Coptér - posouzení dílů - pouze zde

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vlasta2

Re: Quadcopter - zaciatocník

#661 Příspěvek od Vlasta2 »

Zdravím,
tak včera v 11:00 hod. přijel hoch z DHL a přivezl balíček z dálky. Teprve až večer jsem se dostal k tomu, abych to rozbalil a podíval se, co mi vlastně přišlo. Musí se nechat, že jsem byl opravdu velice překvapen. Objednával jsem rám a poměrně dost různých doplňků o kterých jsem si myslel, že je na 90% použiji. Mám jisté zkušenosti s balíčky z Číny i když v jiném oboru zboží a ejhle, ono opravdu přišlo to, co jsem si objednal. Nebyla tam jediná chyba v sortimentu ani počtu. Dokonce se nějak dozvěděli, že začínám :D a tak mi poslali v krabici s rámem Tarot kompletně sestavený střed rámu. Sice ho musím zase rozebrat, ale je tak jasné, že nechybí žádný šroubek...Opravdu nic nechybí. Zkontroloval jsem i materiál a ani zde jsem nenašel žádný problém. Takže velká spokojenost a hlavně od podání objednávky do převzetí to bylo cca 155 hodin.
Nyní mě čeká rozhodnutí ohledně motorů a baterek. Tady si dovolím opakovat svou otázku, zda má někdo nějaké zkušenosti s HiModel shopem ohledně motorů. Nevím, jestli jsem si již své nákupní štěstí nevyčerpal, ale dost by mě potěšilo, kdyby i další nákupy dopadly stejně dobře .... :)

Děkuji za odpověď, Vlasta
krtek2k

#662 Příspěvek od krtek2k »

No já z himodelu bral dvakrát vysílačku FF9 , pokaždý kolem 9tisíc , pokaždý dorazila. Bylo to v roce 2008. Vůbec bych se toho nebál. Motory bych bral klidně z http://www.rctimer.com/ mají pěkný ceny a výběr , chodí to přes hongkong post za 2USD opravdu okolo 8-10dnů až domu.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Vlasta2

#663 Příspěvek od Vlasta2 »

to: krtek 2k
Děkuji za odpověď, to rctimer prohlédnu, co tam mají. Mám předvybrané nějaké motory, vše kolem 30-35 babek (za kus :D ) . Jde mi hlavně o to, vyhnout se pokud možno e-shopům, kde prodávají za suprové ceny kopie kopií a takový motor je pak velice vhodný do šlehačů cappucina.... :) U jednoho motoru to ven čert, ale šest šlehačů doma fakt nepotřebuji.

Vlasta
Torm

#664 Příspěvek od Torm »

S rctimerem mám zatím jen ty nejlepší zkušenosti - dodávají rychle, za celkem slušné ceny a opravdu to, co objednáte. Motorky sice nejsou žádný švajc, chápáno strojařsky, ale oko technikovo na nich nenajde žádné velké prohřešky, hřídelky vcelku sedí a výměnu jde udělat i vylisováním ve vrtačce. Z osmi motorků jsou k vyvážení tak dva, tři, zbytek sesadily čínské děti správně :)
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
macil

#665 Příspěvek od macil »

S tým vyvažovaním to nie je až také horúce. Včera mi prišli tri HP 2212, vyvažované boli všetky, ale rovnako všetky tri potrebujú dovyvážiť.
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#666 Příspěvek od Benik3 »

Jak to vyvažujete?
Mám HP2812 a zdá se mi, že je budu muset trochu dovyvážit, ale spíš taky vyměnit vrtule nebo nosiče...
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]
krtek2k

#667 Příspěvek od krtek2k »

zjednodušeně:
http://www.youtube.com/watch?v=_yLRGF5_ ... d-dE4KJHbw
stačí kontrolovat rukou , a zip pásku otáčet a zkoušet.
Pak zip pásku sundat a nalepit na motor nálepku.
To je takový to základní , ale už dostačující.
Frsky X10S Carbon
Vlasta2

