Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel
Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel
Ještě jeden poznatek, nasadil jsem na výstupní tisícihran páku a na jednu stranu to jde lehko protočit a na jednu to jde dost ztěžka. Jdu pitvat převody . 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST píše:Jo to je docela možný taky jsem nad tím uvažoval. Zkouknu jestli se ten motor roztočí po připojení napětí.
Motorek z graupner serva jsem rozebral a měl upálené kartáčky vlivem velkého proudu
Takže jednoznačně vadný motor, po připojení 5V vyskočil proud na 480mA a motor se neroztočil, když jsem mu pomohl jehlou roztočit pastorek, tak se roztočil a proud zůstal stejný. Po odpojení napájení a znovu připojení se už neroztočí až zase když mu pomůžu.
Protože jsou zaseklé upálené kartáčky v drážkách komutátoru, přesně jako u graupnera.
Tam byla příčina zaseklé zavětrávací lišta křidélka.
Tam byla příčina zaseklé zavětrávací lišta křidélka.
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Takže strata 6x0,5 = 3W na motore. Ako sa ohrieval plošák známe nieje.
Prečo nedajú okolo prívodov kvapku silikónu?
Prečo nedajú okolo prívodov kvapku silikónu?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Edit, měl jsem utažené omezení proudu na zdroji. motor se točí, ale naprázno si veme 1A. To je docela silný kafe. Jdu pitvat dál. Ještě jednou opakuji, klapky jdou zlehka a nikde nic nedře, znova jsem to kontroloval.
Edit, tak motor má jeden segment kartáčku upálený a tady nejspíš došlo ke zkratu, co odpálil FET v servozesilovači .
Edit, tak motor má jeden segment kartáčku upálený a tady nejspíš došlo ke zkratu, co odpálil FET v servozesilovači .
Kartáček se může upálit jedině velkým zatížením motoru.
Tohle je mi taky jasné, ale všechny serva ( 3ks ) mi odešly při začátku lítání cca do 3- 5min. Já zase tak ty serva nezatěžuju, spíš lítám termiku. Znova jsem kontroloval max. výchylky na druhé půlce křídla co zatím funguje a i při mixech to omezení serva nepustí do polohy kdy je ta klapka nadoraz. U Vikinga je to výchylka křidélka nahoru 21mm. Pak už to je doraz.
Proč by ne...je to možné. To nic nemění , ale na tom,že jako vario je fantastický.
Podle výsledku z baro komory to pak proberu s Piotrekem.
Podle výsledku z baro komory to pak proberu s Piotrekem.
Tak dle mě jsou dvě možnosti, buď jsi koupil nějakou špatnou sérii nebo je tam prostě něco špatně instalací. Jak dlouho jsi je měl na testeru před instalací?
Skorpion píše:Tak dle mě jsou dvě možnosti, buď jsi koupil nějakou špatnou sérii nebo je tam prostě něco špatně instalací. Jak dlouho jsi je měl na testeru před instalací?
...no konec konců by to nebylo poprvé kdyby Hypíci vydaly vadnou serii
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
ST píše:.................
Udělal bych to takhle:
Přijímačovka 2s lipol 1100 - 1800mAh, BEC VR5 nastavený na 5V a nevěřím, že pokud nebude problém s mechanikou ovládané plochy, že by jsi tyhle události ještě nějak v budoucnu řešil.
Potom je druhá verze - diody, kondenzátory, výzkum a mít v záloze dost peněz
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Dík za náměty, ale musím se zamyslet, proč umírají serva jen na křidélkách, na klapkách to normálně žije. Zkusím ještě co nejvíc rozhýbat ten závěs křidélka. Fakt nevím. Mám objednaný nový serva, tak zatím mám čas na laborování a možná i nejspíš půjdu na úpravu napájení na 5V.
....a objednal si Stando uz ty Futaby nebo das jeste sanci tem Hyperionum ?
JETI DC-16