iCharger 308DUO

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
boZZda

Re: iCharger 308DUO

#31 Příspěvek od boZZda »

Neboj, hned jak tu nabíječku dostanu, tak dostane zabrat.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Elfew »

Tak co, nejake novinky, mas ji uz doma? ;)
boZZda

#33 Příspěvek od boZZda »

Mám ji...bomba!
Nevím co víc k tomu napsat 8O
bavarianDemon 3X a 3SX
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Jindra_S »

Tak třeba:
- Hlučnost ventilátorů (spínání/regulace)
- Rychlost náběhu = zapnu nabíječku do zdroje, připojím baterii - za jak dlouho nabíjím
- (Ne)závislost kanálů - pokud jeden pípá/kontroluje baterie/či něco - jde s druhým něco dělat?
- Jak jsou na tom prodlužovací kabílky balanceru? Kablíky akorát?
- Připojení k PC - testovals? Co dovoluje? Má nějaký smysl?
- Pamatuje si výsledky nabíjení v čase? Takový záznam co jsem dneska nabíjel a kolik se tam vlezlo
- Co ti na ni vadí? (ne moc, jen trošku)
-
bonis
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od bonis »

Taky bych poprosil o nějaké info.
Osobně mne nejvíce zajímá to spouštění nabíjení pro běžný provoz.
Situace:
Vše už mám nastavené v paměti z domova.
Na letišti připojim nabíječ ke zdroji, připojim baterku a kolik toho musím nacvakat?
Našel jsem nějaká videa (pro 4010 duo) na trubce a tam musel vybrat paměť - nabíjení - klasické - potvrdit.
Možná ještě něco. Přišlo mi to jako předletová kontrola u 737.
Navíc se to vybíralo v kontextových menu se 3 a více volbami, takže se člověk musel trefit na správné políčko a potvrdit.
Jde to i jednodušeji a hlavně rychleji?
Popis by byl super, ale za názorné video bych Tě chválil do nebes.
Diky Martin
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
boZZda

#36 Příspěvek od boZZda »

- Hlučnost ventilátorů (spínání/regulace)
spínají se až když je potřeba a dá se nastavit teplota, kdy se mají sepnout. Hlučnost je standardní. Můj HP zdroj hučí víc a to má stažené otáčky odporem.
- Rychlost náběhu = zapnu nabíječku do zdroje, připojím baterii - za jak dlouho nabíjím
nejdřív si změří vnitřní odpor článků a poté tam během několika málo sekund začne prát proud. Je to otázka pár sekund. Podle mě je to hodně rychle na 25A
- (Ne)závislost kanálů - pokud jeden pípá/kontroluje baterie/či něco - jde s druhým něco dělat?
jejda to je věc, která mě nikdy nezajímala. Když zapnu nabíjení, tak se dívám jestli se vše rozbíhá jak má, abych to případně mohl zavčasu zarazit. Nikdy mě nenapadlo tuhle část urychlovat. Nabíjení chce s rozvahou, aby člověk neudělal nějaký průser.
- Jak jsou na tom prodlužovací kabílky balanceru? Kablíky akorát?
součást je balancer board. Podle mě je dostatečně dlouhý.
- Připojení k PC - testovals? Co dovoluje? Má nějaký smysl?
Upgradoval jsem firmware, takže to funguje. Podle mě to nemá cenu dívat se na nějaký graf. Vše je hezky vidět na jednom displeji. Graf nebo PC podle mě netřeba.
- Pamatuje si výsledky nabíjení v čase? Takový záznam co jsem dneska nabíjel a kolik se tam vlezlo
na SD kartu se ukládá celé nabíjení, které si můžeš zpětně prohlédnout. Není tam ale datum nebo něco takového, takže zpětně dohledat bude oříšek.
- Co ti na ni vadí? (ne moc, jen trošku)
zatím teda vůbec nic. Malinkatá, super výkoná, množství natavení. Nedoporučuji amatérům a začátečníkům! Můžou to tak rozes***, že si podpálí barák. Možností je opravdu hodně. Pro začátečníky doporučuji jako výkonou nabíječku robbe Power Peak Twin 1000W. Proč? Protože vybereš typ baterky, počet článků a START. Žádné moc přemýšlení a natavování = nic nemůže uživatel pos***t. Potažmo BID chipy tuto blbuvzdornost ještě násobí :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
IgorGSM

#37 Příspěvek od IgorGSM »

Mna by zaujimalo ked das nabijacku na 12V zdroj tak kolko max A ti bude tlacit do 6s baterky? To znamena kolko A mozes maximalne nabijat pri napajani z autobaterie?
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
boZZda

#38 Příspěvek od boZZda »

Můžu zkusit až budu doma.

