DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
tomi79rv

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#556 Příspěvek od tomi79rv »

redocet píše:tomi79rv
Pěkné video, můžeš mi říct nastavení GoPro kamery pro natáčení? Zkouším optimální nastavení a potřeboval bych poradit.

dakujem, ja som mal nastavene 1080/60 a wide rezim. pripajam ti obrazok aky je rozdiel medzi wide, medium a narrow - kameru som mal na stative. ak sa rychlo otacas, alebo natacas rychle objekty, tak je mat lepsie vyssie snimkovanie za sekundu.
Přílohy
test gopro.jpg
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
jirka_d

#557 Příspěvek od jirka_d »

Taky pochvala. Hezké městečko, pěkné video.
Jen se zeptám, na videu je vidět že se obraz pomalounku posouvá do leva. To se ti sama stáčí koptéra? Přpadá mi jako bys to pořád dorovnával.
Není to kritika, jen mě to zajímá čím to je.
tomi79rv

#558 Příspěvek od tomi79rv »

jirka_d píše:Taky pochvala. Hezké městečko, pěkné video.
Jen se zeptám, na videu je vidět že se obraz pomalounku posouvá do leva. To se ti sama stáčí koptéra? Přpadá mi jako bys to pořád dorovnával.
Není to kritika, jen mě to zajímá čím to je.

dakujem za kazdu pripomienku, aj takto sa ucim :) niekde som to dorovnaval kvoli vetru to si pamatam (zaber kde je velke parkovisko a panelaky), tusim aj pri klesani to bolo na dorovnavanie. inak sa mi nestaca, ale pre istotu si to vyskusam :)
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
gardenroute

#559 Příspěvek od gardenroute »

tomi79rv píše:dakujem, ja som mal nastavene 1080/60 a wide rezim. pripajam ti obrazok aky je rozdiel medzi wide, medium a narrow - kameru som mal na stative. ak sa rychlo otacas, alebo natacas rychle objekty, tak je mat lepsie vyssie snimkovanie za sekundu.
Take tocim v 1080/60, ale wide rezimu bych se vyhnul. Nejen ze budes mit problem s rybim okem, bere to hodne vrtule a prip. i podvozek (a naklonem gimbalu to nedorovnas). Musis to potom vyzoomovat, a to je ta ztrata ostrosti (klesa rapidne rozliseni).
Ja jiz tocim jen v medium, obraz neni tak zakriveny a nebere moc vrtule a podvozek.
Pro to zoomovani v postprodukci je lepsi tocit do 2.7K, z toho to muzes vyzoomovat a rozliseni udrzis. Musi to umet ale Tvuj strih...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

#560 Příspěvek od gardenroute »

Takže opět nějaké to polétáníčko na sklonku léta - budování dalšího "moře" na Karlovarsku, jezero Medard v Sokolově

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LfEitXkqR6U[/youtube]

Ve videu jsou semtam patrné YAW zákmity (takové ty lehké kmity vlevo-vpravo), bojuji s tím, co jsem instaloval jinak velmi dobré 9" CF vrtule (již nutné pro můj setup - s baterií cca 1220 g).
Nyní jsem ale dost zásadně změnil ještě jinak zisky (získal jsem je od DSLRPro), takže již doufám, že už to bude ono, více už by asi dokázal jen 3-osý gimbal.
tomi79rv

#561 Příspěvek od tomi79rv »

kto ma na pevno pripevnenu kameru, tak v podstate ma jedno ci ma wide, medium ci narrow. to rybie oko robi aj pri medium, ale neporovnaval som to zatial, ze aky je rozdiel (o kolko menej)
ak ma niekto gimbal je lepsie dat to medium, potom fakt netreba tolko orezavat video kvoli vrtuliam ktore tam urcite vlezu do zaberu. ked niekto chce pouzit wide, tak potom musi opatrne pohybovat s phantomom.
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
tomi79rv

#562 Příspěvek od tomi79rv »

dobra zprava: uz je aj u nas v predaji Phantom upgrade kit pre H3-2D
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
Trinom

#563 Příspěvek od Trinom »

Tomi, to video Rožňavy je moc pěkný, jen bych ti dal jednu radu - dělej ty otočky pomaleji, ať se to tolik nemaže.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
hanysek

DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#564 Příspěvek od hanysek »

Zdar kluci, tak jsem se i já dočkal a k 30tinám mi má skvělá manželka pořídila Phantoma. Bohužel první let, první větší držka a jeden z motorů při točení jako by vynechával když cvrnknu do vrtule tak se pootočí o poznání méně než ostatní 3. Při roztáčení to má takový kolísavý zvuk. Nestalo se něco podobného někomu? Doufám že to nebude nic závratného :-/ jinak je to úžasná hračička :), Gopro zatím nemám odvahu nasadit :)

