Prosím o pomoc s výběrem Heli 450 rozpočet 6000.-

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
mascom22

Re: Prosím o pomoc s výběrem Heli 450 rozpočet 6000.-

#61 Příspěvek od mascom22 »

Tak já musím potvrdit vše co mirek100 napsal opravdu vše krásně pasovalo. A tímto bych mu strašně rád poděkoval za všechno co pro mě udělal opravdu moc šikovný a obětavý človíček. Ještě jednou díky Mirku.
Joshuax

#62 Příspěvek od Joshuax »

Tomu se rika dat si s vyberem na cas :) Od rijna do unora, to uz je slusna doba ;) Osobne jsem Tarota v ruce nemel, ale taky jsem o nem uvazoval. Urcite dej report, az budes mit neco odlitano, aby bylo jasno, co to snese, jak dobre ci spatne se shani dily (to je asi jedna z nevyhod, ze na vetsinu musis cekat a nemaji to nikde tady v kramu skladem, ikdyz se teda da vetsina udajne nahradit originalem od alignu) a taky jak se to jevi po nejake dobe, jestli se tam neobjevi nejake nechtene vule atp.

Jinak preju at to lita a co nejmene padu ;)
crashking

#63 Příspěvek od crashking »

Zdravím,
o prázdninách si s největší pravděpodobností budu kupovat svoji první "normální" helinu, už po tom koukám asi rok :-D. Docela by mě zajímaly vaše názory na tyto dva vrtulníky. Hlavně tedy, který byste mi doporučili, nemůžu se rozhodnout.

Minititan E325S FBL ARFTF

Tarot 450 PRO V2 FBL

Jak já to vidím okem nováčka bez zkušeností:

MT FBL:
+ "značková" helina (vím, že podle vás to není značka jako třeba LOGO, ale taky to není čínská kopie)
+ není to kopie=> možná vyšší kvalita dílů?
+ gyro GT5.1 vypadá velmi kvalitně, takže možná půjde použít i u dalších větších helin
+ ARF => nebudou takové problémy při stavbě a nastavování
+ dostupnost dílů
+ cena dílů
+ hezký vzhled (až na použití plastových dílů)

- o něco dražší
- mnoho plastových dílů => rychlejší opotřebení(možná jen moje domněnka)
- díky plastovým dílům vypadá levně(ji), přesto celkově hezký vzhled

Tarot
+ údajně velmi kvalitní kopie osvědčeného T-rexe
+ téměř celý v kovu => nižší opotřebení dílů?
+ levnější
+ cena dílů
+ stavebnice => více zábavy a možnost do detailu poznat svůj stroj
+ opravdu velmi dobrý vzhled

- pořád je to ale čínská kopie => kvalita oproti MT?
- dostupnost dílů
- náhon zadní vrtulky kardanem nemusí být ideální volba pro začátečníka
- složení a nastavení může být problém

Tak nějak pořád balancuji na hraně a ne a ne spadnout ani na jednu stranu, popravdě jsem ale trochu nakloněný na stranu Tarota. Budu vděčný za všechny vaše rady a postřehy, nejlépe s přímou zkušeností :) . Taky bych byl rád, kdyby se tu někdo mohl vyjádřit krom kvality stavebnice i ke kvalitě použité elektroniky v těch kombech. Předpokládám, že to nebude žádná sláva ani u jednoho z nich, ale berte prosím v úvahu, že to, alespoň ze začátku, nebudu mít na žádné HC 3D létání.

Díky :)
mascom22

#64 Příspěvek od mascom22 »

Ahojky
Tak já mám Tarota od března a zatím nemůžu říct o něm nic špatného, je pravda že kromě walkery geniuse jsem zatím neměl možnost vyzkoušet žádnou jinou heli. Zatím létám jen osmičky a poskakuji po obloze žádná 3D akrobacie. Tarot zatím drží nic neseřizuji, kromě jednoho pádu kdy jsem měnil obě hřídele a listy. Jinak žádný problém. Za mně můžu jen doporučit. Radek
Mikelo

#65 Příspěvek od Mikelo »

Pokud se něco nezměnilo ve výrobě, tak plastové díly Minititana jsou kvalitnější než leckteré bahnohliníkové díly kopií Trexů. Z praxe mohu říct, že plasty neznamenají automaticky horší kvalitu a životnost dílů, stejně jako automatový hliník (a nic jiného na levných modelech není i když leckdo myslí, že je to z duralu, když se to leskne) neznamená automaticky kvalitu a životnost.
Zrovna Minititan je díky plastové konstrukci velmi houževnatý v provozu a minimálně náchylný na vibrace. Co mi všechno přežil původní plastový trup bych ani nevěřil, kdybych to nezažil. Proto mně přestal zajímat s nástupem verze 2, která nic užitečného nepřinesla, zato zrušila některé dřívější výhody a zvedla ceny.
Asi ne náhodou se vrátili s FBL verzí k původnímu materiálu trupu, škoda že ne k původní mnohem praktičtější kabině. V setu je to nyní levná a současně rozumná cesta k FBL vrtulníku tř 450.
Joshuax