#668 Příspěvek od Vlasta2 »

to Torm:
upřimně, nepředpokládal jsem, že bych na motory nemusel ani šahnout, ale děsí mě představa motoru, který se nedá téměř vyvážit a ta anabáze doobjednat další motor atd........ Trochu mě mrzí, že na tom RCtimer mají extra sortu motorů a v těch parametrech, který se mi líbí mám celkem malý prostor k výběru. V každém případě, dám dohromady jakýsi výběr (různé značky a shopy) a s dovolením to sem dám na posouzení (někdy v noci).
Ještě mám takový dotaz, jestli ta moje úvaha ohledně baterek "C25/50" , kterou jsem psal pár příspěvků zpět je správná ?
(o peníze jde až v první řadě) :(

Děkuji, Vlasta
krtek2k

#669 Příspěvek od krtek2k »

Ještě na http://www.goodluckbuy.com mají velký výběr motorů , mají tam i Tiger-motor což je super značka v multirotorech. Hengli , sunnysky
Frsky X10S Carbon
wexter

#670 Příspěvek od wexter »

Při různých otáčkách se motor chová jinak. Na jaké otáčky vyvažujete motory? Nikdy se mi nestalo, že by se mi podařilo vyvážit motor tak, aby vydával minimální vibrace v každé rychlosti.
Vlasta2

#671 Příspěvek od Vlasta2 »

to krtek 2k:

goodluckbuy je výrazně dražší než třeba HK, navíc jsem si u nich dělal taky objednávku věcí pro rám (doplňky) - stejná doba jako Tarot a dnes mi přišlo info, že to už má čínská pošta. Kdybych ty věci našel jinde, objednám to tam. Tyhle e-shopy, který prodávají úplně všechno nemají sklady (většinou) a když přijde objednávka, tak zboží teprve shánějí u svých subdodavatelů - proto to tak dlouho trvá, než zboží odešlou. Navíc, když se někde něco zasekne, posílají objednávku klidně na víc částí a to i třeba stejný druh....nejdříve 4ks pak ještě další 2ks. Na rozdíl od specializovaných e-shopů nemají k tomu zboží žádný vztah. Nechci nikomu křivdit, ale většinou to tak bývá.

to wexter:
když pominu velmi nízké otáčky, tak by se podle mě, měl motor z hlediska vyvážení chovat stále stejně. Buď je něco vyvážené a nebo není, ale aby chvilku bylo a chvilku ne - tak je asi někde chyba. To, že jde o ruční práci a z toho plynou jisté záležitosti, je bohužel fakt se kterým je asi nutné počítat. Když se k tomu přičtou výrobní tolerance ....... Já budu spokojený, když se podaří vyvážení + - . Ale třeba jsou mé představy zcela ujeté .... :D

Vlasta
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#672 Příspěvek od Benik3 »

Na druhou stranu u GoodLuckBuy apod. neplatíš poštovné a na balík ti napíšou nižší cenu, pokud u HK nemáš platinum účet, tak si nemůžeš zvolit cenu, na balík ti napíšou plnou a zaplatíš ještě 20%DPH (+180Kč manipulace...) při ceně nad 25USD...

Měl bych ale jiný dotaz, jaké máte zkušenosti s více "oktanovými" akumulátory? Jde mi o to, jestli se to vzhledem k váze vyplatí...
Třeba Zippy Compact 2200mAh má 181g, oproti tomu 5000mAh verze má 384g...
Popřípadě jaké aku mají nejlepší poměr váha/kapacita?
wexter

#673 Příspěvek od wexter »

Kecy prdy, já nemám platinum u HK a cenu si zvolit mohu.
krtek2k

#674 Příspěvek od krtek2k »

beďary :) Já mám Platinum Member (EliteClub) a taky se cenu měnit můžu :)
Jinak goodluckbuy jsem tu dával jako příklad , no pár objednávek s nima mám , a v polovině případů to šlo přes HK post. Pokaždý přišlo to co jsem chtěl , a v kvalitě takový , že to používám..
Frsky X10S Carbon
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#675 Příspěvek od Benik3 »

Já bral te´d první objednávku na HK, tu možnost jsem nikde nenašel ať jsem koukal jak chtěl. Na balík mi teda napsali 54USD takže jsem ještě zaplatil 500,- za proclení...

Co mě teď ale zajímá víc jsou ty akumulátory :)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“