Edit: http://youtu.be/0o85Uc_m5w4

Video snad to tam jde slyšet.
johny107

#565 Příspěvek od johny107 »

Z toho videa vidim evidentne ze mas pridrety motor,lozisko..
3 vrtule sa este tocia a ten jeden hned zastavi..,cice tazsie sa toci..
Mal by si demontovat motor a skontrolovat poziciu osky..Asi tlaci na locisko..
Pomoze obycajne mierny tukes po oske z niektorej strany..To najlepsie zistis sam,ked si troska zrucny..Nezabudny na zaistovaci cervik..
Urcite to nebol ani prvy ani posledny drzkopad:)
ditri

#566 Příspěvek od ditri »

Ahojte. Velmi amatersky dotaz > myslite, ze jde Phantom sparovat s DEVO F7 vysilacem?
V této problematice se nevyznam ani za mak...

pro ty co pouzivaji Fatshark systém - myslite, ze je mozne jej sparovat s Phantomem a zaroven s Fatshark signálem? Tak abych tim ridil Phantoma a zaroven mel monitoring FPV na DEVO F7? (a dle potřeby v brýlích)

Peace!
gardenroute

#567 Příspěvek od gardenroute »

ditri píše:Ahojte. Velmi amatersky dotaz > myslite, ze jde Phantom sparovat s DEVO F7 vysilacem?
V této problematice se nevyznam ani za mak...
Do Phantoma musis instalovat prijimac pro Devo, odpojit integrovany prijimac (ktery je soucasti zakl. desky Phantoma), a DEVO prijimac pripojit na NAZU. Podrobny thread o teto problematice je zde (v anglictine).
Mj. je Devo F7 pouzita pro rizeni Walkyry, dalsiho cinskeho klonu Phantoma...

ditri píše:pro ty co pouzivaji Fatshark systém - myslite, ze je mozne jej sparovat s Phantomem a zaroven s Fatshark signálem? Tak abych tim ridil Phantoma a zaroven mel monitoring FPV na DEVO F7? (a dle potřeby v brýlích)
Phantom pouziva pro sve rizeni 2.4 GHz frekvenci, pro FPV Fatsharku (a jinych) se pouziva 5.8 GHz, takze jde o dve zcela odlisne veci. DEVO potom pouziva svou vlastni telemetrii, ktera nesouvisi s FPV videoprenosem, ktery realizuje napr. Fatshark FPV... FS se jen ve P. pripoji na zdroj analog. videa (kamera) a svou vlastni cestou posila video na zem, kde musi byt monitor ci bryle s odpovidajicim prijimacem na 5.8 GHz.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pon 09.09.2013 8:43, celkem upraveno 1 x.
hanysek

#568 Příspěvek od hanysek »

johny107 píše:Z toho videa vidim evidentne ze mas pridrety motor,lozisko..
3 vrtule sa este tocia a ten jeden hned zastavi..,cice tazsie sa toci..
Mal by si demontovat motor a skontrolovat poziciu osky..Asi tlaci na locisko..
Pomoze obycajne mierny tukes po oske z niektorej strany..To najlepsie zistis sam,ked si troska zrucny..Nezabudny na zaistovaci cervik..
Urcite to nebol ani prvy ani posledny drzkopad:)

Díky, nakonec mi to nedalo a rozebral jsem to a hned, a když jsem to jenom povysunul, tu osku s rotorem s těmi magnety jenom kousek, tak to začlo chodit normálně, a když jsem to zpátky zajistil segrovkou (c-clip) tak se mi to zdálo zase trochu horší, zdá se mi že ta distanční podložka podtím je trochu moc vysoká, tak jsem ji lehce pilníčkem sjel a hned to začlo chodit lépe tak uvidíme.
gardenroute

DJI X8 Phantom - 8mi motorova oktokoptera (!)

#569 Příspěvek od gardenroute »

DJI X8 Phantom od Richarda Brucknera (na RCgroups znameho jako High Gain Tuning)
Extremni tuning Phantoma coby oktokoptery - 8mi motorovy Phantom, poradny masakr, ta stoupavost je zcela neuveritelna, podle Richarda mu to v teto konfiguraci leta na setovou Phantom baterii cca 8 minut (coz je jak sam rika neuveritelne) 8O

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OTtqxBHl4cc[/youtube]
Crempa

#570 Příspěvek od Crempa »

Phantom vyrazne zlevnuje a do konce roku bude Phantom II :wink:
http://www.dji.com/a-special-promotion- ... e-phantom/
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“