#66 Příspěvek od Joshuax »

Kdyby oba materialy byly vyrobeny poctive, tak je tu porad fakt, ze plast jak pise kolega vyse,je opravdu houzevnatejsi. Teda dokud nepromrzne. Pak muze byt krehci, ale v beznych teplotach snese to, co kov uz ne. Kov se proste ohne,plast muze vice pruzit. Samozrejme kov "by mel" byt presnejsi v zatezi. Ta pruznost plastu by se nemela u kovu projevovat treba ve vetsi zatezi na hlavu, ale vse ma sve pro a proti... Plast (teda kvalitni) neni chyba, je to proste moznost a obvykle jsou dily levnejsi nez kovove. Samozrejme je potreba porovnavat stejne vyrobce. MiniTitan ma svuj smysl, spis bych volil podle toho, jestli chces letat 3D, nebo maketu. Na 3D bych volil MT,na maketu Tarot. Pro trexe je maket vice.
Mikelo

#67 Příspěvek od Mikelo »

A zrovna na 3D bych Minititana rozhodně nevolil.
crashking

#68 Příspěvek od crashking »

Než já se dostanu ke 3D akrobacii, tak to titan bude rozmlácený takovým způsobem, že už bude létat jedině jako prach ve větru. Klasickou akrobacii bych si s tím ale zkusil rád. Teď to vypadá, že si asi vyberu Titana, a to hlavně kvůli levným dílům a jejich dostupnosti. Navíc si myslím, že má i kvalitnější elektroniku, hlavně to gyro (pokud se tomu tak říká i u bezpádel).
Ale času na výběr je ještě dost :)
seltino

#69 Příspěvek od seltino »

Mikelo píše:A zrovna na 3D bych Minititana rozhodně nevolil.

tohle bych zrovna netvrdil, je to o rukách :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=azK95mI7jBY[/youtube]
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Joshuax

#70 Příspěvek od Joshuax »

tak je rozdil 3D a extremni 3D akro. Nejen ze se k tomu dostane clovek az na nejakou dobu a na to aby si na zacatku potrenoval jak se s tim vubec vysi, zacal osmicky a podobny kravinky a semtam pozdeji treba nejaky ten 3D prvek, tim nemyslim ze zacne pyroflipem, na to mu MT bohate postaci, ale kdyby chtel zvolit treba spise maketove letani, tak se mi na MT bude shanet maketa o hodne hur, nez na Tarota jakozto temer vernou kopii trexe... Pak je ale taky potreba zvolit, jestli tim padem kardan, nebo remen atd atd... Ale na tu sezonu, nebo dve ten MT urcite postaci a pak uvidi jakym smerem chce vlastne jit. Budto tomu propadne a bude chtit stejne jinou a vetsi heli, nebo ne ;)
Tsisters

#71 Příspěvek od Tsisters »

Podle mně by úplně nejlépe udělal, kdyby se za náma stavil na:
viewtopic.php?f=111&t=54525&start=1215#p981596
tam se doví odpovědi na své otázky :wink:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Joshuax

#72 Příspěvek od Joshuax »

Tak to je samozrejme uplne nejlepsi ;)
mascom22

#73 Příspěvek od mascom22 »

Ahoj. Tak po delší době jsem se rozhodl že sem napíši moje zkušenosti s Tarotem kterého vlastním od unora. Začal jsem sním jako s mou první dospělejší heli, od února k dnešnímu dni přibližně 240 letů a 2 pády oba byly mou chybou, žádně velké škody listy, ozubené převody, křivá zadní trubka, hřídel a pár dalších drobností :lol: . Vše opraveno sem tam nějaké konzultace po tel. s mirkem100- opravdu skvělej člověk.Takže žádná závada se zatím neobjevila nic neseřizuji jen pravidelná kontrola, pro moje začátky létání plně dostačující heli. Jen jedna věc kterou musím pořešit je, že jsem koupil tyto baterie http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html a jsou hodně měkké takže musím objednat jiné. Opravdu Tarot pro méně finančně zdatné modeláře mužu jen doporučit. Ahojky.
janac.marek

#74 Příspěvek od janac.marek »

Za tú cenu sa to dá ťažko nájsť ak potrebuješ všetko.
Ja predávam teraz komplet sadu, kde nepotrebuješ už nič dokupovať: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=98&t=60734&p=1019212#p1019212
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od ddano007 »

to mascom22: no, ked si kupil najlacnejsiu baterku :( Kup tuto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html a bude tvrda dost. Ale moje skusenosti s Turnigy su, ze moc dlho nevydrzia. Na jar som kupil tri 1000mAh/3S do Suchoja a uz su tam. Ak ked je pravda, ze startov bolo hodne. Pripadne skus GensAce, tuna na fore ich chvalia, ale cena je kapanek vyssia...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“