DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Nevím jak je to u iOSD Mark 2, ale u iOSD mini CAN port je takže CAN cabel zapojíš do CAN portu na nové desce a Zenmuse můžeš strčit do CAN portu v iOSD mini. Stále ale chybí port pro BTU. Původně jsem tu chtěl poradit se zapojením FPV, ale když jsem pochopil že i zkušenější si to nechávají dělat počkám až pan Řešátko v úterý Gardenroutovi všechno propojí a pak si to k němu asi taky hodím. Rovnou si nechám propájet i napájení do dvířek na venkovní baterky.
Naposledy upravil(a) Dag2B3 dne ned 15.09.2013 14:25, celkem upraveno 1 x.
- gardenroute
Tak jednoduche to bohuzel neni, a p. Resatko to jiz vi
Nejsem si vubec jisty, ze na nove zakladni desce Phantoma je CANbus port ve standard provedeni (neni)...
A nejsem si vubec jisty, jak "...Zenmuse můžeš strčit do CAN portu v iOSD..."...
Zenmuse H3-2D je normalne zapojen do systemu Phantoma pres svou vlastni GCU jednotku (gimbal se vlastne sklada ze 2 jednotek, jedna vnejsi s motory a uchytem kamery, a vnitrni ridici GCU, propojene tim sedym kabelem), ktera ma CANbus konektor. Jenze tato jednotka je ale nyni jiz soucasti nove zakladni desky, a na te je jen 8-pin specialni konektor pro vnejsi jednotku gimbalu na sirokem sedem kabelu. Jako dalsi konektor tam je jiz jen 3-pin port pro vystup videa do VTx (FPV).
Pak uz jen GPS, a konektory do autopilota NAZA...
iOSD Mk II (i mini) je standardne pripojeno do CANbus i napajeni pres dalsi jednotku PMU v2. Ta je nyni take soucasti nove zakladni desky. Ale ta CANbus nema, a to napajeni ma jen pro Zenmuse...
A nebo tam nechat PMU V2, ale jak ji pripojit k NAZA, kdyz je jiz X3ka obsazena novou zakladni deskou?
Nejsem si vubec jisty, ze na nove zakladni desce Phantoma je CANbus port ve standard provedeni (neni)...
A nejsem si vubec jisty, jak "...Zenmuse můžeš strčit do CAN portu v iOSD..."...
Zenmuse H3-2D je normalne zapojen do systemu Phantoma pres svou vlastni GCU jednotku (gimbal se vlastne sklada ze 2 jednotek, jedna vnejsi s motory a uchytem kamery, a vnitrni ridici GCU, propojene tim sedym kabelem), ktera ma CANbus konektor. Jenze tato jednotka je ale nyni jiz soucasti nove zakladni desky, a na te je jen 8-pin specialni konektor pro vnejsi jednotku gimbalu na sirokem sedem kabelu. Jako dalsi konektor tam je jiz jen 3-pin port pro vystup videa do VTx (FPV).
Pak uz jen GPS, a konektory do autopilota NAZA...
iOSD Mk II (i mini) je standardne pripojeno do CANbus i napajeni pres dalsi jednotku PMU v2. Ta je nyni take soucasti nove zakladni desky. Ale ta CANbus nema, a to napajeni ma jen pro Zenmuse...
A nebo tam nechat PMU V2, ale jak ji pripojit k NAZA, kdyz je jiz X3ka obsazena novou zakladni deskou?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Ještě mi zkusí zdvojit ten Can port na desce protože konektory mají tak uvidíme zda by tohle nebylo nejjednodušší, ale počkám - jsem v pořadí 
Ještě existuje CAN BUS HUB a pan Řešátko ho taky má, ale ten se mi do Phantoma už nevejde. Uvidíme jak to bude s mistem po výměně desky.
- gardenroute
Dag2B3 píše:Ještě mi zkusí zdvojit ten Can port na desce protože konektory mají tak uvidíme zda by tohle nebylo nejjednodušší, ale počkám - jsem v pořadí
Dag2B3 píše:Ještě existuje CAN BUS HUB a pan Řešátko ho taky má, ale ten se mi do Phantoma už nevejde. Uvidíme jak to bude s mistem po výměně desky.