Napište vše, co chcete abych vyzkoušel. Neslibuji ale, že zkusím vše :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
IgorGSM

#39 Příspěvek od IgorGSM »

Aka bola finalna cena aj s postovnym?
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
IgorGSM

#40 Příspěvek od IgorGSM »

boZZda píše:Můžu zkusit až budu doma.

Napište vše, co chcete abych vyzkoušel. Neslibuji ale, že zkusím vše :wink:

Jj a skus aj jednu 6s kolko bude max A tlacit a potom pripojit a nabijat naraz 2x 6s ze koko pojde max.
boZZda

#41 Příspěvek od boZZda »

IgorGSM píše:Aka bola finalna cena aj s postovnym?

283,- EUR
bavarianDemon 3X a 3SX
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Elfew »

Muzes srovnat hlucnost treba s C60 nebo tou Twin 1000W?

Druha vec - neni mala velikost a tim i mensi mnozstvi pasivnich chladicu atd na skodu a nehuci to pak pri chlazeni (precejen 4010 duo je jednou tolik vetsi)

Treti vec - muzes to vyfotit k porovnani? Protoze ja to na vlastni oci jeste nevidel a nedokazu si to predstavit.

Dalsi otazky v prubehu dne co me napadne ;)
boZZda

#43 Příspěvek od boZZda »

Má větší ventilátory, takže nemusí tolik točit. Řekl bych, že je tišší jak Power Peak.
Velikost tak větší půlka Power Peak :wink:

Včera večer jsem z toho cucal docela dlouho 1300W a pohodička.
Když jsem vybíjel co to šlo, tak už ventilátory dělaly docela randál, ale to se dá čekat. To teplo musí někam pryč.
bavarianDemon 3X a 3SX
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Jindra_S »

Díky za odpovědi, ještě bych chtěl upřesnit:
nejdřív si změří vnitřní odpor článků a poté tam během několika málo sekund začne prát proud. Je to otázka pár sekund. Podle mě je to hodně rychle na 25A
Zeptal jsem se špatně. Zkusím popsat, proč se ptám: C60 zapnu do zdroje, během 1-2s naběhne první obrazovka, kde potvrzuji základní parametry, klikám, přepnu na správný kanál, vybírám z paměti (nezávislé na druhém kanálu), pak podržím tlačítko potvrzující nabíjení a nabíječka kontroluje články. Toto je relativně dlouhá doba a trošku mi to vadí, protože ...V té chvíli s ní nic neudělám a dostávám se do dalšího dotazu
jejda to je věc, která mě nikdy nezajímala. Když zapnu nabíjení, tak se dívám jestli se vše rozbíhá jak má, abych to případně mohl zavčasu zarazit. Nikdy mě nenapadlo tuhle část urychlovat. Nabíjení chce s rozvahou, aby člověk neudělal nějaký průser.
Hmm, to máš pravdu, možná se snažím ušetřit sekundy a ohrožuji bezpečnost. Ale většinou nabíjím stejné baterie. Jinak doufám, že nabíječka zabrblá, pokud by baterie neseděly, měly jinou polaritu, nízké napětí, špatnou náladu pro nabíjení apod.
- BID čip - to jsem přehlíd, že je podporováno. Kolik stojí BID čip pro tuhle nabíječku?
-
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Elfew »

Já mám C60 a jsem rád, že si nabíječka zkontroluje baterku před nabíjením a těch pár sekund (3sekundy dle mého měření) mě opravdu nespasí... oni ví proč tu je tato funkce a je to lepší než vyhořet... toto by mě trápilo až jako poslední věc

Otázka:
pokud si to jednou nastavím, tak zde odpadá nějaké nastavování a konfigurování před každým nabíjením ne? Předpokládám, že nabíjím na stejném zdroji se stejným napětím a výkonem... jen třeba vyměním baterky s ruznym poctem clanku a jen si tedy prepnu v pameti pro toto nabijeni

Lze jednotlive ulozene profily pro nabijeni jednoduse pojmenovat nebo je odlisit?
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“