přijdeš jak na to vyzrát, osobně se ale opravdu domnívám, že ty své pokusy postupně tvrdě zaplatíš, ale nepolétáš, chce se to asi smířit s tím, že za mín peněz je hold mín muziky a trochu ze svých nároku slevit.
ST
Kontaktovat uživatele:

#880 Příspěvek od ST »

Lakotam, New Beach má v elekroverzi klasický kříž. Jen jako větroň je s Véčkem. Aha ale asi nemá ovládanou směrovku sorry. :)
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#881 Příspěvek od lakotamm »

Mne je jasné, že mám nereálne nároky... Proste F3B-E začína od 2,5-3m... :roll:

Keď som naposledy pred 3 rokmi riešil niečo podobné, nedoriešil som to. Resp. doriešil - kúpou Lynxa...

A že by som s ním bol nespokojný nemôžem povedať - lietal slušne. No chcel som, aby vyzeral krajšie a...

PS: mám rád Včka. No veľa 2 metroviek ich nemá. :wink:
graup15

#882 Příspěvek od graup15 »

Ano,máš... a to co se ti honí v hlavě ,nejde prostě udělat.
Mimochodem F3B-E začíná na 3m . :-) Né na 2.5m.
To Corado akorád zabiješ. Pořád se ptám? Proč musíš mít 50m/s....???????
Pokud chceš obsáhnout vše..tak musíš mít min dva,lépe tři modely.
Takže místo vymejšlení kravin jak to nejde...šetři a pak si koupíš min dva modely co ti to obsáhnou.
tecmec

#883 Příspěvek od tecmec »

Odkud prosím vás kupujete osvědčené kovové vidličky do F3Béček?
Vyhovují ty co má v nabídce Jino? http://www.jino.cz/stavebni-bizuterie/k-ovladani/vidlicky-koncovky-kul-cepy/page3
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#884 Příspěvek od lakotamm »

Sám si napísal že 2,4m Energic lieta ako F3B. :)

Dalibor ja ti neviem - proste je to vo mne. Aj Sky Lady lietala 20m/s. :lol: Tie prielety pod plným plynom pár m odo mňa... A následne potiahnutie - no krídlami mávala ako bocian. :) A 2x som ich veru zlomil. :lol:

Ak by som si zobral ariane a trebárs nastriekal kabínku na predok, po pár s by som ju nevidel rovnako ako Corado... Jednoducho neviem.. :roll:

Možno by mi stačil model s 2 trupmi - 1 na rýchlosť, druhý na termiku. A zase špekulujem. :lol:
:roll:
RedAce

#885 Příspěvek od RedAce »

Předpokládejme, že existuje vhodný model, který splní tvoje požadavky...jak chceš min. 2m letadlo rozhýbat na 50m/s tak, aby to vydrželo a současně zůstalo dostatečně lehké na termiku?

Možná nějaký lehčí Backfire by dal 40m/s a polétal v silnější termice...ale už jsou to zase kompromisy a vůbec to není levná varianta...
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“