- můžeš mě na té nové desce ukazát, kde je na ní CANbus konektor, pokud tam není, není co "zdvojovat"
- na desku "pouze" přichází data z NAZA
- u staré desky to je tak, že data z NAZA jdou skrze PMU v2, ze které jdou data z NAZA dále na základní desku v původ. formátu a PMU v2 vyrobí jak první CANbus port (ze kterého ho lze již replikovat), tak i napájení pro další věci
- ano, CANbus hub existuje, není to nic jiného, než plošňák, který zparalelňuje již EXISTUJÍCÍ CAN sběrnici na více CANbus konektorů, ale i ten je potřeba nejdříve připojit na nějaký volný CANbus, který prostě na té desce není
- s p. Ř. jsem to již v pátek řešil, mají z toho také hlavu mimo, to co píšeš byla původní úvaha postavená na existenci CAN na nové desce...
No tak to jsem žil v bludu, že na nové desce ten CAN BUS je. Teď mám vše zapojené mimo BTU a novou desku nepotřebuji. Tak mám asi tři možnosti. Buď se na BTU vykašlat a dál seřizovat Phantoma z půjčenýho noťase, nebo nechat pana Řešátka udělat z konektorů CAN BUS paralelní rozdvojku a napojit ji buď na PMU V2 nebo na iOSD mini, a nebo poslední možnost - nacpat CAN BUS PORT do prostoru pul vodní baterky. Asi to chvíli nechám tak jak to mám a na řešení počkám
- gardenroute
Dag2B3 píše:No tak to jsem žil v bludu, že na nové desce ten CAN BUS je. Teď mám vše zapojené mimo BTU a novou desku nepotřebuji. Tak mám asi tři možnosti. Buď se na BTU vykašlat a dál seřizovat Phantoma z půjčenýho noťase, nebo nechat pana Řešátka udělat z konektorů CAN BUS paralelní rozdvojku a napojit ji buď na PMU V2 nebo na iOSD mini, a nebo poslední možnost - nacpat CAN BUS PORT do prostoru pul vodní baterky. Asi to chvíli nechám tak jak to mám a na řešení počkám
Pokud chces jen pridat BTU a mas v Ptaakovi jiz samostatnou PMU V2 (jako ja), tak by tam mel byt dalsi CANbus port volny, nebo ne ? Nebo to pripoj na volny port CANbus na iOSD. Ale pres novou upgrade desku to asi nepujde. Zatim neni asi reseni.
Take jsem chtel odlehcit a zbavit se samostatnych jednotek, ale zatim bohuzel
- gardenroute
Dag2B3 píše:No tak to jsem žil v bludu, že na nové desce ten CAN BUS je. Teď mám vše zapojené mimo BTU a novou desku nepotřebuji. Tak mám asi tři možnosti. Buď se na BTU vykašlat a dál seřizovat Phantoma z půjčenýho noťase, nebo nechat pana Řešátka udělat z konektorů CAN BUS paralelní rozdvojku a napojit ji buď na PMU V2 nebo na iOSD mini, a nebo poslední možnost - nacpat CAN BUS PORT do prostoru pul vodní baterky. Asi to chvíli nechám tak jak to mám a na řešení počkám
Aby se tady (a jinde) zbytecne nesirily nejake dalsi zavadejici info (k cemuz jsem mozna trochu prispel) k problematice CANbus a nova zakladni deska k Phantomu, tak davam par upresneni :
- nova zakladni deska skutecne nema vyveden CANbus port, nutny pro PRIME pripojeni jakehokoliv dalsiho DJi prislusenstvi (s vyjimkou Zenmuse H3-2D, ktery ma svuj kontroler nove jiz na teto desce)
- pokud se ukaze, ze zapojeni CANbus je shodne s konektorem EXP (NAZA do desky), bude asi vyhrano, pote staci na novou desku jen dodelat alespon jeden CANbus konektor a doresit distribuci napajeni (nyni resi PMU v2 jednotka, nyni jiz take primo na nove desce) - na obouch problemech pracuji usilovne v Telinku
- zitra me to maji zkusebne na mem Ptaakovi zapojit, pote se uvidi - samozrejme Vas budu rad informovat, zda-li je to funkcni
- pokud to funkcni bude, nebude problem k Ptaakovi pripojit napr. iOSD, BTU ci Datalink, vsechny tyto jednotky maji CANbus...
- budte trpelivi, a nechte p. Resatka z Telinku na tom pracovat, sam jsem cely problem inicioval, mam velky zajem na jeho reseni
Tak pár fotek, jak jsem to samostatně dobastlil. Na to BTU zatím kašlu i když pan Řešátko to už vyřešil 
Jdu lítat jsem na 1401 gramech - doufám, že to vzlétne
Jdu lítat jsem na 1401 gramech - doufám, že to vzlétne
Tak cena Phantoma klesla už i v ČR 
-
salamander
Páni pozerám a žasnem , pripadá mi to ako napchať do auta 3 litr. motor a priestor je iba na 1 litrový, či to tá kasňa vôbec uvezie.
