Letadlo po betě

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
rsa

Re: Letadlo po betě

#16 Příspěvek od rsa »

Těžko říct, ale chtěl bych za to dát nejvíc kolem 3500 kč. Ono to má stejně čas. Raději počkám až nasbírá trochu víc peněz než abych to ukvapil.
MPX Mentor, 3D acro z HK + Spektrum dx8 // TRX Slash 4wd + Futaba 3pm
slepic

#17 Příspěvek od slepic »

Zba píše:2000 za letadlo a nějakých dalších 800 za vybavení včetně baterie

Nejsem si 100% jisty, ale kamarad letal Flashe s 4xHXT 900, motor Turnigy 2217, regulator Plush 30A a baterii 1000mAh
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Dejfak »

A nebo sledovat bazar.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
pavelll

#19 Příspěvek od pavelll »

Ahoj všem,
co se týče toho setupu za cca 800,-
Tak lítám Jaka 55 a Flashe od rcf s tímto vybavením.
Jeden má motor KDA 22-15L za 12,87US, druhý KDA 22-20L za 13,41US, v obou serva HXT 900 á 2,69US a regl HK SS 25-30A - programovací za 8,73US, šel by jistě i ten levnější bez možnosti programování kartou za 6,76US a baterie Zippy Compact 1000/35C za 5,64US
Je to funkční a dá se s tím lítat, je mi jasné že to není profi, ale lítám s tím již druhou sezonu a jsem spokojený :-)
Pavel
http://www.klombrandys.cz/index.php?menu=9&idc=11
rsa

#20 Příspěvek od rsa »

Ahoj, sice to bude vypadat že jsem nerozhodný :x , ale chtěl bych se zeptat jestli by nebylo použitelné jako pokračovací éro nějaké elektro. Abych měl nějakou představu co by bylo lepší.
Navrhněte prosím nějaké letadlo.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od juraj.jurej »

Chceš elektro vetroň, alebo akrobat. Myslíš, že sa na tej tvojej ploche dá pristávať
s podvozkom? Chceš aby to zvládlo trocha vietor?
FrSky Tandem X20
Juro27
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Juro27 »

Dobrý deň, som v podobnej situácií ako zakladateľ tejto témy a preto by ma zaujímalo.
Je podla vás vhodný edge 540 800mm alebo sbach 800mm od RCF ako prvý akrobat na naučenie sa základov akrobacie a na zistenie či na akro lietanie vôbec mám ruky? Viem že na vonkajšie akro. lietanie sú vhodnejšie "metrovky" od RCF, avšak tie mi pripadajú mierne príliš drahé na to, že sa môže stať že takúto poletuchu počas učenia totálne zruším. Prípadne mohli by ste mi prosím dať nejaký tip na "eko akrobat" s NE 3D trupom od nejakého výrobcu EPP akrobatov (ideálne z ČR alebo SR).
Multiplex Easy Star II, SU- 29 RC-Factory, Crack Yak RC-Factory
postylion
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od postylion »

Juro27 píše:Dobrý deň, som v podobnej situácií ako zakladateľ tejto témy a preto by ma zaujímalo.
Je podla vás vhodný edge 540 800mm od RCF ako prvý akrobat na naučenie sa základov akrobacie a na zistenie či na akro lietanie vôbec mám ruky? Viem že na vonkajšie akro. lietanie sú vhodnejšie "metrovky" od RCF, avšak tie mi pripadajú mierne príliš drahé na to, že sa môže stať že takúto poletuchu počas učenia totálne zruším. Prípadne mohli by ste mi prosím dať nejaký tip na "eko akrobat" s NE 3D trupom od nejakého výrobcu EPP akrobatov (ideálne z ČR alebo SR).

Loni jsem řešil podobný problém,levný model na naučení a pořídil jsem tohle
http://www.mscomposit.cz/mscomposit/esh ... Airbrush-B
je to B kvalita,to znamená nějaké chybky v potisku modelu,já jsem nic nenašel.Je to hodný letadlo a naučil jsem se na něm základy akrobacie.Tady jsem ještě dohledal nějaké rady ohledně stavby
http://www.jihoceskymodelar.cz/forum/le ... -od-a-do-z
Aurora 9+letadla
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od juraj.jurej »

Spomínané modely sú dobré tak do haly (lieta to ako papier vo vetre), ak si chceš zalietať a naučiť sa skutočnú akrobáciu išiel by som cestou modelu typu tréner. Taký ostrejší je od Ripmax WOT 4 http://www2.ripmax.net/Item.aspx?ItemID ... ry=010-020 je aj elektro verzia.
FrSky Tandem X20
Marena
Kontaktovat uživatele:

Letadlo po betě

#25 Příspěvek od Marena »

Ja mam taky Blade Dancera. Byl to taky muj druhy model po bublinkovym 3CH elektrovetroni.
Po par par dnech se s tim naucis na minimalnich vychylkach a muzej je pak zvetsit a zacit zakladni akrbacii a litat i v mensim prostoru. Primo do vetru to neni, ale v mensim vetru se s tim da slusne vyblbnout.
Nevim jak jsou zdatni, ale nemyslim si, ze je jako druhe letadlo vhodny akrobat 2,2kg i kdyz by se dal sehnat elektro.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
rsa

#26 Příspěvek od rsa »

Zdravím, našel jsem na jednom rc shopu bellancu klasické konstrukce. Ano, chápu že to není jako z epp, že když někde nabourám, tak stačí sekunďák. Ale myslím že by mě to posunulo dál. Mám místo na přistávání. Jaký je Váš názor ? Je to zase nějaká blbost z mojí strany :? ?
Tady odkaz: http://www.rcking.eu/cs/uz-jsem-letal/1 ... -rozp.html
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od juraj.jurej »

Ak sa chceš naučiť pristávať (štartovať) s podvozkom, tak najskôr niečo z EPP. Myslím, že na tej Belance by si hneť vytrhol podvozok. Dobrý model je na to Fun Cub od Multiplexu, Belanca od VA Models a podobné modely.
FrSky Tandem X20
rsa

#28 Příspěvek od rsa »

Takže už mám asi rozhodnuto (pokud mi to nevyvratíte :oops: ) - mentora od multiplexu. Je to sice drahé, z vybavením určitě překročím můj původně stanovený limit, ale je to přeci multiplex - kvalita. Možná se podívám ještě na nějaký ten bazar jestli tam něco nenajdu.
Tady odkaz: http://www.jino.cz/mentor-1630mm-4330.html
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od juraj.jurej »

Je to podla mňa dobré rozhodnutie. Každého odrádza len cena. V minulosti som tiež po ňom pozeral. Na bazáre som ho moc nevidel a keď tak za cenu skoro nového. Motor by som volil Turnigy NMT 3548 900kV. (alebo podobný) na 3S
NMT 4248 na 5S a môžeš ťahať vetrone.
FrSky Tandem X20
mhabr

#30 Příspěvek od mhabr »

Podle me cena za fun cub neni vysoka.
Nekoho ale zacne brzy nudit, nastesti se da celkem dobre prodat ;)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“