MultiWii PRO s GPS

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
davidoff
Kontaktovat uživatele:

Re: MultiWii PRO s GPS

#106 Příspěvek od davidoff »

Tohle vypada ze je deska spatne natocena jak jsem zminoval vyse. Zkontroloval jsi to?
Brog

#107 Příspěvek od Brog »

To znamená, že jí musím otočit? Nedá se to vyřešit nějak jinak?
davidoff
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od davidoff »

Neda (lepereceno da, ale to by znamenalo zmenit kod a to je trosku waste of time). Jsou dane konfigurace kopter a smer desky. Tohle se proste musi dodrzet. Uz se to tady kdysi resilo. Natoc desku jak ma byt, nepremyslej ze bys to udelal jinak :)
Brog

#109 Příspěvek od Brog »

OK :D ......
PKsoo

#110 Příspěvek od PKsoo »

Servis chlapi. Mam taky problem. Konecne sa mi podarilo po 2 dnoch rozbehat soft M GUY a zistil som ze doska mi nereaguje na prijimac. Mam tam prijimac orig k TG9 a zapojene podla popiskov na doske. Prijimac normalne svieti na cerveno, cize je sparovany ale doska proste nereaguje na povely :( Neviete kde robim chybu ?
PKsoo (Peter) - Pezinok e-mail.: pksoo@azet.sk
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od MarkAurel »

v prvom rade si testni prijimac v klasickom zapojeni ESC+motor-servo ci naozaj z RX idu poveli a nasledne zapoj RX k doske a cez GUI sa mrkni ci ti to reaguje na TX.

Predpokladam ze je spravne nahrane-nakonfigurovane MultiWii na doske
Přílohy
multiwiipro1.jpg
multiwiipro.jpg
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
PKsoo

#112 Příspěvek od PKsoo »

Prijimac funguje, skusal som oba moje systemi, MZK Twin aj TG9, rovnaky vysledok. Napriamos reglermi to ide, to viem pretoze som nastavoval otacanie motorov. Mam nainstalovany Multivii GUY 2,2 a tam mi ukazuje ze doska reaguje na vsetky senzory ale prave na prijimac nie. Zapojene to mam s tym sirokym kablom ktory bol k doske. Dva piny ( plynu na doske ) mam pripojene na + a - a zbytok na 6 signalov. Konfiguraciu v doske som kontroloval podla toho manualu z RCgroups ale nemenil som tam nic, vsetko vyzeralo byt nastavene spravne, ci ? Inak vsimnite si ze signalny pin je na doske inak ako je popisane v manuale, aj je to na doske napisane -.+ a pravy nic. Mam to zapojene tak ako je to na doske.
PKsoo (Peter) - Pezinok e-mail.: pksoo@azet.sk
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od bezo.tn »

caute , dnes mi prisla tato doska . chcel by som sa spytat ako to s nou zacat ? kde mam zapojit gps ? download/file.php?id=22434&mode=view Na obrazku pisu , ze zapojit gps ko do laveho , ale nie su tam ziadne piny . treba ich tam naletovat ? poradte som s toho mimo a este nejake novacikovske rady . mozte mi prosim aj nejaku fotecku dosky sem zavesit . dakujem
graupner MZ-24
Sofin

#114 Příspěvek od Sofin »

GPS se zapojuje do prostředního konektoru (serial2), to je ten ve kterém jsou už zapájené vývody.
Když mi ta deska přišla, zkusil jsem ji připojit přes USB k PC a v multiwii gui okamžitě fungovala, v realtime to ukazovalo kompas i naklopení. Jenže byla nakonfigurovaná na quad v konfiguraci + a nebyla aktivovaná GPS. Tak jsem přeflashnul nejnovější multiwii a docela mě to vyděsilo. Po flashi mi virtuální horizont ani kompas nefungoval. Polilo mě horko, že jsem něco sprasil a už to nedám dohromady :) ale nakonec jsem zjistil, že je stačí znovu nakalibrovat a vše šlape. Při prvním flashnutí je třeba inicializovat GPS, k tomu je potřeba odkomentovat řádky:

1. nastavení konfigurace, např. #define QUADX
2. typ desky a snímačů: #define FFIMUv2
3. nastavení pro GPS:
#define GPS_SERIAL 2
#define GPS_BAUD 115200
#define NMEA
#define INIT_MTK_GPS

Po flashnutí restart řídící jednotky, možná test v multiwii gui. Potom zakomentovat dvěmi lomítky řádek
#define INIT_MTK_GPS
a znovu flash. Pak už by mělo vše fungovat.
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od bezo.tn »

diky , to vsetko som uz nejak vcera vygooglil a prelozil . dnes mam iny problem , po odarmovani , ked ridam plyn zacne sa mi tocit iba jeden motr a postupne pri pridani sa pripajaju aj ostatne . kalibroval som esc cez arduino a nepomohlo . som v tomto novacik . treba sa hrat s PID ?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9dHlPxYzWtg[/youtube]
graupner MZ-24
Torm

#116 Příspěvek od Torm »

bezo.tn píše:diky , to vsetko som uz nejak vcera vygooglil a prelozil . dnes mam iny problem , po odarmovani , ked ridam plyn zacne sa mi tocit iba jeden motr a postupne pri pridani sa pripajaju aj ostatne . kalibroval som esc cez arduino a nepomohlo . som v tomto novacik . treba sa hrat s PID ?

Ne, tohle není PID issue, ESC nemáš správně nakalibrované na min-max. Normálně je nakalibruj přes přijímač (ESC zapni do kanálu, na kterém máš plyn, nastav plyn na rádiu naplno, zapni napájení, počkej, až regl pískne, stáhni plyn na nulu, počkej na písknutí a vrať na maximum, regl ti zahraje už by s ním mělo jít normálně regulovat podle plynu). Všechny regly musí mít stejný rozsah.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od bezo.tn »

diky , zajtra skusim
graupner MZ-24
Torm

#118 Příspěvek od Torm »

bezo.tn píše:diky , zajtra skusim

Ještě drobná poznámka - není dobrý nápad mít nastavenou desku tak, že se s plynem na minimum motory zastaví, lepší je, aby se roztočily hned po odarmování na nějaké rozumné otáčky. Většinou to bývá parametr MINTHROTTLE v konfiguračních fajlech.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od bezo.tn »

takze skusam uz asi hodinu a stale to iste . lavy zadny motor sa stale toci priblizne o 250-300otaciek viac ako ostatne . skusal som tu kalibraciu a nic . mam ESC hobbyking 20a ubec so simonK softom . pls pomozte . opat prekalibrovany aj ACC . no neviem
graupner MZ-24
Sofin

#120 Příspěvek od Sofin »

bezo.tn píše:takze skusam uz asi hodinu a stale to iste . lavy zadny motor sa stale toci priblizne o 250-300otaciek viac ako ostatne . skusal som tu kalibraciu a nic . mam ESC hobbyking 20a ubec so simonK softom . pls pomozte . opat prekalibrovany aj ACC . no neviem

Zkoušel jsi mezi sebou prohodit regulátory a motory, aby jsi vyloučil kde je chyba? pokud se to přesune po prohození regulátorů na jiný motor tak bude problém v regulátoru, pokud ne tak bych zkusil prohodit motory. Pokud ta odchylka bude i potom stále na stejném ramenu, tak bych hledal problém v řídící desce. Co třeba kalibrace snímačů? nemá coptera pocit že je nakloněná a snaží se to naklonění dorovnat vyššími otáčkami motoru?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“