Chcelo by to Phantoma XL , lenže potom by to bolo ako 450 – ka .
Číňanci by mali začať robiť dákeho väčšieho Phantoma , aspoň tú škrupinu a prehodiť tam črevá .
Chcelo by to Phantoma XL , lenže potom by to bolo ako 450 – ka .
Číňanci by mali začať robiť dákeho väčšieho Phantoma , aspoň tú škrupinu a prehodiť tam črevá .
- gardenroute
Tak bohužel nevyřešil, nefunguje toDag2B3 píše:...Na to BTU zatím kašlu i když pan Řešátko to už vyřešil
Jdu lítat jsem na 1401 gramech - doufám, že to vzlétne...
Ta hmotnost predpokladam s 2 baterkama, ze ? Jak slo letani, je to trochu jako strelena kachna, co ?
(Nebyl jsi to ty rano s tou dodavkou u p. Ř., kdyz jsem od nej odjizdel (cca 9:45) ?)
Nemyslim si, ze je to neco nemozneho (mam stejny setup, navic CF podvozek a "velké" iOSD ) - ja mam 1220 gramu s 1 baterii, letam 5-6 minut (je to malo), a cekam take na CF kridla pro 2bater. setup (z HK objednano a placeno na zacatku srpna !). Na Y.T. a RCgroup jiz najdes spoustu uzivatelu letajicich s podobnym 2baterkovym setupem.salamander píše:...Páni pozerám a žasnem , pripadá mi to ako napchať do auta 3 litr. motor a priestor je iba na 1 litrový, či to tá kasňa vôbec uvezie. Chcelo by to Phantoma XL , lenže potom by to bolo ako 450 – ka .
Číňanci by mali začať robiť dákeho väčšieho Phantoma , aspoň tú škrupinu a prehodiť tam črevá...
A mimoch. Phantom Vision (a pravdepodobne i Phantom 2) ma jiz skoro 5000 mAh velkou baterii
-
salamander
A mimoch. Phantom Vision (a pravdepodobne i Phantom 2) ma jiz skoro 5000 mAh velkou baterii
Je už dačo vonku, nejaké údaje, vídeo,link ? Alebo všetko ešte tajá ...
Je už dačo vonku, nejaké údaje, vídeo,link ? Alebo všetko ešte tajá ...
- gardenroute
No Phantom Vision je jiz popsany dost dlouho, koukni napr. na RCgroups, kde je na to samostatny thread, spoustu info uvolnilo jiz i samo DJI, najdes i radu videii na YT...
K Phantomu 2 jsou urcite info take venku, a take spousta spekulaci
Doplneno :
YT video napr. zde, kde Collin o Vision toho dost prozrazuje, napr. vetsi prostor pro baterie
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Rht-QarvEM4[/youtube]
K Phantomu 2 jsou urcite info take venku, a take spousta spekulaci
Doplneno :
YT video napr. zde, kde Collin o Vision toho dost prozrazuje, napr. vetsi prostor pro baterie
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Rht-QarvEM4[/youtube]
gardenroute píše:[i]Ta hmotnost predpokladam s 2 baterkama, ze ? Jak slo letani, je to trochu jako strelena kachna, co ?
(Nebyl jsi to ty rano s tou dodavkou u p. Ř., kdyz jsem od nej odjizdel (cca 9:45) ?)![]()
Ne, nebyl jsem tam - já ani nevím kde je Telink. S Řešátkem si píšeme. Koupil jsem trafopájku a všechno bastlím doma. Včera jsem prvně lítal se dvouma baterkama. Dal jsem tam carbonové 8. vrtule a žádný výbuch nadšení.
Doba letu cca 7-8 minut. (7 satelitů) Aby držel výšku - musela být levá páka nad půlkou a chvílemi se neudržel - pak musela jít páka na max abych ho srovnal. V závěru jsem ho měl ve 2 metrech a ve finále šel dolu a nic nepomohlo. Taky nemám pořádně nakonfigurovanou Futabu - protože neumím německy a Arthurovi na You Tube v několika místech nerozumím.
Budu to muset ještě odladit. Bohužel prší - tak musím počkat. Zkusím to s jednou baterkou a budu dělat pokusy s vrtulema - zkusím vrátit původní měkký plasťáky a nebo mám ještě carbonový devítky.